Láska s výstrahou

Komedie / Romantický

USA / Austrálie, 2002, 97 min

Marc Lawrence

John Powell

Čekal jsem hodně a bohužel tentokrát v mé oblíbené kategorii "romantická komedie" pouze průměr. Průměrný scénář i režie, Sandra Bullock se snaží strhnout díky své produkci veškerou pozornost na svou postavu (ta to ovšem neutáhne ani náhodou) a Hugh Grantovi nezbývá větší prostor. Přesto díky němu a skvělé skladbě Counting Crows hvězdička navíc :)(29.9.2003)

Komédia, ktorá sa viac než na to, o čom je, sústredí na to, ako to tí dvaja odohrajú. Spústa hereckej improvizácie, hlavne zo strany Bullockovej. Grant zostáva v jej tieni. Celkovo je to úprimné, bezprostredné a milé. Ako príjemná oddychovka to poteší. Čakať niečo viac by bola sebevražda.(22.1.2003)

"Potřebuješ nějakou, která ti vyřídí stání, aniž by ti ho zároveň způsobila" - docela vtipný film, kde Hugh Grant opět používá stejné výrazové prostředky, takže se zdá, že sled jeho rolí v romantických komediích je spíš seriál a Sandra Bullock to má pro změnu .... taky tak.(25.8.2004)

Další zcela průměrná hollywoodská romantická komedie. Veškerá její zajímavost tkví v hereckém obsazení. Po herecké "exhibici" v Jak na věc, je tentokrát projev Hugha Granta překvapivě střídmý a většinu snímku táhne Sandra Bullock. Bez těchto dvou by šlo o dost nudnou záležitost s několika málo vtipnými scénami.(22.1.2003)

• kOCOUR

X-tý odvar romantických fláků posledních pěti let a zoufalá ukázka toho, kam se dá dojít se skvělými herci v kontrastu s mizernou scénáristickou průpravou...(12.3.2003)

Sympatická romantika se sympatickými herci, příběhem a atmosférou. Někdy...to stačí.(16.12.2003)

• Djkoma

Oddechová nudná romantická komedie s jako vždycky příjemnou a hezkou Sandrou Bullock a mým neoblíbencem, anglickým oplzlým "hodným" chlapcem Hugh Grantem. V celém filmu stojí za zmínku jedině Sandřin rychlí jazyk a její zajímavé poznámky :-))(24.4.2005)

Rozpočet $60miliónovTržby USA $93,354,851Tržby Celosvetovo $199,043,242/60%/(13.1.2006)

• mandes

rozpočet : $60 million tržby celosvetovo : $199,043,242(8.4.2007)

Opravdu vtipná místa se (hlavně v dialozích) najdou, ne že ne. Celá první půlka je vlastně docela svěží, ale jak říká G. B. Shaw, i šťastná hodina má jen 60 minut. Celé to působí spíš tak, že Grant a Bullocková se coby dva matadoři žánru zdáli producentům jako dobré lákadlo a scénář se jim šil na míru tak, aby se vzájemně co nejvíc ošlehali jízlivostmi. To funguje, ale spíš jako sourozenecké pošťuchování než milostné jiskření. 60%(7.12.2006)

„Prečo ti to vždy pripadá také zábavné?" - "Ťažko povedať.“ Z tohto filmu nemusíte vidieť veľa, aby ste pochopili, že máte čo dočinenia s priemernosťou, ktorá sa ani nesnaží byť čímsi viac. Ako Hugh Grant (AKO NA VEC), tak snáď i Sandra Bullocková (NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ), majú sem tam šťastie na dobré úlohy, ale tentokrát im to napriek hŕstke zábavných scénok príliš nevyšlo. Klasický príklad filmu s vtipným a šarmantným trailerom, ale nie je to ani taký podpriemer, ako niektoré iné filmy, v ktorých Sandra Bullocková hrala.(25.12.2005)

Nijak zvlášť bych tuhle vyvařeninu neodsuzoval. I když je námět stokrát použitý a předvídatelný až běda, ústřední dvojici to spolu celkem sluší a hlavně Grant utáhne asi opravdu cokoli.(4.2.2006)

další film s Hughem Grantem, kterej je skoro totožnej s jeho ostaními filmy a to hlavně tim co hraje, jako obyvkle je přitroublej hezoun, kterej má hromadu peněz, ale na druhou stranu mu to sedne a většinou hraje dobře, stejně tak i tady a vlastně spolu se Sandrou Bullock je to jediný co tenhle film táhne dobředu a dá se na to koukat, ale nic víc než průměrná komedie to prostě neni(26.11.2005)

H.Garnt ve standardní roli, S.Bullock ve své standardní roli (tady si střihla i produkci a je to vidět) = standardní komedie... Ale hláška.. "Co je s Tebou? Znám Tě od mala a nikdy jsem Tě vidět nebrečela.. Jen jednou.. když zvolili Bushe" a scéna v karavanu.. to mě dostalo...(1.11.2004)

Skalním problémem tohoto filmu je, že to mezi ústředními hrdiny prostě a jednoduše nejiskří. A to je u romantické komedie zásadní věc, na které takový film stojí a padá. Leccos se totiž dá odpustit, ale tohle fakt ne.(11.12.2005)

Pohodová bezduchosť, klasický začiatok, preklišovitý koniec. Čo napísať. Trefné a milé komédia sa točia veľmi málo a táto k nim rozhodne nepatrí. Ale pozrieť sa to dá. 55%.(22.1.2007)

Nemáte rádi Sandru nebo Hugha? Tak to se rovnou obraťte zády a půjčte si něco s...třeba...s...s Nicole Kidman a Rayem Liottou! A dobře vám tak!! Já se radši podívám na velmi povedenou romantickou komedii s perfektními hereckými etudami dua Bullocková - Grant. Je těžké posoudit, kolik vtipů, vtípků a narážek bylo už ve scénáři - mám totiž takový pocit, že tihle dva k sobě skvěle sedli, a že spousta viděného je jen a jen zásluhou improvizace...A v tom případě smekám klobouk! Mimochodem, "Láska s výstrahou" je vcelku trefný distribuční název - o lásku (k protějšku, ke komedii, k roztomile zásadové a energické Sandře a k požitkářskému nadhledu Hugha Granta) jde totiž především, a co se týká té výstrahy - nemáte rádi Sandru nebo Hugha? Ale to už bych se vrátil zpátky na začátek...(11.12.2006)

Dalsia priemerna romant. komedia, ktora nepriniesla nic nove, ale ani neurazi, ani nenadchne, proste priemer.(18.9.2007)

Film sice balancuje na hraně stokrát omleté pohádky, ale hlavně díky ústřednímu páru funguje. Celkově se jedná o docela neškodnou romantiku.(13.1.2007)

Hugh Grant jako vždy sympatický a osvěžující gentleman, který prostě pobaví & Sandra Bullock k mému užasu hraje přirozeně a "vtipně". Pobavilo to!(2.12.2006)

<< předchozí 1 2 3 4 5