Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tór spolu s Lokim se na kozlím spřežení vydává přes Mitgard do Útgardu, aby porovnal své síly s obry. Cestou se Tór rozhodne, že s Lokim přenocují u lidí. Ti jsou nejprve roztřesení z toho, že nemají tak vzácnému hostovi co nabídnout, ale Tór je přátelsky pozve na mimořádnou hostinu. Nechá stáhnout z kůže své dva kozly (Tanngnjóst a Tanngrisni) a poručí lidem, aby jedli co hrdlo ráčí, ale musí nechat kosti a dát je do kozlích kůží. Z nich ráno kozly oživí, ale s hrůzou zjistí, že jeden kozel kulhá. Za trest si vezme od lidí jejich dvě děti do služby. V Útgardu Tór a jeho družina zápolí s obry. V prvním souboji - kdo dřív sní porci masa ve žlabu - se Loki postaví Plamenu. Ve druhém se utká Tjálfi v běhu s myšlenou následujících dvou klání se Tór pokusí vypít z rohu moře a přemoct stáří. Tento film byl natočen jako animovaná pohádka pro děti, podle starogermánské legendy O Tórově výpravě k útgardskému Lokimu. (MpV)

(více)

Recenze (11)

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Tento film má především výbornou atmosféru. Bohužel ale postava Quarka to podle mě celé zkazila, v mytologické předloze nic takového není. A to ještě na této postavě v podstatě vystavěli příběh. Opravdu škoda. Než se tam tento obřík objevil, myslela jsem, že to bude na pět hvězdiček. Pak ale přišlo pár dalších blbůstek, a trochu zdlouhavá první půlka. Nicméně doufám, že příběhů s touto tématikou bude více. Nejlepší ze všeho však bylo zlověstné šepotání krakavců. Myslím, že jako film pro děti, to je značný nadprůměr. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka evropské animace pro děti. V tomhle příběhu se dozvíte, jak to tak zhruba chodilo ve Valhalle a uvidíte, jak byl jednou výjmečně napálen Loki. Obři ho podvedli jednoduchými, ale účinnými triky. Mám ráda animaci i germánské mýty a tak jsem se při sledování filmu docela bavila. V Evropě však bohužel neexistuje možnost pojmout animaci opravdu vážně. Škoda. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nudnější dětský animák, který sází na prostředí severské mytologie a to přesto, že například příbytek hromovládného Thora vypadá úplně stejně nuzně, jako domek ochudlého sedláka, kterému jen tak mimochodem s Lokim seberou obě děti. Bohužel ačkoliv je film krátký, je tam neskutečně hodně nudných scén plných vaty, nebo scén, které jsou zbytečně infantilní (téměř všechno s jakýmsi podivným obrodítkem, což není nástroj na obrozování čehokoliv, nýbrž potěr obrů) což je velká škoda, na mnoha místech (i vdík animaci) totiž působí Valhalla sympaticky potemněle. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Podarený animák na hranici mytológie a rodinného animáku, ktorý pomocou dvojice menších súrodencov ukazuje zašlé časy severských bohov, škriatkov a čarov. Animácia možno nemá na Disneyho tých dôb, ale v mnohom sa s ňou môže rovnať. Podstatné je, že je veľmi sympatická, hravá a miestami vtipná, nápaditá, ale aj atmosférická. Príbeh zasa iný, aký poznáme z americkej či inoeurópskej liahne. Vtip je tvorený väčšinou na drsnosti a výsmechu. Škoda, že Dáni nenatočili viac takýchto mytologických animákov. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pohádkově laděný animáč z prostředí Vikingů s prvky starogermánské severské mytologie. Skvělá animace, ať už jde o vykreslení Asgardu-země bohů, paláce boha Odina, či sídla Obrů, tvůrci fantazií rozhodně nešetřili. Divák se dozví něco o starogermánské mytologii a také se zasměje při několika scénách se zarputilým obříkem Quarkem. Musím říct, že tenhle dánský pokus o animovaný film mi moc sedl a jenom nechápu, proč takový poutavý příběh pro kluky a holky od X let do X let mám možnost vidět pouze na letní filmové škole. "Nováci" by z něho možná dostali osypky, ale na ČT by se v pohodě ujal. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama