Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prušinovský - Kolečko potřetí a stále maximálně skvěle v trošku Macourskovském podání. Začátek i konec byl slabší, ale uprostřed jsem se bavil tak skvěle, jako u českých seriálů už dlouho ne a naštěstí jsem měl oproti premiéře tu výhodu, že jsem si hned mohl pustit další díl. Jako výplň mezi dalšími díly Mostu! naprosto výborné a je fajn zas vidět Suchánka či Abrháma (bude kaše!?) v něčem koukatelném. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, který trochu srážejí některé herecké výkony – třeba Suchánkův nebo toho kluka – příležitostného černocha. Jaká škoda, že má jen šest dílů, kdyby byl nekonečný jako třeba Ordinace, a kdyby zachoval tempo jedno přání na díl, by myslím už takový 20. díl byl maximálně zajímavý, o 2000. ani nemluvě. Kromě hereckých výkonů seriál trochu sráží i ten podivný konec. Když vynechám to „morální poučení“, minimálně ten právník by z té nově objevené trpaslíkovy vlastnosti určitě dokázal vytřískat víc. Já třeba právník nejsem a stejně mě napadá milión altruistických přání, které bych chtěl, aby se mému okolí splnily. Tak třeba přítelkyni bych přál, aby měla toho nejbohatšího přítele na světě; mým rodičům, ať maj toho nejkrásnějšího a nejchytřejšího syna na světě; mým sestrám, ať maj toho nejzdravějšího bratra na světě; mému zaměstnavateli, ať se dostane do Gínesovky jako firma, která svému jistému zaměstnanci vyplatila největší odstupné na světě, atd.. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Nápad je to náhodou výborný, jen škoda, že tahle specifická crazy sonda do ctností a neřestí maloměsta nevyužila svůj potenciál naplno. Dalo se s tím pracovat mnohem komplexněji a krutěji, Prušinovský takovou hloubkovou satiru umí. Nedotažené nebo naopak přetažené vtípky a celková řemeslná i myšlenková nedopracovanost a skečovitost spolu s evidentním nadšením, které z toho čiší, navozují domněnku, že jde spíš o chytré cvičení bez větších ambicí, o nezávaznou bokovku, uvolnění mysli přetékající nápady prosttřednictvím nízkonákladového média, o chytrou hrátku s pokleslým žánrem. Asi jako když si malíř při ranní kávě pokreslí noviny a pak se mu to zalíbí, pokračuje v tom pár dní a výsledek pošle jako sérii stripů do Dikobrazu. Vůbec nic proti. Jen se o to víc těším, na čem velkém přitom Prušinovský pracuje doopravdy. *~ ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojice Kolečko-Prušinovský vytasila po Okresním přeboru a Čtvrté hvězdě už svůj třetí seriál. Trpaslík je sice z těchto děl zatím nejslabší, ale zároveň stále velmi kvalitní. Konečně se zas objevil seriál, který má nějaký nápad, a v tomto případě to hodně připomíná starší díla od autorů jako Vorlíček, Macourek....Kvalita většinou stojí na jednotlivých přání, z nichž nejvtipnější dopad má "Úterý", to opravdu stojí za to :) :) Krkem občas leze různé podbízivé moralizování, ale chválabohu je to stále dělané s notnou dávkou humoru, a nedostáváme se tak do způsobu propagace v zahraničních filmech... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Po ulici se nám pohybuje nezletilý negr, z mý ušmudlaný ségry je sexbomb, můj podřízenej zřejmě prohnal kňoura bučinou mojí ženě a já mám místo nosu bambálos. To je skvělý. Do toho nám zmizel jeden důchoďák, někdo tady vykrádá hroby a požírá psy." Lépe než právník Vláďa bych trpaslíkovo řádění nedokázal popsat. Ono to taky nemá cenu, protože je to hrozná hovadina, ale já jsem se při ní dost nasmál. A taky chci slyšet: Máte jedno přání, protože já bych ho nepromrhal za nějakou kravinu. Jen mě teď zrovna nic nesobeckého nenapadá, takže asi taky chci být černočernej motherfucker, protože to mi jako punkrockerovi dává smysl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Luděk Staněk v seriálu slaví 15. narozeniny, dle průkazky, kterou předkládá policii, je tedy v seriálu toho dne 2. 6. 2016. Ten den otec (Michal Suchánek) sleduje hokejový zápas Litvínov - Třinec, ovšem tou dobou už se hokejová utkání extraligy (playoff) nehrají, jde zřejmě o rok staré finále Litvínov - Třinec, které se hrálo 15. 4. 2015 a Litvínov prohrál 0:1 (Georgius.Qui)
  • "Je to velký riziko, sám jsem zvědavý, jestli mně to nezláme vaz. Třeba to bude fakt průšvih," předeslal Jan Prušinovský. (DexMASTER094)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama