Reklama

Reklama

Ederly

Trailer

Obsahy(1)

Hrdina filmu Slow přijíždí do městečka Ederly, kde se zastavil čas a žije se tam na pomezí reality a snu. S místním farářem má být domluven na opravě oltáře, chlapec, kterého po příjezdu potká, mu však vyhýbavě odmítá popsat cestu na faru a jako místo, kde může přenocovat, mu ukáže nejbližší rodinný dům. V něm přebývá staromódní rodina, ve které je otec přesvědčen, že Slow je jeho starším synem, který se doma dlouhá léta neukázal. Když Slow konečně potká faráře, zjistí, že oltář je již dávno opraven. A aby toho nebylo málo, tak je hrdina filmu navíc obviněn z vraždy, jejíž vyšetřování vedou dva podivní policisté. (3Kino Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Když jsem četl třeba Kafkův Proces, mělo všechno to absurdno a nelogičnost chování jednotlivých postav jakýsi smysl, který jsem dokázal vnímat a na jeho základě se i v tom totálním blázinci orientovat. U Ederly jsem takový smysl od samého počátku postrádal a za celou dobu jsem ho ani nenašel. Tohle jedno velké bizárium bylo absolutně nad mé síly a ani konec, který se patrně snaží dát tomu celému chaosu určité vyznění a pointu, z mého pohledu nic nezachránil. Vzdávám se a odpadám. 2/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemám rád styl vyprávění filmu, kdy se celou dobu jakžtakž držím, ale pak přijde závěr a já mám pocit, že jsem asi úplně blbej a měl bych si jít zažádat o asistenta. Moc príma nápad, ale holt ne každý divák sedí při projekci mezi rejžou a scénáristou, aby mu to kluci vysvětlili. A stojím si za tím, že nepochopení filmu není vždycky jenom chyba nepozorného diváka. ()

Reklama

Bush13 

všechny recenze uživatele

Nevím, zdali se jedná o film jako když se "potká Juráček s Coeny a opilí si vyprávějí své noční sny", jak vtipně poznamenala codlbates, nicméně je to záležitost námětem, zápletkou i atmosférou vysoce konvenující mému "literárnímu" stylu či vkusu, absurdní hra a kafkárna větší snad než samotný Kafka. Lehce nedoceněné geniální dílo, které příjemně mate diváka, a to více než hlavní postavu, která není tentokrát zeměměřičem, ani novým policistou ála Ukrutně šťastni (2008), nýbrž - dle vlastních slov - restaurátorem soch a náhrobků. Postavu, která udělala tu zásadní chybu, že na nesmyslnou rozpornost onoho tajemného prostředí přistoupila. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak to je přesně ten, který dokáže nadchnout i zklamat, záleží na tom jak k tomu přistoupíš. Já bohužel mám momenty kdy filmovou anarchii nedokážu adoptovat za svou i když jí respektuju, ale různý mystična, dějový přelomy mě někdy zlomí natolik, že smolík. Přesto kdyby Mulosz skončil za vraždu svého kamaráda Vavřince v chládku a já na rychlo musel pro 3kino vybrat filmy, tenhle bych tam dal i když mě osobně bavil film tak prvních cca 20 minut. Navíc mě fascinovalo jak si Mariusz vystačil po celý film s jediným nechápajícím výrazem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak tuna mi zostal rozum stáť. Ako sa film blížil ku koncu, netrpezlivo som očakával, ako sa hned vrhnem na čsfd a prečítam si, o čo tu išlo. Väčšiu podivnosť som snád od Poliakov ešte nevidel! Dosť závázda čiernobiela kamera teda. Chlapík sa dovezie autobusom niekde, kde sa muchy otáčajú a líšky dávajú dobrú noc. Oblečený je v handroch, podľa ktorých som usudzoval, že dej sa bude odohrávať zrejme niekedy v prvej polovici 19. storočia. A zrazu vytiahne z vrecka smartfoun! A takto to začne. Celý čas som mal otvorenú hubu v nemom úžase. ()

Galerie (20)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama