Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako bych sledoval dva rozdílné filmy, které na sebe sice navazují, ale dohromady moc nejdou. Zatímco první polovina je poměrně atmosférický sci-fi horor o mimozemských "upírech", ta druhá už prostě upírským hororem, jenže dost nudným a docela i přehnaným. Efekty sice na svoji dobu ujdou, pár scén je super, ale celkově pro mě nakonec z Lifeforce vypadl průměrný film, který je navíc nesmyslně natažen na dvě hodiny. A to to nezačalo špatně... 3* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se to tedy vůbec nelíbilo. Slibný námět zde byl doslova zabit špatnými herci a přemrštěnou délkou, některé pasáže bych úplně vypustil. Děj mění lokace jako na běžícím pásu, což má za následek rapidní úbytek už tak slabé atmosféry, prostě se nestíhá tvořit a uchovávat, kladný efekt nemá ani vyloženě hloupé chování jednotlivých postav. Speciální efekty mi taktéž nepřišly nijak zvlášť povedené, ba spíše naopak. Nepotěšil mě ani závěr, který je příliš předvídatelný a i kýčovitý. Lifeforce je pro mne každopádně zklamáním. 45% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opravdu podivuhodný zážitek si pro mě připravil tento film. Nádherný plakát lehce ukazoval na brakovou sci-fi literaturu a na očekávání béčka se vším všudy. To se však změnilo, hned na začátku přišla úchvatné vesmírné setkání s obrovskou kometou, která ve svém závoji schovávala velké tajemství, které je stavebním kamenem následujícího děje. Skvělá atmosféra, které vůbec nic nechybí doplněná o nalezení skleněných rakví s dvěma muži a jednou nádhernou ženou (to tělo... ). Od téhle chvíle se film vrátí do nebes dokonalosti až v závěru, kdy je opravdu na co se dívat a možná i nad čím přemýšlet. Na první pohled primitivní příběh o jakési invazi má určitě další myšlenku, kterou si někdo rád užije jiný rezolutně zamítne. Triky jsou kvalitnější než jsem čekal a vzhledem k roku výroby jsem neshledal žádné námitky. Celé skoro dvě hodiny je na co se dívat, co sledovat a čím se nechat unášet, jen vás nesmí odstrašit menší zakolísání tak uprostřed filmu, kde asi režisér zkoušel co divák vydrží. Jinak obrovské překvapení a pro všechny fanoušky ortodoxních sci-fi povinnost, která je neprávem přehlížena. Malý klenot sci-fi, který se ztratil v dějinách, ale jistě bude opět nalezen, protože za to stojí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vedecko fantastický netopiero votrelcovsko katastrofický upírsko erotický horor. Začína blízko Halleyho kométy, kde ju skúma vesmírna loď. Tá však narazí na zvláštne obrovsky dlhé teleso tvaru ihly, azda mimozemskú vesmírnu loď. Skupinka prieskumníkov vnikne do jej útrob, nájde tam tri nahé ľudské telá v sklenených rakvách a prenesie ich, spolu s vysušeným obrím netopierom na svoju vesmírnu loď. Po zhruba pol roku sa loď vracia k Zemi, nereaguje však na signály. Vnútro lode zasiahol požiar, zdá sa, že nik neprežil Sklenené rakvy s mimozemskými naháčmi však ostali neporušené. Pri skúmaní zloženia mimozemských naháčov sa prejavia ich schopnosti. A rozhodne nejde o žiadne humanistické posolstvo. Hrôza začína. Schopnosť vysávať z ľudí energiu a meniť identity znemožní efektívne lovenie potvôr z vesmíru. Tie sú navyše schopné prevtelenia do ľudskej podoby. Situácia sa komplikuje, vyšetrovatelia navštívia aj blázninec. Čo z toho, ak jeho riaditeľ je sám napadnutý upírskym vírusom. Mŕtvych a nakazených pribúda. Londýn sa rúti do katastrofy. Obria mimozemská ihla sa priblížila k Zemi aby vysala z centra Albionu životnú energiu mŕtvych ľudí. Jediná šanca ako sa zachrániť, je prečítať si román Brama Stokera Dracula a pokračovať pri likvidácii podľa tamojšieho receptu. Inak ľudstvo vyhynie. Priliehavá hrmotná hudba dotvára stupňujúcu sa vampírsko - mimozemskú katastrofu. Šialene pospájaný eklektický dej, zložený takmer zo všetkých zložiek adrenalínových filmov napriek predpokladanej gebuzine skvele šliape. Okorenený je nahou zvodnou vesmírnou krásavicou a jej erotickými flirtami s pozemšťanmi. Temná atmosféra a komplikovaný boj so zlom vytvárajú neodhadnuteľnosť pointy. Tá tvorí čerešničku na torte, pretože neznamená automaticky víťazstvo ani jednej zo strán konfliktu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je to docela solidní sci-fi horor, který na tehdejší dobu místy oplývá neskutečným množstvím pozitivní energie. Začátek filmu se pro mě nese sice v lehce nudném duchu, protože kromě gumových netopýrů a nahé ženské mě to moc nezaujalo. Potom se však film rozjel a divák si mohl užívat jakousi formu upířiny. Záhadní tvorové se opravdu činili a tak nebylo o mrtvoly nouze. Jenže pak přišla třetí část příběhu, kdy se začnou hromadně stávat z lidí zombíci a v tu chvíli u mě snímek opět klesl. Zombie nemám v lásce skoro vůbec a zvláště ne poté co je v ně promění počítačově udělaný modrý záblesk, který se tam půlhodiny prohání po obrazovce a zároveň ničí i domy. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Tri telá vo vitrínach vo vesmíre sú umelé modely v plnej veľkosti. Tobe Hooper v jednom rozhovore žartoval o tom, že model tela Mathildy Mayovej je zberateľským kúskom. (Dajman)
  • Pri scéne, kedy Mathilda May kráčala po schodoch nahá, boli v postprodukcii pridané tiene k cenzúre, aby sa zabránilo získaniu hodnotenia X. (Dajman)
  • Film mal mať pôvodne taký istý názov ako pôvodný román, ale spoločnosti Cannon Films, ktorá údajne poskytla takmer 25 miliónov dolárov v nádeji, že vytvorí filmový trhák, sa nepáčil názov Vesmírni upíri (Space Vampires), pretože znel príliš ako ďalší z typických nízkorozpočtových filmov. V dôsledku toho bol názov zmenený na Síla života (Lifeforce) s odkazom na duchovnú energiu, ktorú vesmírni upíri vyčerpávajú zo svojich obetí. (Dajman)

Reklama

Reklama