Reklama

Reklama

Legion

(seriál)
Trailer 5
USA, (2017–2019), 24 h 19 min (Minutáž: 41–68 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Katie Aselton, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Jean Smart, Hamish Linklater, Mackenzie Gray, Bill Irwin, Scott Lawrence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností. David se snaží udržet při smyslech, ale začíná z toho být unavený a když se to chystá vzdát, potká dívku svých snů. (Harroc)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (110)

venalce 

všechny recenze uživatele

Wow! Jako že fakt WOW! Tak tohle bylo neskutečné psycho. Tahle vlna komiksáren "trochu jinak" je něco, co jsme jako diváci potřebovali. A Legion je vážně JINÝ. Nevím, co pochválit víc - celistvost příběhu, psycholadění, herecké výkony, výborné postavy, kameru, práci s efekty a hudbou nebo prostě všechno dohromady? Takhle vypadá seriál roku. A že to byla jízda! Ano, není to seriál pro každého, pilot nebyl něco, co by každý strávil, a opravdu, ale opravdu NEDOPORUČUJI DÍVAT SE NA TO PŘED SPANÍM! Ale tohle je seriál z x-menovského světa, o kterém jste snili ani jste o tom nevěděli (pravda, je to tak "trochu" noční můra, ale nikdo neříká, že sny musí být vždy líbivé, že?). Zajímaví mutanti, jejichž schopnosti nejsou pouhou bojovou vybaveností, velice schopný záporák, který opravdu budí hrůzu, a příběh, který není jen o "záporák chce ovládnout svět, pojďme ho porazit". Vedle tohodle vypadají mnohé x-menovské filmy poněkud bezduše a bezzubě. Čím déle seriál trávím, tím lepší dojem z něj mám. Je to chytré a pečlivě vybalancované psycho, do kterého se bláznivě zamilujete. Už jsem říkala, jak velká zábava to je? Člověk by se z toho zbláznil... ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Wow. To byl zajímavý trip. Hotovo za dva dny. Aubrey Plaza v roli dokonale ušité na míru. Akorát teda ten démon, on jako ze začátku působí (v mezích) děsivě, ale když se ukáže v plném světle, vypadá jak otrhanej vyžranej houmlesák, s tím si mohli třošku víc vyhrát. Nejvíc se teď bojím, aby z druhé série neudělali obyčejný akční CGI fest. ()

Reklama

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Dekonštrukcia televíznych naratívnych konvencií v osemdesiatkovom kabáte s geniálnymi momentmi (nemý film v siedmej epizóde mi vyčaril ohromný úsmev na tvári), skvelým obsadením a vytripovaným feelingom. A pritom je to o x-menoch? Jedna z najlepších noviniek sezóny a obrovská zvedavosť, kam to Hawley posunie...... tak podľa všetkého na iný level, než čokoľvek, čo sa dá momentálne vidieť v telke. A to vo všetkých audiovizuálnych a naratívnych aspektoch, ktoré vie divák pobrať a často ešte o krok ďalej. I think I´m more crazy than David, right now...... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Neskutečná fantasmagorie v které se vyznat je nadlidský úkol, i tak by se dal popsat tenhle seriál. Na tohle musí mít člověk náladu aby se v tom alespoň trochu orientoval. Velká poklona patří scénáristům a režisérům že dokázali něco takového vůbec realizovat a že se v tom neztratili. Zatím mám za sebou 2.série , tak jsem zvědavý na poslední co z toho vznikne. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, pěknej bordel. Vizuálně a audiálně je to teda bomba, ale co s tím, když děj je takovej maglajs? To člověk nikdy neví, co jsou iluze, sny, vzpomínky, myšlení, představy, halucinace, astrální rovina, kdo je kdo (protože existuje x postav v 1 postavě, rozdvojené osobnosti a podobně), kde a kdy se co odehrává (flashbacky vs. vzpomínky). Že to nerespektuje vesmírné, fyzikální, přírodní a další různé zákony, to už je člověk ani nevnímá (raději). Přišlo mi to jak nějakej šílenej myšlenkovej experiment. Jak kdyby to vymyslel David Lynch. Jak kdyby někdo vzal Počátek a použil na něho nějakej katalyzátor. Nechápu, jak tohle mohlo fungovat v komiksu. Ale třeba to tam bylo pochopitelnější, říkám optimisticky. Jinak musím zde zmínit, že jsem opravdu dával pozor a přesto v tom mám zmatek. Myslel jsem, že na konci série se to vše nějak vyjasní, ale teda moc ne, jenom trochu. Skvělí herci byli hlavně Aubrey Plaza (Lenny), Jemaine Clement (Oliver) a hlavně démonickej Mackenzie Gray (The Eye, jehož smrt byla vskutku originální). Nebyl tam špatnej herec, což je plus. Ale taky tam nebylo moc krve, škoda. Taky mi to nějak nezapadá do X-Meního vesmíru... Nejsu s tím prostě moc spokojenej. Spíš nasranej, že mi tak dojebali hlavu. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (17)

  • V epizodě poprvé za dosavadní průběh seriálu uslyšíme Davidovo komiksové jméno – Legion, stejně tak jako jeho komiksový vzhled. (NiWi)
  • Hlavní hrdina David Haller (Dan Stevens) je označován jako omega mutant. Omega mutanti patří mezi nejsilnější z mutantů a další omega mutant je třeba Jean Grey z Xmenů. (Harroc)

Související novinky

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

17.07.2018

Známý komiks Y: Poslední z mužů vyprávějící o apokalyptickém světě, kde v jeden moment s výjimkou hlavní postavy zemřeli všichni savci s chromozomem Y, se v Hollywoodu pokoušeli adaptovat už delší… (více)

Režisér Atlanty a temné sci-fi

Režisér Atlanty a temné sci-fi

15.06.2018

Režisér klipu This is America a několika epizod seriálu Atlanta Hiro Murai se chystá na svůj filmový debut. Tím by mělo být temné sci-fi Man Alive podle scénáře Davida Roberta Mitchella (Neutečeš).… (více)

Doctor Doom bude mít vlastní film?

Doctor Doom bude mít vlastní film?

21.07.2017

Hollywoodská studia se momentálně snaží vyždímat comicsové značky na maximum. Místo klasických filmů se slavnými hrdiny se proto uhýbá i k těm méně známým a sem tam dojde i na záporáky. Loni dostali… (více)

Reklama

Reklama