Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dávám ze všech komentářů k tomuto filmu jediný více než tři hvězdičky(a i těch tří hvězdiček bylo velmi pomálu),přesto si na nich trvám a to i přes neoddiskutovatelnou hloupost a naivitu celého filmu.Hloupost,která byla ale velmi příjemně natočená,nenáročná oddychovka,která pohladila a potěšila.Čekal jsem nějakou infantilní zábavu,kde bude jeden zakopávat o druhého a k tomu ještě poprdívat,ale opak je pravdou a spíš než o komedii,jde o milou romantickou podívanou,o snech a jejich naplnění.Navíc vše doplňeno velmi dobrým obsazením(i mnou neoblíbená Gwyneth mi tu tolik nevadila,navíc mě velmi překvapil svou civilností a celkovým osobním vystupováním Mark Ruffalo...o geniovy jménem Mike Myers se snad od dob Austina Powerse zmiňovat nemusím).Jistě,zaslepení příznivci klubových filmů budou na takovéto hloupostky plivat a proklínat je všude,kde se jen o nich někdo znímí jediným slůvkem,ale i takto naivní filmečky svět potřebuje,a když jsou navíc takhle pěkně a nenásilně natočeny,rád se na ně opakovaně podívám při každé chmurné chvilce. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Zerte me, strilejte me, mlatte me, ale tahle komedie se mi proste libila. Gwyneth byla okouzlujici a dokonce me to i dojalo! Dej se vyviji zcela predvidatelne, je blboucky, ale libilo se mi to a nenudil jsem se ani na chvilku. Libila se mi i stylova "provarena" hudba. Prijemne stravena siesta po nedelnim obede :) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť priemerná komédia, ktorá nemala ani veľa potenciálu. Preto sa nečudujem tomu čo z toho vyšlo. Scenár je strašne slabý - je tu málo vtipov a z nich ešte väčšina ani vtipná NIE je. Navyše to, že sa príbeh odohráva v minulosti, nie je vôbec využité. Gwyneth je sexy a keď dá sa na ňu veľmi dobre pozerať, no a pravdaže je tu ešte ešte Christina... avšak pravý dôvod, prečo sa táto komédia oplatí pozerať, je fenomenálny Mike Myers. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +obsazení slušné -ale ani jeden z herců mě moc nepřesvědčil, hudba až na pár skladeb slabá/// Tak na tento film jsem se těšil už od dob uvedení do kina, naštěstí jsem v jednom krámě uviděl kazetu a tak jsem neváhal. Výsledek ale poněkud zaostává za očekáváním. Děj mě sice občas tak dokázal vtáhnout, že jsem měl problém od TV odejít, jenže mnohem častěji jsem nadávál na filmaře. Podle mě tohle téma šlo natočit mnohem svižněji. Občas jsem vážně nechápal co se to s postavou děje a co vlastně chce. Navíc vůbec nebylo využito lákavé prostředí letiště (letadla). Film v podstatě až na úvod nenabídne žádné zajímavé scény a vtip jsem tu taky nějak nenašel. Takže po dlouhé době podprůměrná romantika, škoda./// Celkem 39%/// PS: George Kennedy potěší, Mike Myers naštve. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem už dlouho neviděl, takže přišel čas na revizi mého původního hodnocení. No, a nedopadlo to nejlépe. Nechtěl jsem být příliš zlý, takže jsem ubral jen jednu pěticípou, přestože bych si s přehledem odůvodnil i druhou. Ona je to totiž taková ta romantická komedie s velice slabým až téměř žádným humorem (pokud nejste fanouškem chabých fórků o šilhání- když už si někdo dělá srandu z nás mrzáků, mělo by jít o humor černočerný až brutální, ať to má šťávu), zatímco romantiku reprezentovala jen celá řada provařených klišoidů. Pokud jde o klady, musím zmínit Christinu Applegate v plavkách, protože to byl jeden z pouhých několika momentů, kdy jsem se usmíval (pravda, možná lehce lascívně, ale úsměv to byl), a pak tu byl první let se Sierra Airlines. Není nic lepšího, než člen posádky pasažérského letu, který propadne panice a zoufale pobíhá po kabině za neustálého řevu: "Všichni tady umřeme!!!". Tohle byl pro mě asi nejzábavnější okamžik celého filmu, jinak to byla vcelku uspávačka plná výše zmíněných klišé. Druhá hvězdička jen proto, že jsem tak mohl ukázat jistou míru benevolence. / Poučení: Radši se budu nadále držet při zemi. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Když Donna Jensen (Gwyneth Paltrow) přebírá opravné výsledky od Mike Myerse, v jednom ze záběrů si vezme složku ze stolu, v následujícím je však složka opět na stole a v dalším ji už má zase v ruce. (pemap)
  • DVD obsahuje špeciálny dokument o histórii letušiek. (Mihail123)
  • Fiktívna spoločnosť Royalty Airlines je voľne inšpirovaná leteckou spoločnosťou Continental Airlines. (Mihail123)

Reklama

Reklama