Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletý Binh žije s babičkou a tetou v malé vietnamské vesničce. Když se však má teta provdat a v domku přestává být místo, rozhodne se vyhledat svou matku, kterou si nepamatuje a která žije ve městě. Ví, že je synem amerického vojáka, za kterého se matka kdysi provdala a potom byla nucena nést následky spojené se sňatkem s "nepřítelem". Ani matka, otročící jako služebná v hotelu, však synovi v jeho hledání domova nemůže pomoci: Binh se s malým nevlastním bratříčkem Tamem vydává do daleké Ameriky, aby vyhledal ztraceného otce. Binh vzdoruje krutým poměrům na uprchlické lodi, přežije ponižující pobyt ve sběrném táboře pro asijské imigranty i vražednou cestu na americkém tankeru, která mnohé utečence stojí peníze i život. Ponižující anabáze pokračuje i v zemi svobody. Binh však objevuje, že jako syn amerického otce má vlast i práva (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc smutné a dojemné putování Binha za otcem, kterého nikdy nepoznal do v úvozovkách zaslíbené země. Určitě ani vzdáleně netušil jaké překážky a hrůzné situace ho potkají, jinak nejsem přesvědčená o tom, že by se i za těch nepříznivých okolností k takovému kroku odhodlal, ale on se tak rozhodl hlavně na přání své matky. A i když tempo bylo pomalejší, tak jsem s velkým zájmem a napětím sledovala, jak se Binh vyrovnává s tím, co ho všechno po této strastiplné cestě, vysloveně skličující po všech stránkách potkávalo. K tomu výborné herecké obsazení, kde jsem neměla žádný problém, protože byli velmi uvěřitelní. Jeden ze snímků, který mně byl doporučen, za to moc díky a já ho ráda doporučím dál. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Velká sága o klukovi z Vietnamu, který jede do Ameriky hledat svého tátu, amerického vojáka. Cesta je dlouhá a komplikovaná, cestuje jako ilegál lodí, v Americe si odpracovává svou jízdenku. Film má velmi pomalé tempo, což je místy vysilující, ale je to zajímavě napsané, takže člověk pořád musí čekat, jak to dopadne. Není to perla kinematografie, ale rozhodně je to zajímavý příběh, který se klidně mohl stát...70% ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo v tomto prípade vôbec neprekážalo. Príbeh o chlapcovi, ktorý sa chcel vymaniť z hroziaceho prostredia neuctivosti a pohŕdania , túžiaceho po ozajstnej rodine ktorý svojou húževnatosťou napokon dosiahol svoje, je pravdou ze mu trocha pomohol aj zákon umožňujúci bez okolkov získať pas a štátne občianstvo, čo sa dozvedel až v poslednej časti filmu . Príbeh slušne odohratý, nebanujem, že som to pozeral odporúčam milovníkom romaticko - dramatických nie veľmi tragických príbehov. ()

jenjan 

všechny recenze uživatele

K jaké části světa se vztahuje název "Země zaslíbená" není ve filmu úplně jasné a svým způsobem je na divákovi, aby se s tímto úskalím vypořádal sám.. Mladý Vietnamec Binh si totiž myslí, že je to země neomezených možností USA, ale jeho otec, americký veterán Steve tvrdí, že je to naopak panenský Vietnam. Velmi procítěný film, s dramatickými momenty, které se však hlavně na začátku filmu zdají být až přehnaně vyhrocené. Příběh je však mistrovsky doladěn, tak že osudy hlavních hrdinů postupně ožívají a zbavují se zbytečných klišé. Zvláště pak postava sympatické Ling, která se po soumraku mění v prostitutku, nepředstavuje jen sebeobětující úděl mladé dívky z "třetího světa", ale také velkou míru vlastního rozhodnutí k dosažení lepšího života i touto cestou. Trochu jsem se obával konfrontace Hanse Pettera Molanda s americkým prostředím, jelikož jsem měl v paměti Thomase Vinterberga u kterého to nedopadlo zrovna nejlépe. Norský režisér se s tím však vypořádal bravůrně a "Beautiful Country" je opravdu výborný film. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama o jednom velkém putování, s/se ...... koncem. Dobře zvolení herci (Tim Roth i na malém prostoru uhraje opět velké věci) posouvají příběh vždy správným směrem a pro mě neznámý norský režisér Hans Petter Moland si s komplexním multikulturním příběhem plným emocí poradil na výbornou. Mimochodem Bai Ling zde předvedla, že se neztratí ani v náročnější látce a je škoda, že obecně hraje víceméně v p***vinách, než v podobně kvalitních projektech. 75% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama