Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zemeguľu zachváti vlna nevysvetliteľných podzemných aktivít a následných zemetrasení, ktoré zasiahnu predovšetkým veľkomestá a spôsobia mnoho škôd a strát na ľudských životoch. Prezident Spojených štátov povolá najlepších vedcov, dr. Kasiu Czabanovú (STEPHANIE NIZNIKOVÁ) a Masona Randa (DAVID KEITH), aby preskúmali príčiny cyklických katastrof. Pátranie zavedie oboch vedcov do nedostupných Himalájí, kde objavia tajomný objekt mimozemského pôvodu, ktorý vysiela do vesmíru mohutné signály. Pre svoj život na Zemi je monolit schopný vytvoriť si dokonca aj vlastné ovzdušie špeciálneho chemického zloženia. A práve tento nález môže byť kľúčom k záchrane celého sveta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Znuděný céčkový snímek vhodný po kocovině se představil opravdu v celé parádě.. Amatérská kamera střídá nevýrazné herce, kteří svádějí boj s trapnými dialogy a zastřešeným dějem.. Omlouvám se tvůrcům tohoto sci-fi snímku, ale nic mě neoslovilo. Dávám pouze jednu hvězdu ze soucitu za ne příliš špatný námět, který ovšem zhořel na všem ostatním * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel docela zajímavý námět ztroskotal na dost nezáživném zpracování, které jsem měl problémy vůbec dokoukat až do konce. Možná bych i prominul laciné triky, ale ochotnické herecké výkony, blbé dialogy a nudné pasáže – to vše bylo doslova ubíjející. Přitom to ze začátku nevypadalo zas až tak špatně. Kdyby si s tím dal někdo více práce a změnil se režisérský post, dalo by se z toho vytřískat mnohem více. Takhle jde jen o další podprůměrné scifi, kterých je celá řada. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Mnoho podobných filmů trpí stejným syndromem. Scénarista si řekne: "To by bylo skvělé, kdyby se ze Země najednou vynořil velikánský šutr a začal léčit. Ale co dál? Nejdřív navodím trochu tajemna, hlavně nějak zastřít, že nevím, co s tím nápadem dělat dál. Ale stejně divákovi neustálé omílání téhož nemůže stačit. Tak tam šoupnu nějakou armádu, klasický vztah 'sereme se -> milujeme se' a Číňany. Snad už si pak divák nevzpomene, že to má být tajemný film." ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který je sci-fi nejenom podle zařazení do škatulky. Bohužel ale i s nánosem nelogičností a zkratkovitého (na nervy lezoucího) chování téměř všch postav. Konec filmu mi udělal radost tím, že ze sci-fi žánru neuhnul někam jinam a dokonce dával smysl. Jenom jsem měl celkově dojem, jako by bylo vše natočené podle nějaké mhohem hlubší literární předlohy se silnou pointou a tento převod na plátno se úplně nepovedl. Taky atmosféra mohla být hustší. CGI záběry letadel byly jako z PC her. Ale jinak docela líbilo. Ještě poznámka pro překladatele a dabing: Area 51 se nepřekládá a, probůh, NSA není totéž co NASA... (BTW, soudě podle oficiálního textu viděli géniové v distribuci asi jiný film) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavé, svižný děj, ale pak různá vyjednávání, děj se zdržuje až zažíná být chvílemi statický. Obsahově budiž, ne že by šlo o úplnou koninu, ale v závěru mi to tak připadlo. Pokus armády něco zničit, pokus o záchranu, prostě něco pořád dokola. Efekty jsou jakž takž slušné, ale že by jich bylo hodně… V závěru si divák jistě opět povšimne trapně bílých triček. Hlavní hrdinové skáčou z výšek, válí se v prachu, ale přitom v časové tísni asi stihnou vyprat trika v nejmenovaném pracím prášku a tato jsou bílá než bělejší. Ó Lanza mia. Průměrný snímek, na který se však kouknout dá. Nova 070107 8759/8958 -------------------------------------------- Vcelku souhlas s komentem před sedmi lety. Tento snímek si zasloužil větší rozpočet a to jednoznačně, protože nápady se jen hemží. 20141226 8800/8800/// ** a půl/5 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama