Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komédia o bizarnej dvojici drsnom a šarmantnom väzňovi Moltesovi a jeho mierne priblblom bacharovi Reggiovi, ktorí spoločným stávkovaním vo väzení prídu k obrovskému balíku peňazí. To však zistí Reggiova vypočítavá a "oddaná" žena Pauline a okamžite sa zbalí aj s výherným tiketom a prchá do čiernej Afriky. Naša dvojica je Pauline na stope, avšak v ich pätách je zástup ďalších záujemcov o 15 miliónov. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

kombajn 

všechny recenze uživatele

Jako celek nic moc, ale tak blby jak ostatní francouzké akční komedie z posledních let to rozhodně není... Honička v první části i její finále s ruským kolem je výborná (byť odporně počítačová), pak to bohužel upadá a upadá.. Přesto místo 2 dávám 3 právě kvuli tomu, že i když je to akční komedie z Francie, tak se na to koukat dá. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šéfovi místní mafie Moltesovi zbývá už jen několik týdnů, aby byl propuštěn na svobodu z vězení, kam se dostal po zradě jednoho ze svým kumpánů. Čas ve vězení si alespoň zpestřuje sázením lota, které pro něj obstarává jeden z bachařů. Když ale náhle jeho čísla vyhrají 15 miliónů, a bachař Reggie náhle není k zastižení, rozhodne se Moltes k radikálnímu kroku - utéct z vězení a svůj výherní tiket najít co to stojí. Jenže tiket nedopatřením odvezla bachařova žena Pauline do Afriky - a Moltes s Reggiem musí za ní ... Až se stydím říct, že jsem se u tohoto filmu docela bavil. Když se na to podívám racionálně, tak nejsem schopen říct pryč - příběh zoufale neoriginální, spousta více či méně trapných scén, herecký výkon Gérarda Lanvina (v roli Moltese) je brutálně nudný, a herecký výkon Benoîta Poelvoordeho zase pekelně trapný. Jenže - celé to docela utíkalo, a než jsem si stihl uvědomit, na jakouže sra*ku to zase koukám, byl tu (docela povedený) závěr (doporučuji zkouknout i závěrečné titulky). Takže celkově, i když si uvědomuji, že o žádný klenot filmového plátna nejde, na krátkodobé pobavení dostačující ... ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nechápu... jsem film stáhnul, volal na přítelkyni, ať se jde taky dívat, a ona na to, že tohle už zná... a přitom ho stoprocentně nikdy neviděla. Jinak tedy snímek poněkud slabší, jen ten Turek měl občas silnější chvíle, a tím rozhodně nemyslím ono zde hojně citované dělání kliků, u kterých jsem hledal na stropě odpověď na otázku, proč bože, proč? A tiše záviděl Brichtovi jeho skleněný oko, že si ho může vyndat a pak nic nevidí. Zato ta scéna určování vzájemné polohy nemá chybu, to my v dobách GPS už takovou bžundu nemáme šanci zažít. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Fernandel, poté Bourvil, pak Funés, potom Pierre Richard i Jacques Villeret. Francouzi vždycky měli komedianta. A najednou po těch desetiletích chybí zajímavý, vysloveně komediální charakter. Takže na mě svěže působí když aspoň Belgičan Benoit Poelvoorde hraje ve francouzských filmech. (Kolo Ghislaina Lamberta, atd). Tento film je zábavná dobrodružná komedie, mezi herci to tady jiskří, gagy jsou dobrý. Patří mezi nejvíce zábavní v posledních letech (Francie). 4,5/5 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi bych lhal, kdybych tvrdil, že jsem se u této komedie párkrát nezasmál – několik vtipných momentů i hlášek se tu vyskytlo, ale spíš převažovala trapnost. Většina postav mi byla krajně nesympatická – až dementní - to ovšem byl zřejmě tvůrčí záměr, ale dívat se na některé ksichty – jo to bylo utrpení. Hlavní hrdina záporák ještě ušel, pár akčních scén taky, ale jinak to bohužel nevidím ani na průměrné ohodnocení. Znám dost mnohem lepších francouzských komedií. Jedno se ale musí nechat, tolik bizarně debilních postav na jednom místě – to se jen tak nevidí… ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama