Reklama

Reklama

Circus of Fear

  • Západní Německo Das Rätsel des silbernen Dreieck (více)

Britská adaptace povídky Edgara Wallace „Stříbrný trojúhleník“ ve stejném duchu oblíbených krimi filmů západoněmecké produkce, s Christopherem Lee a řadou známých německých herců. Skupina gangsterů přepadne transport s velkou částkou peněz. Stopa zavede policejní vyšetřovatele do podivného cirkusu Barberinni. (Mariin)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasická wallacovka, tentokrát však v spolupráci s Britmi a je to trochu poznať na kvalite. Z tých, čo som videl, patrí medzi to lepšie a minimálne to nie je také naivné. Stále ale platí, že sa nejedná o žiadny triler, žiadny horor, ale ide iba o typickú detektívku s mysterióznou zápletkou. Negatívom nie je ani tak nejapný príbeh, ako skôr nudné nezaujímavé postavy. Ono tých postáv je tam príliš. Osadenstvo ozvláštnujú Lee a Kinski, ale ani tí to nejako nevytrhávajú. No a že vrahom je "záhradník", som si pri podobných filmoch už zvykol. Ale je na škodu filmu urobiť vraha z niekoho, kto sa ocitne pred kamerou iba pár desiatok sekúnd. ()

Reklama

El Indio 

všechny recenze uživatele

Německý kriminálky z 60. let jsou všechny na jedno brdo. Teda aspoň těch pár, který jsem já viděl. Hraje si to vždycky na nějakej mix italskýho gialla a klasických kriminálek, ale výsledek je teda úplně jiná liga. A to o dost nižší. Já na koukam speciálně jenom kvůli účasti Klause Kinskiho, kterej ale stejně většinou mívá jenom nějakej štěk a víc jak pět minut na plátně neni. Takže sledování těhle podřadných fláků asi brzo necham, protože to za to fakt nestojí. Nicméně tenhle film sliboval i Christophera Lee, tak jsem si řikal, že by to zas tak blbý bejt nemuselo. To jsem ale ještě netušil, že Christopher Lee bude mít prakticky celej film přes ksicht kápi. Ach jo. No a ještě navrch všeho je v každý týhle německý kriminálce obsazenej Eddie Arent, kterýho už nemůžu ani cejtit. Je to takovej německej Luděk Sobota, co postava, to idiot a pořád stejnej hereckej projev. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V poradí 25. "wallaceovka" v povojnovej ére je značne odlišná od nemeckých ( toto je jeden z mála britských filmov z rozsiahlej série ) a spoločným menovateľom od predchádzajúcich príbehov sú len nemeckí herci. Tí sú síce v pohode, a pridáva sa k nim trochu toporný Christopher Lee. Samotný príbeh odsýpa svižným tempom, nie je núdza o zvraty a hlavne prekvapivý záver. Druhý komentár. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Angličané tentokrát více zasáhli do další z wallaceovek (dokonce jsem zhlédl film v angličtině, což mě dvakrát nepotěšilo, jelikož němčina je k těmhle filmům jako stvořená) a nevím, zda jejich vinou ubylo ono ponuré tajemno. Kladem je, že známí herci mají jiné role, až na K.Kinskiho, který je zkrátka padouch už od pohledu. Ch.Lee se maskuje, a tak se zazubí jen v pár záběrech a nic světoborného nepředvede. Solidní detektivka, co pobaví, ale nijak výrazně nevybočuje. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama