Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Zajímavosti (33)

  • Mathilda May byla do role Space Girl vybrána z asi 1000 možných hereček. (Terva)
  • Evropská verze filmu je dlouhá 128 minut a obsahuje víc násilných a erotických scén. Americká verze je zkrácena na 116 minut a obsahuje některé hudební části, které nahrál Michael Kamen. (Terva)
  • Natáčelo se v Anglii v lokalitách Londýn, Elstree, Bushey, Hendon a v zábavním parku Tucktonia. (Terva)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 1985. A John Dykstra si odnesl cenu za Nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu Colina Wilsona „The space Vampires". (Hans.)
  • Napriek rovnakému názvu film nemá žiadnu spojitosť s arkádovou hrou od Konami „Life Force“ ani s jej ďalším konzolovým náprotivkom vydaným pre Nintendo Entertainment System. (Dajman)
  • Tri telá vo vitrínach vo vesmíre sú umelé modely v plnej veľkosti. Tobe Hooper v jednom rozhovore žartoval o tom, že model tela Mathildy Mayovej je zberateľským kúskom. (Dajman)
  • Podľa dokumentov na Blu-Ray mala pôvodne mimozemská vesmírna loď vyzerať ako obrovský penis. (Dajman)
  • Podľa stúh a medailí, ktoré má na uniforme amerického letectva Steve Railsback, vieme, že postava plukovníka Toma Carlsena je veteránom vojny vo Vietname. (Dajman)
  • Colinovi Wilsonovi, autorovi pôvodnej knihy „Vesmírni upíri“, sa tento film veľmi nepáčil, pričom jeho verdikt znel: „No, aspoň je tu veľa frontálnej nahoty.“ (Dajman)
  • Obsadení členovia, ktorí hrali astronautov a skúmali mimozemskú vesmírnu loď, boli zavesení na drôty štyridsať metrov vo vzduchu. (Dajman)
  • Make-up artist Nick Maley pracoval priemerne sedemdesiat až deväťdesiat hodín týždenne v priebehu výroby, jej väčšinu tvorila Mathilda May, aby vyzerala dokonalá a bezchybná, aj keď pripustil v rozhovore, že jej 18-ročné telo už bolo dosť blízko dokonalosti. (Dajman)
  • Podľa informácií štábu Mathilde Mayovej počas nakrúcania nahota veľmi vyhovovala a neobťažovala sa ani pre župan. V skutočnosti niektorí členovia štábu povedali, že to bolo trápnejšie pre nich, pretože sa museli nútiť, aby sa jej stále pozerali do očí, a to nebolo jednoduché, pretože bola „nádherným tínedžerom s takmer dokonalou postavou“. (Dajman)
  • Kvôli úlohe Space Girl bolo zvážených alebo vypočutých viac ako tisíc herečiek. Tobe Hooper povedal, že bolo neuveriteľne ťažké nájsť herečku ochotnú hrať túto rolu, pretože to bolo v podstate len to, že ste väčšinu času chodili úplne nahí a potom ste mali sex. Na Blu-Ray disku uviedol, že väčšina anglických herečiek, ktoré sa zúčastnili konkurzu, sa odmietlo úplne vyzliecť. Tým pádom museli rozšíriť pátranie aj za hranice Spojeného kráľovstva. Na jednom castingu sa skupina nemeckej herečky dokonca sprisahala proti Hooperovi tým, že všetci odmietli robiť nahé scény; neskôr zistili, že jedna z nich tú úlohu tak veľmi chcela, že ostatných prehovorila na výtržnosti. Spolupracovník Michael J. Kagan uviedol, prečo si vybrali francúzsku herečku Mathildu Mayovú, ktorá nevedela ani po anglicky. "Bolo to preto, že bola jednou z prvých, ktorí boli ochotní sa úplne vyzliecť, a pretože jej skúsenosti baletky, jej pomohli sa pohybovať rôznorodým a zvláštnym spôsobom." (Dajman)
  • Redaktor John Grover v rozhovore v roku 2015 uviedol, že veľa vecí, ktoré natočili. vrátane nahej Mathildy Mayovej, bolo úplne nepoužiteľných kvôli problémom s cenzúrou. A bol prekvapený s obsahom, ktorý bol dovolený. Povedal: "Keď Mathilda Mayová, schádzala zo schodov....tak som prvýkrát úplne zalapal po dychu. Nikdy som nevidel taký pornografický záber. V tých časoch to nebolo bežné pre komerčný film." (Dajman)
  • Mathilda May je na obrazovke iba sedem minút. Väčšinu z týchto scén hrá úplne nahá, zatiaľ čo v niektorých ju zakrýva len rúcho. Naproti tomu kvôli cenzúrnym pravidlám, ktoré zakazovali úplnú mužskú nahotu, museli byť Chris Jagger a Bill Malin (mužskí upíri) nakrútení s ponožkami telovej farby na genitáliách v prípade, že by ich nechtiac zachytili kamery (ponožky je možné vidieť v niekoľkých scénach). (Dajman)
  • Pri scéne, kedy Mathilda May kráčala po schodoch nahá, boli v postprodukcii pridané tiene k cenzúre, aby sa zabránilo získaniu hodnotenia X. (Dajman)
  • Asi v 21. minúte mala Mathilda May na spodnej časti chodidiel prilepenú gumovú podrážku, aby sa vyhla ich prerezaniu počas scény, v ktorej vychádza z budovy po rozbití sklenených okien. (Dajman)

Reklama

Reklama