Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Peter Pan je v anglosaských zemích něco podobného jako u nás pohádky Erbena a Němcové (pokud to náhodou nevíte, o čemž pochybuju, a pokud to opravdu nevíte, podívejte se na Zemi nezemi s Deppem). V našich končinách známe spíš Spielbergova Hooka, což je takový Peter Pan po desetiletích. Verze z roku 2003 je řemeslně zvládnutý origoš, přesto to nejzajímavější, co přináší, je erotické jiskření mezi dvěma dětskými postavami, které už nejsou tak docela malé... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $48,462,608Tržby Celosvetovo $121,975,011Úžasne spracovaní príbeh Petra Pana, vizuálne úchvatné, príbehovo podmanivé, s niekoľkými neskutočne silnými a dojemnými scénkami, k tomu hravá hudba od James Newton Howarda. Pre mňa najlepšie spracovanie tohto námetu od J.M. Barrieho. /95%/ ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanda původního filmu, ani knížky, ale tento film se mi líbil. Bylo to dobře udělané. Prostředí Země-nezemě bylo krásné, víly neměly chybu, Peter Pan celkem sympaťák. + dokonalý herecký výkon J. Isaacse! Tohoto herce opravdu hodně můžu a jako Hook neměl chybu. Zápory. Představitelka Wendy (Rachel Hurd-Wood), byť je teď kráska, v tomto filmu fakt těžká nesympatie - hrozné. Začátek filmu ani ne, jako ten infantilní konec mě fakt vytočil a zkazil celý dojem. 4* ale dát musím. Fakt mě pobavil J. Isaacs!! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pohádkově pohádkový příběh. Zatím nejlepší zpracování létajícího kluka ze Země Nezemě, jaký jsem viděla. Když děti vzlétly k londýnské, mrazivé obloze, jen tak v pyžamech, tak jsem se otřásla a říkala jsem si, že to musí zákonitě odležet přinejmenším s chřipkou v posteli. Ale je krásné vnímat tu fantazii ve všech směrech. Tikající krokouš, který se mermomocí snažil dostat ke zbytku Hooka, když už jeho ruku s hodinkami měl, nebo zrádné mořské panny, či romantický tanec lesních víl ... Řeknu vám, nesnažte se v žádném případě naštvat vílu! Žárlivá víla je učiněná pohroma. Je schopná použít prach, lest, cokoliv, aby se vám pomstila. Jenom ještě malá prosbička - prosím, nepřestávejte na ně věřit, díky. Sice jsou to potvůrky nevyzpytatelné, ale věrné. A když na ně věřit přestanete, tak pokaždé nějaká umře! Jinak triky sice nic moc extra, ale házím to za hlavu. Užila jsem si to. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se lekl, že se Petr Pan opravdu změní, naštěstí nic nepokazili ani zde ve filmu z dějové stránky. Popravdě, čekal jsem, že se bude jednat tedy jenom o Petra Pana, ale on se děj v podstatě točí kolem něj a dějová linie na něm nezáleží, ale na malé holčičce Wendy. Je to opravdu pěkná pohádka, jediné co mě štvalo byly nepovedené grimasy a vůbec výběr víly, která se celou dobu točila kolem Petra Pana, to mi přišlo až velice nevhodné, ale jinak dobrý. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Na návrhu Zvoněnčina (Ludivine Sagnier) kostýmu se podílela i samotná Ludivine Sagnier a Janet Patterson. Každý den pak zabralo jeho oblékání 55 minut. (JARDAHONDA)
  • Navlékání Jasona Isaacse do kostýmu kapitána Hooka trvalo každý den 90 minut. (JARDAHONDA)
  • Ve scénách, ve kterých se objevila Zvoněnka (Ludivine Sagnier), museli členové štábu držet poblíž herců žárovku na drátku, aby byl vidět zdroj světla. Postava Zvoněnky byla do scény poté přidána až dodatečně. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama