Reklama

Reklama

Carská říše: Rusko za Romanovců s Lucy Worsleyovou

(seriál)
  • Česko Carská říše: Rusko za Romanovců (více)
Velká Británie, 2016, 3x59 min

Obsahy(1)

Lucy Worsley cestuje po stopách Romanovců, všemocné dynastie, která vládla Rusku po více než tři století. Představí nám řadu neobyčejných postav: Petra Velikého, vizionáře, který přetvořil zemi v říši, Kateřinu II. Velikou, německou princeznu, která se stala nejmocnější ženou na světě, nebo posledního cara, Mikuláše II., milujícího otce a manžela, který vyprovokoval revoluci. Je to příběh pompézní rodiny, jejíž vznešené paláce skrývají příběhy zrady, skandálů a vražd. (Viasat)

(více)

Recenze (6)

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Souhlas se SeanLSD, uvidíte hlavně TV-historičku Lucy Worsley. Ta je sice docela roztomilá, ale zas ne až tak, aby byla v každém druhém záběru... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Fajn vzdelávací počin, rýchly, výstižný a prehľadný, ale prečo je potrebné, zvlášť pri tak krátkej stopáži, polovicu všetkého času zaberať vykladajúcu historičku ? ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele

Pro nás, pro které dějiny Ruska začínaly listopadovou revolucí 1917, s výjimkou narození Lenina a povstání 1905 přínosný pohled na jednu etapu historie. Pro nás, kteří jsme Petrohrad a okolní rezidence měli možnost navštívit milé připomenutí. A pro všechny, které zajímá tohle období dobře zpracovaný pořad, který na malém časovém prostoru přináší mnoho informací a zpracovává je přehlednou a snadno pochopitelnou formou. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama