Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vychází z příběhu, který si v knižní podobě našel cestu ke čtenářům v Holandsku, Německu, Dánsku i České republice, získal literární ocenění a překládá se do dalších jazyků. Napínavé vyprávění o dospívajícím Liborovi, který se během několika krátkých minut dostává z exkluzívního prostředí dnešní bohaté vrstvy, prostředí honosných vil, snobských večírků, drahých soukromých škol a vozů s osobním řidičem do situace, kdy musí bojovat o holý život. Z cesty, na kterou se dostane, není návratu. Ztratí všechno, i své vlastní jméno, ale to, co může získat, je pro něj natolik přitažlivé, že neváhá riskovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

fandula 

všechny recenze uživatele

Je to ze začátku rodinný film ale po půl hodině člověk zjistí že film není zas až tak pro děti,a nakonec zjistí že film není určen ani pro dospělé.Co za to může?Podle mně realita.Tento film mě zajmul jenom kvůly blbýmu názvu(únos domů-unášejí se domy?trochuu debilní ne?).Myslel sem že Libor bude zneužit těmi vrahouny a nakonec se z toho vyklubal český psychothriller.:D ()

don_mingo 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl v kině (je to vůbec možný? šlo to do kin oficiálně, nebo to tam učitelka pustila z cédéčka na plátno?) hned po uvedení, kdy mi bylo 14, v hlavě jsem měl uhry, panictví a Blink 182, za vrchol kinematografie jsem považoval Myšáka Stuarta Little a brečel jsem u Pretty Woman a přesto mi to přišlo jako hrozná pitomost. Tuším ale, že tam byla nějaká milostná scéna a ta rodinka žila někde v lese a pamatuju si Kotka s Vašutem, což je po osmi letech donucené projekce zaprděného minifilmu, který nikdo nikdy neznal, výkon jako prase. Ty dvě hvězdičky jsou pro mě. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hrozně naštval. Má takový ten děj, který plně závisí na tom, že jsou všechny jeho postavy úplní idioti, od protagonisty až po malé vedlejší postavy. Kdyby kdokoli v tomhle filmu přemýšlel logicky, tak by skončil během půl hodiny. Každá postava ale neustále dělá stupidní rozhodnutí, kvůli čemuž pak celý děj vůbec nedává smysl. Dialogy byly z velké části otřesné a robotické. Herecké výkony byly dobré, ale na mladého Kotka to podle mě bylo docela velké sousto, v některých scénách mu to moc nešlo. Prezentace i hudba byly dobré, ale ničím nevynikaly. 2/10 ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Limonáda pro třináctileté holky a možná ještě pro pár babiček. Předlohu jsem nečetla, možná je fajn,tomu docela i věřím. Nejslabší článek filmu byl k mému překvapení Vojta. Ale především myslím chybou režie. Jeho nehybná a neschnoucí slza pod levým okem mne pronásledovala jako černá můra ještě dlouho po skončení filmu. A pak ten příběh, který byl opravdu spíše pro děti, realita mu bude opravdu velmi vzdálená a celé je to trochu moc vykalkulované, to nemám ráda. Ona krása je v jednoduchosti... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tomu nakonec ty slabé 4* dám, protože na český film je to překvapivě dost dobré, akorát je nutné to brát jako pohádku, protože ten film fakt moc realistický není. Jenže jinak se mi ten film líbil, překvapivě mě ani moc nenudil a Kotek tu svoji roli zahrál taky celkem dobře. Dost mě i překvapilo, jak nečekaně (aspoň pro mě) se ten film odvíjel, protože až na ten konec se ten film vyvíjel úplně jinak, než bych očekával. Dokonce to ani není blbě vedené, dívá se na to příjemně a má to i hezkou kameru, takže já jsem byl celkem spokojený. Objektivně je to na silné 3*, ale vzhledem k tomu, že se jedná o český film (navíc strašně zapadlý, ani na DVD nevyšel) a než objevím minimálně podobně tak dobrý, bude to dost dlouho trvat, takže nemám problém tomu dát slabé 4*. Příjemně mě to překvapilo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Železniční stanička, kde bydleli Panenkovi s dětmi, je Sudoměř u Mladé Boleslavi. Stanička, kde pokuřuje starý podestát, je zastávka hned vedle Skalsko. Nachází se na trati Mladá Boleslav - Mšeno - Mělník. (ČSFD)
  • Hra, kterou Libor (Vojtěch Kotek) dostane od kamaráda k narozeninám, je „Resident Evil 3: Nemesis“. (didas)

Reklama

Reklama