Reklama

Reklama

Louvre Story

(TV film)
  • Francie Les Batailles du Louvre (více)
Francie, 2014, 2x53 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Příběh největšího muzea světa. Louvre není jen muzeem s pyramidou, klenotem zatracovaným i opěvovaným. Je živoucím organismem, tělem i duší Francie. Ve své majestátní kráse se tyčí v samém centru Paříže. Královský palác Louvre se rozbíhá do kilometrů průčelí, chodeb a vnitřních prostor. Dvacet hektarů kamenných staveb a zahrad. Svědci tragédií i hrdinských činů. Než se totiž stal největším muzeem světa, zažil Louvre časy nepokojů i násilí. Prošel četnými proměnami. Nejprve byl středověkou pevností, pak královským sídlem a dnes slouží nejen všem Francouzům. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Stegman 

všechny recenze uživatele

[zhlédnuta 52minutová verze]; Není to špatný dokument, i když je na můj vkus zbytečně rychle odvyprávěný. Člověk díky němu nicméně získá vcelku dobrou představu, jak to během všech těch staletí v Paříži vypadalo, a to není málo. Přece jen ale spíš doporučuju dokument Muž, který zachránil Louvre: Z pohledu celých dějin Louvru sice vypráví jen o jedné (docela nedávné) epizodě, ale ta vážně stojí za to. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že jsem viděla verzi zkrácenou a to je škoda. Takové kvantum informací, v tak malém časovém úseku, působí poměrně náročně, přesto hodnotím maximálně. Parádní dokument, zajímavá animace původních staveb a okolí Louvru, otazníky se vznášely imrvere nad hlavou, jakými finančními prostředky disponovali francouzští vladaři a na závěr Pyramida...Král Slunce byl bombarďák, prozřetelně přenechat Louvre umělcům a následně svolit k vytvoření stálé galérie. Před ním tedy klobouk ozdobený peříčkem rozhodně hluboko dolů! Po shlédnutí tohoto, doporučuji další zajímavý počin Muž, který zachránil Louvre. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Na ČT art byla k dispozici opět zkrácená verze. I tak je to velmi zajímavý dokument o historii paláce dávné i nedávné, byť dost stručný. Každopádně porovnání stavu na začátku 80. let minulého století a toho současného bylo pro mě fascinující. Vivat pyramida a její autor! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama