Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Masaru Kato je na cestě z práce domů svědkem strašlivého incidentu v metru, kde je napaden starší muž. Když se Kato pokouší zraněnému pomoci, pozornost útočníka se zaměří na něj a Kato je ubodán k smrti. Toto však není jeho poslední hodinka, a tak se mladý muž probouzí v tajemném pokoji. Zde se potkává s televizní celebritou Reikou Shimohirou, postarším pánem Yoshikazu Suzukim, tajemným mladíkem Joichirem Nishim a naštvaným mužem, který se ani neobtěžuje představit. Od Suzukiho se Kato dozvídá o tom, že i oni kdysi zemřeli a stejně jako on se objevili zde. Pokoji vévodí velká černá koule, které ostatní říkají Gantz a která dohlíží na brutální hru, které se musí tato skupina zúčastnit... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálny masaker, kombinujúci v sebe všetko super. Dej síce osekaný na naprosté minimum, ale osudovosť mu nechýba. Akcia neskutočná a to spracovanie. To spracovanie je iný level oproti všetkému, čo som doteraz videl, aspoň čo sa detailnosti týka. Taký rovnako starý Resident Evil Vendetta je oproti tomuto ako OLD-GEN FPS oproti NEXT-GEN FPS. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle je rozhodně ten nejpřímočařejší akčňák, jaký jsem kdy viděl. Hongkongské kung-fu filmy nebo moderní akční nálože typu Zátah vedle GANTZ: O vypadají jako adaptace Puškinových románů. Míra osekanosti narativních informací na nezbytné minimum je srovnatelná jedině s moderním pornem: Spokojíme se jen se stručným představením aktérů, jejich vzájemných vztahů a se záminkou, pod kterou jdou spolu "do akce", pak už se akorát mění techniky a polohy. Je to nepochybně působivé a řemeslně velmi dobře zvládnuté, akorát tedy úplně nevím jak to hodnotit, když se film některá kritéria, podle nichž se filmová díla běžně posuzují, ani nesnaží naplnit... (Viděno bez předchozí obeznámenosti s fenoménem GANTZ). ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

v podstatě jde o jeden a půl hodiny trvající bitku, kde se střídá "děj" (=postavy vyděšeně a zmateně koukají kolem sebe) a "akce" (=postava vezme pistoli ...a vystřelí). Možná ještě horší než nudnost tohoto téměř odpadního snímku jsou ty počítačem vytvořené obličeje postav s totálně nezvládnutou mimikou. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Gantz:0 rozhodně není takový průšvih, jaký jsem po zkušenostech s anime čekal. Hlavně se mi na obrazovku vrací některé staré známé postavy, takže i v tomto ohledu může mít člověk radost. Především Kato předvádí mnohem lepší výkon než jakým se představil v anime a místy je dokonce i za opravdového obdivuhodného hrdinu. Sice mu pořád zůstal jeho spasitelský komplex, díky kterému se on i spousta ostatních dostává do neustálého nebezpečí, ale už to nepůsobí tak hloupě - spíš naopak. Jinak je to pořád stejná zvrácená rubačka, která se s ničím moc nemaže, krev stříká po hektolitrech, končetiny létají vzduchem a hlavy vybuchují. Prostě taková sympatická zábava na odreagování... K tomu pár klasických japonských "záležitostí", protože třeba souboj obřích robotů a příšer prý vždy vypadá velkolepě - no jak pro koho... Opět tam bylo pár momentů, nad jejichž logikou jsem musel ihned přestat přemýšlet, ale je to jízda, sice místy docela uspěchaná, přesto však poměrně zajímavá a i originální. Design emzáků je opět rozmanitý a docela se mi líbil no a druhá podoba finálního bosse mě málem sestřelila ze židle... Animace byla ucházející, hudba se mi líbila. U mě je to 7/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem viděl původní sérii Gantze vč. jeho hraných adaptací a přečetl celou mangu, za těch 10 let jsem prakticky úplně zapomněl, co tam bylo za postavy a o čem to vlastně bylo, takže návrat k tématu byl pro mě zároveň i takovým matným dejá vu. Gantz: O má navazovat právě na anime sérii, resp. nikoliv její alternativní zakončení a vskutku navazuje, ale nebýt toho, že si už nepamatuju jména, obral bych se o překvapivou pointu v závěru. Co se nicméně děje filmu týče, ten zaujímá formát jedné jediné mise v Kyotu, která zahrnuje neustálé, vcelku dynamické boje s malými, ale většími mimozemšťany, kteří mají leckdy klidně i pět forem a bojovat proti nim je jako stavět se proti sakra zákeřnému bossovi v nějaké videohře. Akorát, že tady jde opravdu o život a možná výhra znamená skóre, které se přičítá a při dosažení sta bodů umožní takovému „hráči“ buď oživit mrtvého spoluhráče, nebo se naopak vrátit do normálního života s tím, že mu budou vymazány vzpomínky. Motivace postav tedy jasná, ale tam to končí. Veškerou dynamiku extrémně kazí chování postav, zahrnující jejich neustálé postávání, blbé čučení a neschopnost cokoliv udělat. Na druhou stranu oceňuju, že k nim děj přistupoval jako k normálním lidem a ne superhrdinům, kteří se bezhlavě vrhnou do boje a každý výstřel z jejich zbraní zasáhne cíl tam, kam má. I tak mi to místy extrémně lezlo na nervy, skoro jsem až řval, aby už někdo něco udělal a ne jen blbě čuměl na to, jak se z někoho pomalu stává sushi. Další věc, co se mi absolutně nelíbila, je tempo rozvíjení vztahů, kdy si dvě postavy k sobě najdou cestu, ačkoliv se znají ani ne hodinu (oficiálně má celá mise limit hodiny a půl). To jsem si jen říkal... WTF? Tak nějak jsem na to nakonec přistoupil, ale podobná urychlená romance mi zkrátka přijde hloupá. Fungovala by, kdyby film nebyl jen takovou jednohubkou, což je další věc - mnohem lépe by to fungovalo jako 5-10dílný seriál, tohle byl spíš jen takový dodatek k jinak ukončené anime sérii, aby se neřeklo. Technické zpracování super, asi takhle nějak bych si představoval převedení mangy do CGI filmu - něco tak semi-realistického, propracovaného a detailního. Na vizuální kabátek si absolutně nemohu stěžovat, je to úroveň třeba takových Final Fantasy filmů, jen vzhledem k jejich stáří mnohem vyšší. Jak ale říkám, nemohu dát víc, než 3 body a to ještě z milosti. Zajímavá podívaná, ale asi se na mě podepsal desetiletý vývoj a žádám si od filmů a obecně kinematografie trochu vyšší standardy. Kdo ví, jak bych dneska hodnotil původní sérii. Hmm, že bych si to dal znovu? Výzva přijata! ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama