Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

ne, že by to byl špatný nápad (ten trpaslík), ale zatím velké zklamání. Každopádně ještě jeden díl zkusím. (později) No tak dobře, tak už to dokoukám, abych zjistila, jak to pánové ukončí. Rozhodně ale jde o jejich nejslabší společný počin, jen záblesky zajímavých motivů a zábavných replik mezi hlušinou a nezdařenými pokusy o vtip. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Rádoby komediální seriál, který má jednu vadu a tou je skutečnost, že není vtipný a na to, aby byl něčím jiným, je příliš hloupý. Podobně jako nedávné Kosmo se snaží o jakousi sondu do hlubin české společnosti, bohužel to opět dělá tím nejjednodušším a nejpohodlnějším způsobem neboli tím, že si z ní bude dělat srandu. Proti tomu samozřejmě nic nemám, ale musí to být založeno na něčem jiném než na pouhé vulgaritě a několika proláklých stereotypních vtipech. Pro mě jednoznačně nejhorší dílo mistra Prušinovského a doufám, že to byl pouze ojedinělý krok vedle. Moje hodnocení 25%. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc, tenhle Trpaslík. Od téhle dvojice scénáristů jsem, koukám, viděl Čtvrtou hvězdu a Kdyby byly ryby a od Prušinovského ještě něco málo k tomu, a všechno to nestálo za moc, někdy dokonce i podstatně za méně. Tenhle nápad a jeho zpracování bylo ale natolik trhlé, v tom dobrém smyslu, že mě to až překvapilo, a to dokonce i, na Českou televizi, určitou mírou nekorektnosti. Suchánek, Procházková, Hofman, Taliánová, Nárožný... se do svých rolí hodili a jejich etudy prostě stálo za to sledovat. Prostě to bylo fajn. Asi ne úplně celé díly, mělo to svoje slabší i silnější chvilky, ale celkově je to pro mě překvapením, jaké jsem z české televize i České televize skutečně nečekal. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly super, námět jako víno. Další díly už nebyly úplně první liga, ale pořád byly poměrně zábavné. Šestý díl to celé pohřbil. Přesněji řečeno mi připadalo jakoby byla zakázka na šest dílů, jenže tvůrci se rozjeli a v tom posledním díle to prostě museli utnout. Takže to nakonec skončilo v podobném duchu jako „Létající Čestmír“ nebo „Křeček v noční košili“. V seriálu byla humorně pojata otázka menšin, tedy otázka černošská, či otázka jinakosti jako takové. Co se týče nápadu s trpaslíkem, který plní přání, to už jsme si odbyli v „Arabele“, takže uvažovat, co bych si přál já, je již bezpředmětné. Každopádně pravda je taková, že jeden trpaslík s možností splnění jednoho přání umí udělat mezilidské peklo. PS: „Ty vole, ty máš místo nosu čuráka“. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že se v Česku může urodit kvalitní vtipný seriál, maximálně výjimečně, ale po letošním Kosmu a tomhle asi změním názor. České televizi se opravdu daří a Trpaslík je výbornou ukázkou českého nekorektního humoru, který je vyloženě náloží zábavy. Přestože chápu, že nesedne každému, rozhodně bych seriál ale nenazval laciným. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Podle původního vyjádření mělo být natočeno celkem 12 dílů. (DexMASTER094)
  • Natáčení probíhalo v Nymburce, Brandýsu nad Labem-Stará Boleslav, na zámku Lysá nad Labem a v Rozkoši – Kostomlaty nad Labem. (SONY_)
  • Seriál získal v září 2017 Hlavní cenu na festivalu Televizní tvorby ve francouzském La Rocherre. (M.B)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama