Reklama

Reklama

La Femme et le TGV

(festivalový název)
  • Švýcarsko La Femme et le TGV (více)

Obsahy(1)

Elise Lafontaine má tajný zvyk. Každé ráno a večer už mnoho let mává na rychlík, který jezdí kolem jejího domu. Když jednoho osudného dne najde v zahradě dopis od strojvedoucího, její osamělý život se obrátí vzhůru nohama. Tito dva anonymní pisatelé si začnou vyměňovat poetické a oduševnělé dopisy, ve kterých spolu sdílejí své světy, dokud jednoho dne není linka rychlíku zrušena. (iShorts)

(více)

Recenze (5)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě nezaujal svou originalitou, nezaujal mě tím, jak novátorsky, případně experimentálně byl natočen, ale jednoduše mě zaujal tím, že je jednoduchý, hezky lidský s nápadem, který se zde banální a je trochu okoukaný, ale stejně mě dovedl hezky pohladit a já jsem si tu půlhodinku užil. ()

kakadu 

všechny recenze uživatele

Dovoluji si zde ocitovat slova Tima von Guntena: Režíroval jsem mnoho různých žánrů, ale nikdy milostný příběh. Dokonalé načasování přišlo hlavně proto, že se vždy snažím vyprávět příběhy, které se trochu odrážejí od běžných ... Od začátku bylo mým cílem upozornit na téma moderní a staré generace v dnešním světě. Problémy stárnutí, samoty a času jsou většinou integrovány do mých filmů tak či onak. Hledal jsem nostalgický styl, který zlepší náladu - příběh o postavě, která ztratila vztah k modernímu světu. Film také přináší téma touhy, jako něco nedosažitelného, příliš rychlého a neudržitelného; nevědíc, že láska, kterou skutečně hledáte, čeká po celou dobu přímo před námi. Kromě svých poetických aspektů je LA FEMME ET LE TGV podmanivým, romantickým příběhem pro široké publikum - humorným a zábavným. Dnes, kdy se milenci seznamují na internetu, což jim přijde nejjednodušší způsob, jak vytvořit nové vztahy, mi přijde rozkošné, že se lidé stále seznamují i staromódním způsobem. Co bych si mohl přát více, než mít francouzskou hvězdu Jane Birkinovou v hlavní roli tohoto nádherného díla a oslavit její okouzlující comeback. Timo von Gunten, spisovatel / režisér. ()

Reklama

Ewík 

všechny recenze uživatele

43.LFŠUH-3.8.2017- Hlavní herečka mi připadala nesympatická, ale to k této postavě asi patří. Je ale krásné vidět, jak se postupně otevírala a byla víc a víc sama sebou a šťastná. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama