Reklama

Reklama

Dr. Marcus je renomovaným psychiatrom, ktorý sa rozhodol, že sa prostredníctvom novej knihy podelí s čitateľmi o informácie z jeho posledného výskumu. Samotným obsahom majú byť rozhovory s duševne chorými pacientmi, trpiacimi rôznymi nočnými morami, vďaka ktorým skončili v útrobách psychiatrie v Spring Valley. Ako však prebieha jeden pochybný dialóg za druhým, začína si Dr. Marcus uvedomovať, že sa v liečebni nachádza pacient, ktorý skrýva temnejšie tajomstvo, než všetci ostatní ... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (33)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Herce Michaela Ironside si pamatuji z horroru Návštěvní hodiny (Das horror hospital 1982). Byl to jeden z prvních horrorů, které jsem viděl a tento film jsem i dokonce daboval, aby se mohl prodávat na VHS na burzách :-) A popravdě herec se moc nezměnil. Co se týče filmu Patient Seven, jako horror spíše slabší. Je to takové psychologické drama... Má ségra 75% filmu prospala a když se na konci filmu probudila, tak jen prohodila: "To byla zase píčovina!". ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nepříliš sourodý mix povídek, kde překvapivě narazíte na démony, vrahy, zombies, duchy nebo upíry. Jak je už zvykem, kvalita jednotlivých segmentů je značně rozkolísaná: ty nejzajímavější byly pro mě černohumorný The Body, atmosférický Banishing a docela vtipný The Sleeping Plot o neskutečně vychcané holčičce, která si potřebuje vydělat 37 dolarů. No a pokud jste už pár povídkových hororů viděli, nepřekvapí vás ani závěrečné rozuzlení o pravé identitě pacienta Nr. Seven. P.S. Nemůžu si odpustit reakci na jednoho zdejšího odborníka. O chytrácích, co jeden prospí 3/4 filmu a u titulků pak prohlásí, jaká to byla píčovina, mezitim co druhej ho natvrdo práskne, to něco vypovídá. Tušíte správně, JSTE DEBILOVÉ! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Psychiatria Spring Valley dostane prekvapivú návštevu, keď sa v nej objaví uznávaný odborník Dr. Marcus, ktorý chce stráviť čas s pacientami a chce získaný materiál použiť pre svoju novú knihu. Nemyslí len na zisk, ale taktiež chce pomôcť pacientom, ktorí trpia šialenými a strašidelnými nočnými morami, ktoré im komplikujú život už dlhé roky. Keď sa doktor pokúsi odhaliť ich tajomstvá, vstupuje do nebezpečných vôd a tajomných predstáv vytvorených miestnymi bláznami. - Trochu som sa obával tej prehnanej stopáže, ale tá vo výsledku nie je zlým krokom. Skôr je chybou to, že pestré poviedky s rôznymi príbehmi dostávajú menej priestoru na úkor dialógov alebo poznatkov nepríjemného a ešte aj dosť neschopne zahraného doktora. Natočené to je kvalitne a aj námety poviedok sú zaujímavé a rôznorodé. Páčilo sa mi to, že každý pacient rozpráva svoju verziu a našťastie nie sú aspoň tie poviedky prerušované pánom doktorom. Záver je pomerne predvídatelný, aj keď vo výsledku ukazuje trochu málo. Nie je to úplne najhorší počin, ale mal som pri pozeraní neustále pocit, že všetko mohlo byť s trochou snahy spracované lepšie, čo ten výsledný dojem dosť kazí. + herec z Extraterrestrial + herec z Suburban Gothic + herečka z Mirrors a 7500 + herec z Love in the Time of Monsters, Crimson Peak, Always Watching: A Marble Hornets Story a Ouija: Origin of Evil + herec z SiREN ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dr. Marcus je renomovaným psychiatrom, ktorý sa rozhodol, že sa prostredníctvom novej knihy, podelí s čitateľmi o informácie z jeho posledného výskumu. Samotným obsahom majú byť rozhovory s duševne chorými pacientmi, trpiacimi rôznymi nočnými morami, vďaka ktorým skončili v útrobách psychiatrie v Spring Valley. Ako však prebieha jeden pochybný dialóg za druhým, začína si Dr. Marcus uvedomovať, že sa v liečebni nachádza pacient, ktorý skrýva temnejšie tajomstvo, než všetci ostatní ... Myslel som si, že to bude omnoho horšie. "Patient Seven" je "(ne) klasickým" poviedkovým hororom, ktorý divákovi vďaka odlišnosti nočných môr, ponúka rôzne story hororových subžánrov (napr. slasher, zombie a pod ... ). Masky boli solídne, gore keď sa objavilo nebolo najhoršie, natočené je to pomerne zručne, pričom v určitých pasážach snímok disponoval celkom dobrou atmosférou. Mne sa to páčilo - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná, byť nijak originální antologie z blázince. Démoni, upíři, zombie, psychopati, vrazi. Michael Ironsade (Dr. Marcus) má stále charisma a dívat se na něj, jak nenuceně hraje, je prostě radost. Povídky jsou natočeny zručně, i když z hlediska gore jsou krotší. Krve dosti, ale řada mordů jde mimo kameru, a tak třeba v jednu chvíli zírá divák na úplněk doprovázený čvachtáním rýče, vráženého někam do těla (čekal jsem, jak uletí hlava, jenže do záběru se nedostala, tak možná neuletěla), a přemýšlí, jak asi to porcování vypadá. Nejvíce se mi líbila variace na Patricka Batemana a stále častěji si říkám, že z Alfie Theona Allena přeci jen něco bude. Závěr celého filmu připomněl jednu z povídek A. E. Poa. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Záležitosti z prostředí psychiatrické léčebny, ve které několik pacientů vypráví své příběhy, díky kterým jsou za katrem. Tím je docíleno toho, že film působí částečně jako povídkáč, který spojuje pouze porchní vrstva, kterou je ona léčebna. Musím říct, že pro mě je to příjemný kus, který díky konceptu disponuje žánrovou rozmanitostí, což není při dané stopáži vůbec na škodu. Bavilo mě to. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, hororovo mne milé prostredie a slušné rozuzlenie na záver, aj keď dosť predvídateľné. Niektoré poviedky ma bavili menej, niektoré viac (hneď prvá bola výborná a potom o tom dievčati čo si vyvraždila rodinu), no celkovo to malo dobrú, vťahujúcu atmosféru. Nenudil som sa a to je to hlavné. Lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat že Patient Seven mi kápnul do noty. Povedenej mix povídek se špetkou humoru a s " nečekaným " koncem. Potěšil mikro štěk mé oblíbenkyně Amy Smart a Michael Ironside a jeden z jeho nejpovedenějších hereckých výkonů. Neříkám že tenhle kousek přichází s něčím novým, ale dokázal udržet mou pozornost a určitě mě nenudil. . ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné, naopak ! Bál sem se té délky, ale nakonec jsem se nenudil ani minutku. Prostředí blázince výborné, perfektní herecké obsazení (RASCZAK !!), povídky samozřejmě né každá byla super, ale třeba "Fólie" byla na jedničku a dost jsem se u toho i nasmál. Gore nějaké je, pár lekaček také. Finále, jaké bylo, jsem opravdu nečekal, takže palec nahoru také. Spokojenost. (Full HD, Turecký dabing, 304. hodnocení) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě snesitelné ale nijak ohromující. Pár dobrých nápadů, nějaké to násilí a twistový závěr jak z Prokletého ostrova. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jak už to u povídkových multirežisérských projektů chodí, hlavní charakteristikou filmu je nejednotný styl jednotlivých příběhů a taky jejich různá kvalita. I když ani jeden není vyloženě špatný, ani jeden není pětihvězdově vynikající. Nejvíc mě zaujaly první (asi nejhorrorovější atmosféra) a poslední (oblíbený zombie postapo žánr, ale bohužel i ukázkově zhovadilá práce "kameramana"). A zvláštní cena poroty se udílí za výjimečnou držku toho pána, který měl strach z kuchyňské fólie. Jinak ovšem průměrný levný horror na jedno použití, s dejme tomu trochu nadprůměrně povedenou spojovací dějovou linií s psychiatrem Ironsidem. A pointa samozřejmě nepřekvapila. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Delší stopáž je u většiny podobných filmů spíše na škodu, ale tady to neplatí. Patient Seven jen sled několika minipovídek téměř všech většinových hororových žánrů, který rámuje linka psychiatra v ústavu pro duševně choré. Jako u většiny povídkových záležitostí jsou tu příběhy dobré a slabší, ale žádný není vyloženě špatný a kupříkladu "fólie" je vynikající. Závěrečný twist nepřekvapí, ale ani neurazí. Fajn je i obsazení a Ironside zase po delší době potěšil. Spokojenost. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímku „Patient Seven“ se podařilo dát dohromady nějakou tu známou tvář, která se zde objeví, ale tematicky se jedná o nevyvážené dílo, které je relativně neoriginální a nedovede nadchnout všemi povídkami, natož pak rámcovým příběhem, který se jeví hodně kostrbatý a hodně křečovitý v tom, jak je okatý a přináší přesně to, co by se dalo čekat ve vztahu šílený doktor-pacienti. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Šikovně poskládané příběhy, které vypráví svému cvokaři pacienti v psychiatrické léčebně. Některé dobré (folie), některé vyloženě slabé. Na konci nás čeká twist, který je sice odhadnutelný, ale tak už to u podobných filmů bývá. Obsazení je sympatické, Ironsida jsem už dlouho neviděl. Celkově slušný průměr, který neurazí, ani nenadchne. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak mě tyhle povídkový horory vetšinou nesedí svojí rozmanitostí, kdy se jedná povídka plácá s druhou a navzájem to nedává smysl, tak tohle mi padlo výborně. Mělo to jednu hlavní souvislou linku a všechny ty povídky mě doslova pohltily. Každá měla svůj subžánr, ať už zombies, upíři, posednutí démonem. A hlavně to nebyla žádná béčková amatéřina. Vizuál i gore bylo na špičkový úrovni a rozuzlení mě příjemně překvapilo. V tomhle případě už jen málo chybělo k dokonalosti. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když si stáhnete horor, který se odehrává v psychiatrické léčebně a říkáte si, že to bude super podívaná? A pak se dočkáte jakéhosi céčkového dílu Věřte nevěřte, který se skládá ze sedmi příběhů místních chovanců, kteří vypráví, jak se do blázince dostali? A že opravdu hororový příběh je tam možná tak jeden (vymítání démona ze sestry), zbytek jsou jen černě komediální příběhy - halloweenský Dexter a zombie apokalypsa na Islandu mě vážně dostali smíchy do kolen. Takže ne, o HOROR se opravdu NEJEDNÁ. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Psychiatrická léčebna je na horor místo jako stvořené. Psychiatr vyslýchá pacienty, každý zažil něco jiného, máme tu zombie, vymítání, upíry.. Co absolutně neklape je atmosféra, opět. Alespoň máme hodně krve, avšak nic převratného. Zabíjí to i herci, a ani hudební doprovod není nic extra, spíše velkej shit. Koukatelné to je, a i když bez nějaké gradace, tak alespoň máme na konci nějaký zvrat.... ()

Reklama

Reklama