Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vendelín Malina, hrdina prvního dílu, se vrátil k cirkusu Humberto v den svatby Bernharda Berwitze s Antoinettou, dcerou direktora. Uběhlo patnáct let a z jejich patnáctiletého syna Petra je skvělý jezdec. Když se zraní krasojezdkyně, v převleku za půvabnou dívku ji zastoupí a oklame dokonce syna hraběte Palačiče, který se do „ní" bláznivě zamiluje. Carlo Humberto dokáže proměnit vzniklý skandál v zisk: od uherského grófa získá chovný pár čistokrevných běloušů. Po sedmi tučných letech přijíždí cirkus do královského Bruselu a v jeho představení vystupuje i aristokratická mládež, mezi níž Petrovi učaruje amatérská krasojezdkyně Anežka Steenhouwerová, dcera vládního komisaře... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Signorina Satanela... Když  si stěžuje Carlo Humberto (Martin Růžek), grófu Palačičovi (Robert Vrchota) že jeho dcera už se nevdá, tedy alespoň ne tady v Uhrách. Odpovídá mu on latinsky:  Chápu."Extra Hungaria non vita est". Česky by to znělo asi takto "Mimo Maďarsko není života". ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Cirkus je spoločenstvo zvláštnych ľudí. Neviem, či viete, ako to myslím." - "Viem. Som od armády." Veľmi sa mi páči epika: behom jedného záberu skočíme o 7 rokov dopredu. Tiež ma baví zákulisie: konkurencia, znepriatelené cirkusové klany, šokujúce revolučné novinky (cirkus v budove, vyhrievaný cirkus, predstavenia aj cez zimu). ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl už se nám hezky rozjel a nasměroval nás do slavné fáze, kdy bude cirkusu šéfovat Petr Berwitz, který už zde prokazuje schopnost udělat pro cirkus maximum a též vizionářské manažerské myšlení. Když se podíváme na vyjednávací mistrovství Carla Humberta, měl na co navazovat. Vtipná zápletka s mladým hrabětem Palačičem v podání Viktora Preisse. Zde mě mrzí, že zatímco kniha obsahuje na samém konci velmi vtipný návrat k této šlechtické rodině, seriál zvolil jiné zakončení. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Když si stěžuje Carlo Humberto (Martin Růžek) grófu Palačičovi (Robert Vrchota), že jeho dcera už se nevdá, tedy alespoň ne tady v Uhrách, odpovídá mu on latinsky: „Chápu. Extra Hungaria non vita est.“ Česky by to znělo asi takto: „Mimo Maďarsko není života“. (sator)
  • Když se jezdecký důstojník Palačič (Viktor Preiss), nešťastně zamilovaný do krasojezdkyně Satanelly (Daniel Štipka) – přestrojený Petr Berwitz  –, po odmítnuté lásce pokouší Petra zastřelit, vystřelí po něm dvakrát za sebou, ovšem střílí z jednoranné perkusní pistole, což by v reálném světě nebylo možné. (Nick321)

Reklama

Reklama