Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent FBI, Thomas Mackelway (AARON ECKHART, sci-fi hit Výplata), vyšetřuje řadu bizarních vražd, které se zdají být náhodné, avšak jsou spojeny podivnými vzkazy, které vrah zanechává u obětí. Mackelway závodí s časem, aby tyto záhadné vraždy vyřešil. Stopy začínají odhalovat děsivé skutečnosti, že samy oběti byly nejdříve vrahy a že vše nějak souvisí s kanceláří FBI. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

golfista 

všechny recenze uživatele

To "mysteriózno" mě v první půlce trošku štvalo, ale pak se z toho vyvinul zajímavý thriller.... Vyšetřování vražd trošku ve stylu "Jehňátek", ale tenhle "pomocník vyšetřování" nabírá vodítka dost osobitým způsobem.... Na konci mi navíc ani nepřišlo, že by to nemohla být pravda :) ... 70% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl si snímek nepustí diváka k tělu, aby si jej nakonec stějně omotal kolem prstu a dovolil mu nahlédnout do svého nitra. Takový pocit mám ze Suspect zero . Režisér E. Elias Merhige (Ve stínu upíra ) servíruje chladnokrevným stylem celý děj bez sebelepšího dramatického náboje, kterému jako by na první pohled chyběl i život. Divák je násilílm vsazen do role pozorovatele, kterému nezbývá nic jiného než sledovat co mu bude předloženo. Celé to zpočátku vypadá jako levná kriminálka z německé televizní produkce, ale scénáristické duo Zak Penn a Billy Ray vynášejí na světlo staré náměty v moderním, originálním a logickém provedení. Režisér Merhige pak následně tlačí na pilu v každém záběru a nenechává si nic pro sebe. Kamera střídá modrý, černobílý a tmavě rudý filtr, které dávají na odtažité atmosféře největší podíl. Každou roli (tuto nevyjímaje) proměnil Aaron Eckhart v herecký koncert. Ben Kingsley s Carrie Ann-Moss zase působí neskutečně utahaně. Na hercích však film nestojí. Ať už je Suspect zero jakoukoliv kriminálkou, tak pocit něčeho nového zde rozhodně je. Ale pocit toho, že to mohlo být lepší, je dvakrát silnější, nálehavější a neodvratnější. Neduh, na kterém bohužel ztroskotává většina nových thrillerů. Výborný nápad, špatné (v tomto případě divné) provedení film však táhnou níž. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podezření nula není vůbec špatnej thriller. Škoda ale, že je odvyprávěnej tak, že vlastně celých 95 minut nevíte nic, tedy máte opravdu podezření nula. No a když už začnou vysvětlovat tu nulovou teorii, tak je to tak složitý, že vlastně nezbyde nic jiného, než veškeré ty vysvětlovací scény přijmout. Závěr ale prozřete a zjistíte, že to zase tak složitý nebylo, jak se na první pohled zdálo. Vlastně je rozuzlení daleko jednoduší, než by kohokoliv napadlo. Celou dobu jsem třeba vzpomínal na Sedm a byl rád, že na světě ještě pořád existují filmy s takovou tématikou. Pakliže je atmosféra dobrá, a tady byla skoro až psychadelická, tak to v rámci podobných příběhů musí stát za to. Pokud tedy přijmete neortodoxní vyprávění, bude se Vám to líbit, jinak to sejmete do průměru. A to by byla u tohodle filmu zase docela škoda. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak sem jdu, že tomu dám 3*, protože "něco" (Kingsley) na tý ne/chtěně vtipný atmosférický jednohubce bylo - a koukám, že už tu ty 3* mám skoro 4 roky. WTF, nepamatovala jsem si ani vteřinu. Tak buď je to nějaká Merhigeova černá magie, která se naprosto nenápadně kompletně vytratí z mozku (odtud název), anebo bych si fakt měla začít zapisovat normální smysluplný komentáře. Ne, to druhý je blbost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento trápny pokus o serial killer ma riadne rozčuľoval (už tie neustále čmáranice!). Hlúpučká kravinka o „všetko vidiacom“ sériovom vrahovi (nezáživný Ben Kingsley), ktorý vraždí nevinných a popritom stíha "ísť" po policajtovi (mdlý Aaron Eckhart). Prečo Kingsley vôbec prijíma takéto úlohy a v takýchto filmoch? O čo lepší a "hereckejší" bol v DOME Z PIESKU A HLINY, než v tejto pseudo diabolskej/démonickej roličke "Absolútneho Zla"? ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Z předpokládané zívačky se vyklubala záležitost atmosféričtější než stisk bulteriéřích čelistí a dávající asi tak stejné šance na únik. Kdyby nic jiného, zlé kukuče ze zpětného zrcátka jdou Benovi Kingsleymu pořád na jedničku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám vážnějších námitek proti tahání FBI za fusekli za účelem zrychlení jejího výkonu, ale tato psychokrimi mi dopředu naslibovala víc trumfů, než jich měla poschovávaných v rukávech. Žádný fórek zlehčující drámo se nekonal, tempo příběhu se stěží drželo na úrovni želvího sprintera a tak filmového fajnšmekra mohlo potěšit alespoň to, že na množství špendlíků zapíchaných do mapy se skutečně nešetřilo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Trochu mi tam vadily ty nadpřirozené schopnosti, dějově průměr, ovšem Eckhart zaválel (narozdíl od nevýrazné a zcela zbytečné Carrie-Anne Moss) a atmosféra filmu je perfektní. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Film se nám snaží představit ve stylu známích thrillerů s lidožroutelm Hanibalem, ale absolutně se mu to nedaří. Po nudném začátku se však začíná zdát, že se film rozjede, ale to je jen omyl. Film si pořád hučí svou a pokouší se o zhoustnutí řidké atmosféry. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Remote viewing. Historicky vzato zase ne až tak fantasmagorická praktika dálkového "napojení se" na pachatele a taky ústřední motiv thrilleru, co drží své trumfy hodně dlouho v tajnosti. Některé pak nevyloží vůbec, ty, co vyloží, budí pochybnosti o čistotě hry - ještěže jsou na stole i Kingsley a Eckhart, potřebný to pár do výherní kombinace. Přísahám, že kdybych ve vnitřním zpětném zrcátku uviděl oči a latexovou rukavici prvního jmenovaného, zbarvil bych potah svého sedadla do hněda! U druhého by mě docela zajímalo, jak si holí dno té golfové jamky, co má na bradě.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, jen už to zavánělo Aktama X kvůli na můj vkus přetažené nevěrohodnosti, ale jinak je to pěkná podívaná.. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Presne si viem predstaviť, že na to, aby si divák dokonale vychutnal podobný typ príbehu ako tento, prešpekulovaný, s psychologicko-mysterióznymi a ilúziovými scénami, bola by prv potrebná znalosť knižná (keby dáka bola). Preto aj u mňa bolo už načase, a až po tretej projekcii môžem kľudne zdvihnúť o jednu hviezdičku aby som docenil tento stiesňujúci a nepokojný thriller. A čo sa mi zo začiatku absolútne nezdalo, bola réžia, teraz by som Merhigeovi kľudne doprial viac projektov. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Netrpezlivy divak by mozno tento psychac vypol asi po dvadsiatich minutach, ale ja som zvedavy divak a myslim si, ze sa oplati tento film vidiet az do konca, pretoze s pribudajucim casom je dej filmu stale jasnejsi a zaujimavejsi, pricom ma neminul ani sokujuci a napinavy zaver. Urcite uz boli natocene aj kvalitnejsie psychothrillery, ale tento si ma ziskal hlavne vdaka druhej polovici filmu a skvelej trojke Kingsley - Moss - Eckhart...22.04.2009 ___ Aaron Eckhart - (Thomas Mackelway) +++ Ben Kingsley - (Benjamin O´Ryan) +++ Carrie-Anne Moss - (Fran Kulok) +++ Harry Lennix - (Rich Charleton) +++ Kevin Chamberlin - (Harold Speck) +++ Keith Campbell - (Raymond Starkey) +++ Hudba: Clint Mansell +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem potuchy o existenci tohoto thrilleru, navíc relativně slušně obsazeném, v čele s neselhávajícím Benem Kingsleym. Thriller, jenž si dlouhou dobu hraje, ale nedaří se mu to tak, jak by si zřejmě sám, i spolu s divákem, přál. Několik slušivých point (otevření truhly) a momentů sráží dosti chladný styl, utahaný děj, režisér s kameramanem užívají nespočtu nezvyklých úhlů snímání a místy jsou v rozpacích, kam dál, a divák na tom nebude jinak!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně temný zážitek. Hodně silný zážitek. A hlavně originální téma. V tomhle filmu jsem si ani neodvážil tipnout, jak to skončí. A na posledních dvacet minut jsem si prostě musel sednout, protože do té doby jsem u toho jen tak ležel, ale pak to prostě nešlo… Navíc zde máme trio Eckhart, Moss a Kingsley. A hlavně od Kingsleyho jsem nečekal, že až takhle dobře dokáže zahrát takovou postavu. Takže za mě plný počet. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller, který bohužel nedokázal zajímavé téma dotáhnou do uspokojivého konce. Chyběla mi pořádná atmosféra, chyběla mi účast s hlavními hrdiny, veškeré vraždy a oběti mi byly putna. Zkrátka mě to nevtáhlo. Možná byla na vině pozdní hodina a přílišné usilí udržet se při vědomí, nemůžu se však zbavit pocitu, že tenhle film se mohl klidně zařadit po bok takového kultu jako "Se7en", kdyby si námět vzali do práce kvalitnější scénárista i režisér. Aaron Eckhart se snažil, ovšem více mi sedí v rodinných komediích, nemá správný vzhled utahaného detektiva. Ben Kingsley má charisma a snažit se ani nemusel, role mu sedla, ikdyž chvílemi přehrával. Carrie-Anne "Trinity" Moss je sice zajímavě pohledná, nicméně přišla mi v tomto snímku absolutně zbytečná. Někdy se na film zkusím podívat méně ospalá, zatím dávám mírně zklamaných 58%. ()

Reklama

Reklama