Reklama

Reklama

Krásy Řecka: Od hor k pobřeží

(seriál)
  • Německo Griechenland: Von den Gipfeln bis ans Meer (více)
Německo, 2016, 3 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Režie:

Johannes Backes

Kamera:

Jörg Adams

Epizody(5)

Obsahy(1)

Husté zelené lesy a hory pokryté sněhem, vysoké útesy nebo holé písčiny. Řecko je zemí přírodních krás, se kterými se může srovnávat jedině její historický význam. Zažilo první evropské civilizace, zakladatele filozofie i rozhodující bitvy. Pozoruhodné letecké záběry této jedinečné části Evropy zachycují malebné zátoky, dechberoucí pohoří, divoké říční delty idylické vesničky a kláštery. Krajina, kterou sledujeme, může dýchat a vyprávět svůj příběh. Všední příběhy místních obyvatel o tom, jak tady žijí a pracují, jsou protiváhou k pohledu z ptačí perspektivy. Toto je autentické Řecko. Rybáři, mniši, sochaři – obyčejní lidé žijící na neobyčejných místech nabízejí vlastní, jedinečný pohled na historické budovy, posvátná místa, starodávné tradice a kulinářské umění, které už dlouhá staletí ovlivňují celý zbytek Evropy. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

RottenFox 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle vícedílný dokument jsem se velmi těšil. Řecko mám velmi rád, každý rok tam trávíme část roku cestováním a poznáváním. Ale tenhle dokument je hrozná slátanina. Ta jedna hvězdička je za to, že tam občas člověk zahlédne na záběru nějakou pěknou krajinku jeho milované země. Ale upřímně, u každé epizody jsem měl problém vůbec dokoukat do konce. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna včera jsem se vrátil z kurzu v Polsku, kde byla slečna z řeckých Thesaloniky. Až při dnešním sledování dokumentu jsem si uvědomil, že toto město znám pod názvem Soluň. Je mu věnována snad půlka dílu, ale nedozvěděl jsem se, jaký tam mají kulturní a noční život, protože v Řecku je turista snadno přepamátkován. ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Do Řecka jezdím pravidelně, zamiloval jsem si to tam.Krásná příroda, skvělí lidé, chutné jídlo, spousta památek, přívětivé klima, žhavé slunce a překrásné moře.A hory..Tenhle seriál je naprosto vynikající.Škoda, že člověk žije jen jednou.Je toho mnoho, co by stálo za návštěvu. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Řecko je země, kterou si člověk nesplete, a pokud máte dobrého kameramana, snad o něm ani nelze natočit špatný dokument. Tady se vždy během každého dílu vydáme do nějaké oblasti, kde se seznámíme s krajinou, architekturou, ale také nějakým místním zvykem. Moc povedené. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama