Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (106)

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Když byla na světě první a druhá série, tak jsem si říkal, že to je docela fajn seriál na koukání, když si nemám co pustit a neurazí mě. Mělo to fajn soundtrack, docela dobrej příběh i vztahy mezi postavama byly občas zajímavé. Ale s přibývajícími sériemi si říkám, jak dlouho ten seriál tady ještě bude a koho to ještě po 4. sérii baví. 6,5/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, veškeré zmínky, nebo připodobňování k Twin Peaks jsou dost mimo. Opravdu to Twin Peaks ani trochu nepřipomíná! Riverdale je v první sérií klasické teen drama, postavy jsou sice někdy šíleně přepálené (Cheryl), a jsou tu klasické klišé amerického školního prostředí, ale hlavní linka docela jede... No, od druhé série to jde postupně do háje, postavy mění své charaktery o 360° několikrát během série, a postupně se z nich stávají neomylní Supermani. Vrcholem je pak třetí série, která je už kompletně vytržená z reality, a dělá z Riverdale nějaký Gotham či co, kde vládle samozvaný král Hiram Lodge... Po třetí sérii tak s největší pravděpodobnosti se seriálem definitivně končím. ()

Reklama

Retik 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejvydařenější počin stanice CW (Supergirl, The Flash). Seriál je inspirovaný komiksy o Archiem, teenagerovi žijícím v americkém maloměstě Riverdale a žijícím život "bezstarostného" středoškoláka. Ačkoliv je díky těmto aspektům Riverdale prostoupený velkou řadou klišé, nebojí se to přiznat a dokonce z toho dělá svoji přednost. Hlavní čtveřice hrdinů je velmi sympatická a všichni podávají kvalitní herecký výkon, což se projeví hlavně ve chvílích, kdy se příběh posouvá rychle z jedné postavy na druhou, ale seriál tím neztrácí své dobře rozjeté tempo. Nejen díky tomu uteklo těch 13 epizod jako voda. Kromě hlavní detektivní linky, která se představí hned v prvopočátku děje, se objeví řada vedlejších a hlavní dějová linka tak ustoupí do pozadí a svůj comeback si nechá až na 12. epizodu, kde vše vyvrcholí v poněkud moc rychlém sledu. To je asi můj jediný větší problém s celým seriálem, který mile překvapil svou nadprůměrností. 7/10 videorecenze zde ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Svět potřebuje svůj Riverdale. Jeho zápletky na úrovni rodokapsovýho románu. Jeho herce jak vystřižený z Instagramu. Jeho soundtrack, co vám pravidelně doporučí novou indie kapelu. Jeho návykový tempo. Svět prostě potřebuje svůj Riverdale. Vy možná ne. Pokud je vám přes dvacet, a v noci už se vám nezdá o tom, jak brousíte svou mladou učitelku příroďáku. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborný, temný, netypický high school seriál z městečka Riverdale, které působí jako dělící brána mezi nebem a peklem. Snad v každé postavě se na základě okolností (intriky, vraždy, moc pěněz) odehrává souboj dobra se zlem a ani divák do poslední chvíle neví, co převládne, a o to větší je to zábava sledovat. Zlo samo o sobě neexistuje. Je to jen prostředek, který si lidé vytvořili k dosažení úspěchu. 90% Po 60ti dílech musím zvednout na pět, už za to, jak plynule umí seriál preskakovat žánr mezi dramatem, hororem, kriminálkou, gangsterkou a komedií. ()

Galerie (1 419)

Zajímavosti (53)

  • Krátké venkovní záběry na hotel Five season, kde se odehrává část děje, jsou ve skutečnosti záběry na Novou radnici v Praze. (TomasUchytil)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama