Reklama

Reklama

Cestovatelé časem

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada, (2016–2018), 25 h 52 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Brad Wright

Hudba:

Adam Lastiwka

Hrají:

Eric McCormack, MacKenzie Porter, Nesta Cooper, Jared Abrahamson, Reilly Dolman, Patrick Gilmore, Leah Cairns, J. Alex Brinson, Jennifer Spence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Tým pěti "cestujících", kteří cestují z velmi temné budoucnosti pod vedením tajemného "ředitele". V podstatě jsou schopni promítnout/přenést své vědomí na lidskou bytost, která buď umírá, nebo má v úmyslu zemřít v 21. století. Každý tým se skládá z historika, lékaře/doktora, dvou vojáků a jednoho vůdce. Jejich vědomí se přenáší na náhodnou osobu stejného pohlaví, jako je osoba z budoucnosti. Žijí v těle svého hostitele, zatímco pracují na svém poslání. Historik je také schopen informovat a přednášet události, které se stanou v 21. století, a tak je možné tyto události ovlivnit nebo změnit. (AXN)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Thommy91 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl mě doslova nadchnul. Slíbil důmyslnou podívanou. Bohužel svůj slib nedokázal dodržet. S každým dalším dílem upadal do stereotypu béčkových, mnohdy až céčkových seriálů. Druhou sérii jsem sledoval už jen ze setrvačnosti a mezi jednotlivými díly dělal stále větší prostoje. Úvod třetí série mě zase zaujal s zkoukl jsem ji na posezení. Byl jsem celkem příjemně překvapen. Iikdyž seriál pálí od boku jedno klišé za druhým, tak si najde čas i na kvalitní momenty. Jakoby si však autoři uvědomovali, že současný stav už zachránit nemůžou, ukončili třetí sérii s myšlenkou restartu...Každý ať si na to udělá názor sám. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tváří se to dost vážně, ale u seriálu, který se zakládá na premise cestování zpátky do minulosti, krádeži těl lidí těsně před jejich smrtí a záchraně světa, bych možná čekal raději nějaký ten nadhled. Uvidíme, sympatické obsazení a docela ok atmosféra mě nutí koukat dál, ale v poslední době mám z originální produkce Netflixu pocit, že kvantita začala vítězit nad kvalitou. Snad je to jen přechodné období a streamovací gigant se zase rychle sebere. 7/10 ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal víc, protože téma je hodně dobré a casting vynikající... Bohužel to tak nějak nebylo ono... Komornější podání by nevadilo, kdyby to po celou dobu bylo smysluplně vyplněno... Potíže jednotlivých postav se rozebíraly x-krát pořád dokola, až začaly být trochu nudné... Co se záchrany světa týče, tak ony změny, které byly prováděny mohly být zpracovány lépe... Taky zjištění, že první série prakticky nic nevyřešila moc nadšení nepřineslo a samotný konec posledního dílu... Mno... Nemám rád takto ustřižené konce... Po první sérii 67% ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě neambiciózní béčko, pod povrchem toho ale bublá docela dost. Velmi dobrá práce s postavami, k nimž si získáte vztah, což je umocněno tím, že tu chybějí provařené tváře. Samotný ústřední nápad je pak vytěžen i z těch úhlů pohledu, které by v běžných produkcích místo nenašly. Druhá a třetí série přidávají i  špetku humoru, který v té první zcela absentoval, a obecně mají Travelers stoupající kvalitu, což nebývá samozřejmostí. Ukončení po třetí řadě docela mrzí, přestože právě tam příběh smysluplně vyvrcholil, určitě by se ale nabízela další časová linka s jiným týmem a případným cameem některé z tváří první party. Pár momentů opravdu velmi emotivních (původní seznámení Davida a Marcy v mých očích klidně snese srovnání i s Věčným svitem neposkvrněné mysli). 80 %. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Brad vylezl ze svého SG stínu, a z mého pohledu ho to hezky vykoplo nahoru. Travelers frčí na zajímavém nápadu kvantového provázání a přenosu vědomí v čase, a byť v každém dílu sledujeme takový proces, který nastartuje klíčový děj dané epizody, jde však i o něco jiného, než jen o velký plán, jak vyhrabat lidstvo budoucnosti ze sraček, kterým dala základ společnost 21. století (AI to ale nepochybně nebyla). Takže nejzajímavější částí je adaptace cestovatelů, kteří převezmou životy svých hostitelů. U téhle třísériové pomalejší jízdy jsem si hodně užívala kameru, kde občas převzaly vládu téměř statické celky a polocelky snímané extrémně širokoúhle a extravagantní přechody do detailů. Na mě osobně to mělo atmosféricky emotivní efekt a vlastně i osvěžující, no a taky pro mě zcela neznámé kanadské obsazení. Palec nahoru za postavu Davida! ()

Galerie (347)

Zajímavosti (3)

  • Cestovatelia z budúcnosti sa pokúšajú zabrániť zrážke vesmírneho telesa so zemou, podobne ako v československom seriáli Návštěvníci (1983). Konanie cestovateľov v obidvoch seriáloch riadi vyspelá umelá inteligencia. (BufordTannen)
  • Herci Ian Tracey (Ray) a Jennifer Spence (Grace Day) už oba předtím hráli v seriálu Continuum (od r. 2012), který se také zabýval cestovateli časem z budoucnosti do naší současnosti, kde ztvárnili postavy Jasona a Betty Robertson. (Nyan)
  • Interiéry, které v seriálu (v epizodách Ave Machina – 2017, 11:27 – 2017, Perrow – 2018) reprezentují nemocnici, jsou stejné jako v seriálu Dobrý doktor (od r. 2017), kde také reprezentují nemocnici. Ve skutečnosti se jedná o prostory patřící Vancouver Community College. (Chufu)

Reklama

Reklama