Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (106)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/114 Díky seriálům Riverdale a Chilling Adventures of Sabrina i k nám dorazil fenomén Archie komiksů. Nikdo by nikdy nevěřil, že nekonečný příběh kamarádů ze střední bude stále populární, ačkoli jeho počátky sahají až do roku 1939. To neodolatelné kouzlo platí pro každou generaci, je tu Archie, zrzek, je tu Betty, blondýnka, je tu Ronnie, brunetka. A přesně tahle kombinace stačí, aby poutala pozornost už 80. let. Riverdale dnešní generace je méně komediální, více tajemný, velmi teatrální, estetikou často inklinující k filmům Tima Burtona a přesto, anebo právě proto, velmi atraktivní. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Příšernost pro puberťáky. Otravná hudba o třech tónech, nesympatičtí herci (proč jsou všichni zrzaví?), stupidní dialogy o ničem a příběh naprosto nezáživný. Nevím, co jsem čekala, ale z tohoto mohl být třídílný seriál a nic by se nestalo. Třináct dílů je na pubertální řečičky o vztazích trošku moc. Nic pro mě. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Městečko Riverdale je občas tajemné jako Twin Peaks, místy zamotané jako Gossip Girl a často směšné jako Beverly Hills. Zkušený divák postupem času objeví další motivy ze seriálů Sopránovi, Glee, Zákon gangu a True Detective. Zlatým hřebem jsou však pocty kultovním filmům jako Snídaňový klub, Mlčení jehňátek a Rocky. Hlavní postavy jsou dokonalé archetypy, nechybí jim charisma a nějaký ten crush je prakticky zaručen. Zkrátka je tam všechno potřebné a specifické atmosféře seriálu nejde odolat, i když kvalita postupně klesá. Povinnost pro všechny notorické vysedávače v EB diners. S1: 85% S2: 80% S3: 70% S4: 75% ()

Alenes 

všechny recenze uživatele

Miluju takovýto styl seriálu. Kde je děj soustředěný na jedno městečko a řeší se zde různé problémy. Samozřejmě mi to připomnělo Stranger Things. Riverdale jsem začala koukat včera a zaujalo mě to tak že jsem bez přestávky zhlédla 7 dílů. To se mi stává jen u zmíněného ST. :D Jsem velmi spokojená s výběrem herců. Každý na mě zapůsobil jinak, ale oblíbila jsem si jich jen pár. Doufám, že ti zůstanou až do konce. Myslím, že momentálně není moc seriálů, co by se uchytilo tak vysoko, ale podle mě, tenhle je jeden z nich. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pokud seriál začne tak slušně že mě chytí úvodní vteřinu tak potom klobouk dolů. Od začátku je všechno sympatické příběh je zajímavý a výborný a tak díl co díl jsem nedočkavý chvilkami nervní a netrpělivý a hlavně spokojený. Soundtrack si našel místo u mě v poslechu a to je dobře, herci nemůžu než vynachválit celou bandu Veronika a Betty jsou nejlepší, Archie mě dokázal i několikrát nasrat ale nebyl sám a tak sem spokojený hodně krom mamby z kočiček která vypadá jako brokolice a je nechutná. Takže pro mě jedná slušná jízda spokojenosti prostě špička v seriálech. ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

  • V seriálu Teorie velkého třesku (od r. 2007), konkrétně v epizodě Rekombinace Ligy Spravedlnosti (2010), při scéně v obchodu s komiksy, se objevuje zmínka o komiksu „Archie“, podle kterého je seriál natočen. Kurt se ptá, kde tento komiks najde a následně vypráví, že se Midge rozešla s Moosem a Archie se v jednom vesmíru oženil s Betty a ve druhém s Veronicou. (klara.leb)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama