Reklama

Reklama

Putování tučňáků: Volání oceánu

  • Francie L'Empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh malého tučňáka, připravujícího se na svou první cestu k moři, nás zavádí do ledového království vzdálené Antarktidy. Tak jako každý tučňák, i náš hrdina naslouchá tajemnému volání, které ho vábí na dalekou pouť do neznáma. V zásadních chvílích dospívání jsou mu oporou matka a moudrý otec, který díky svým zkušenostem a autoritě dodává odvahu i dalším členům skupiny a pomáhá jim čelit těžkostem a nástrahám. Pokračování oscarového snímku Putování tučňáků natočil režisér Luc Jacquet v rozlišení 4K, s využitím nejmodernějších technologií včetně ponorek a dronů. Dobrodružství nejodlehlejších částí naší planety se mu díky tomu podařilo zachytit tak, jak bylo ještě před několika lety nemyslitelné. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (20)

duddek 

všechny recenze uživatele

Spousta krásných záběrů, které se ale po chvíli omrzí. Na to, že film zobrazuje skutečně jen to, co má v názvu (tzn. putování tučňáků k moři a zase zpět), je to hrozně dlouhé, vinou delších pasáží beze slov byste mohli i usnout. Je škoda, že použité moderní metody snímání nebyly využity naplno, aby ukázaly tučňáky i při jiných činnostech než při chůzi (např. při lovu, při hře, při páření a dalších běžných aktivitách), i když to možná obsáhl první díl z roku 2005. Takhle jsem měl dojem, že nějaký 20minutový dokument by mi toho o tučňácích řekl víc a nenechal by otevřené otázky, proč matka po čase odchází (a kam), podle čeho se v tolikahlavém hejnu dokážou rozeznat atp. Každopádně to mají strašně těžké. Díky bohu, že nejsem tučňák. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tučňák jde k moři. Tučňák skočí do vody a chvíli plave. Tučňák vyskočí z moře. Tučňák jde zpátky do údolí a cestou sebou párkrát praští o zem. Tučňák čelí sněhové bouři. Tučňák jde k moři. Tučňák skočí do vody a chvíli plave. Tučňák vyskočí z moře. Tučňák jde zpátky do údolí a cestou sebou párkrát praští o zem. Tučňák čelí sněhové bouři... a tak ještě několikrát. Film na pohled působivý a vizuálně perfektně zmáknutý, nicméně po chvíli nudící. Tučňáky mám opravdu rád a také to byl důvod, proč jsem na tenhle film šel, ale po půlhodině mi začala pomalu padat hlava. A to i přesto, že mě celkem iritoval hlas Tomáše Hanáka, který četl komentář a udržoval mě tak ve střehu. Myslím, že tohle opravdu není jeho parketa. Ale i tak nelituji, příjemně strávená hodinka a čtvrt. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zdalo by sa, že ide o pokračovanie filmu Putovanie tučniakov, ale nie je to tak. Príbeh je podobný, ale kompletnejší, a hlavne sa dokument zaobišiel bez patetických vyznaní lásky za tučniaky čítaných mužom a ženou. Namiesto toho obsahuje užitočné vysvetlenia, čo sa práve deje a prečo, takže som spokojnejší o jednu hviezdu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2023) První Putování tučňáků jsem viděl před lety na gymnáziu, a zatímco jednička se více zaměřovala na samotné putování, tak Volání oceánu je více statické a zaměřené z větší části na jednoho malého tučňáka a jeho rodiče. Divák, sledující film v klidu a teple kina, si jen stěží dokáže představit strastiplný život tučňáků v zamrzlné Antarktidě, tvůrcům se však tento (často) boj na život a na smrt podařilo zobrazit přesvědčivým způsobem a postarali se tak o nejeden úchvatný záběr z nehostinné krajiny plné ledu a každodenních výzev pro všechny tamní tvory. Nejvíce se mi líbily čarokrásné záběry z podmořského světa - snad jen škoda, že jich nebylo víc. Slabší čtyři hvězdičky! ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Rok návratů - po Trainspottingu, tentokrát dvanáctiletý odskok, a to na Antarktidu. Režisérův rukopis se nezapře i po té době a tak jedním z mála překvapení je "obrácená kamera" vodního surfování tučňáka pod hladinou. Krása drsného světa blízko pólu opět vyniká. Viděno v předpremiéře, díky Aerofilms, bio Aero. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Jižním pólu na Antarktidě. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra dokumentárního snímku proběhla 5. února 2017 v Paříži. (ČSFD)

Reklama

Reklama