Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Decker (Dolph Lundgren) své ideály dávno ztratil a svůj poslední den na bojišti státního školství tráví dozorem nad těmi největšími výtržníky, kteří za trest zůstali po škole. Školní budova se má ale brzy stát bojištěm skutečným. Dobře organizovaná skupina zabijáků vyzbrojená zbraněmi a výbušninami vtrhne do školy v domnění, že je prázdná, a hodlá si v ní udělat základnu pro svou pečlivě naplánovanou loupež. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

type_B 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netušil, že Dolfík může být takový drsný a sympatický zároveň. Film zkoumá povahu nepřizpůsobivých děcek v mezní situaci a jako takový je cennou sondou do socioantropologické struktury amerických studentů středních škol. Několik dílčích motivů si rozhodně žádá vypíchnutí: sjednocení rozhádaných povah pod tlakem vnější situace, ochrana těhotné spolužačky a využití zdravého rozumu proti svinským nepřátelům, to když Dolph vymyslí past v chemické laboratoři. Zvlášť oceněníhodnými momenty bylo hrdinství černého chlapce, který nesa na zádech nemobilního spolužáka umřel, aby pomohl zachránit ostatní, a emotivní prostřihy do minulosti Sama Deckera, kterak válči v Bosně a viděl páchaná zvěrstva. A na závěr ultradrsná hláška: "A teď jsi mrtvej svinskej policajt." Dolph je prostě cool. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Luxusní akční shit s nulovým posunem a to tu nehraje Reb Brown. Dolph Lundgren ho nahrazuje jenom vzhledem a tim, že jednou brečí, jinak se schovává a utíká po škole a občas nastříká lupičům do obličeje aceton, nebo si vyrobí opancéřovaný košík... Zase všechna čest, že se léčí mega letlampou. Akci zajišťujou školáci, co sotva pozvednou obočí, když se po škole střílí, a hned se sápou po zbraních, jejichž zásobníky jsou doplňovány zvláštní magickou silou. Homiemům z ghetta to sice moc nejde, ale úspěšně polekají atrapou mříže zlosyny, kteří (ač plně ozbrojeni), utečou a posléze po nich střílí šípy. Všichni od sebe utíkají a střílí jakoby naslepo a netrefí se ani z blízkosti (jestli to měla bejt simulace reálna?). Škola je high-tech, je tu dílna i bazén, osazenstvo se projede na invalidním vozíku, motorce i nějaký starý Hondě, všade svítí zlověstný světla a bezpečnostní systém je opravdu geniální. I když se Lundgren dostane ven, tak pomoc nezavolá a hrdině hledá po škole předměty (štít ftw.) s jejichž pomocí ubližuje padouchům, kteří by se svou kýčovitou nápadností neschovali v žádnym doupěti. Tenhle "film" stojí za to vidět, je tu tolik příležitostí, z čeho si dělat srandu, že to úspěšně zvládne jakoukoli trashovou noc. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club 2 vo videobeckovom akcnom prevedeni. :) Do skoly vtrhne skupina pankačov, ktory planuju lupez, ale zabrani im v tom skupinka deti, ktore su po skole s malou pomocou svojho ucitela v podani Lundgrena. Namet je totalna blbost s mnozstvom logickych dier. Ale to je jedno pretoze to je neskutocna zabava. A tentokrat som presvedceny, ze ani tvorcovia to nemysleli vazne a tak aj vsetci herci väcsinou vtipne prehravaju. V prestrelkach sa vystriela bambilion nabojov, ale kedze postav je malo, tak az do zaveru nikto nic netrafi. Mna uplne dostala nahanacka studenta na elektrickom voziku, ktoreho nahana zaporak na motorke a samozrejme ju vyhra vozickar. Skoda, ze tu nema Lundgren nejaku bitku. Ale aj tak je vtipne ako mu ti zaporaci daju zabrat pocas celeho filmu. V inom filme by ich zlikvidoval behom par sekund. Skoro som mal pocit, ze sledujem film z parodickej serie Scary movie a jej dalsich nasledovnikov. Skoda, ze akcne sceny su dost fadne a nudne. A vdaka pouzitiu zbytocnych spomalovaciek su este nudnejsie. Ale s vysledkom som spokojny. Cakal som nudnu sracku a dostal som neskutocne zabavnu sracku, ktoru milovnikom trashu rozhodne odporucam. 3/10. ()

boo-boo odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a ja som si myslel, že to nízke hodnotenie je Dolphom. V každom prípade, parta stredoškolákov ktorá po všetkých stránkach vyniká (zodpovedný gangster, tehotná holka, čo ubehne pomaly maratón, vozíčkar čo sa učil od Schumachera a iní) a k tomu banda TAK DEMENTNÝCH záporákov akú som dokopy už veľmi dlho nevidel. No a k tej všetkými hanobenej streľbe - ľudia strieľajú a strieľajú a okolo cieľov to iskrí a iskrí...a všetci bežia ďalej. No a keď ten hajzel policajt konečne niekoho trafí, tak ten má v náprsnom vrecku ploskačku...Pardon, spoiler, snáď vám nepokazím dojem z filmu. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Jeden extrémní megaspoiler! Banda naprosto tupých americko-maďarských(!) zločinců s výzbrojí hodnou celé čety přepadne americkou SŠ, vníž je identicky tupá skupinka študáků poškoláků. Celé osazenstvo je ale nutné do posledního študáka povraždit (včetně kripla na nitrovozíku a nabouchané dívky náhodou-budu-rodit-zrovna-teď), aby mohla tato vrcholně nebezpečná zločinecká buňka skrz sklepení tamní SŠ vlézt do kanálu, nad kterým přesně o půlnoci zaparkuje opancéřovaná kára vezoucí půl tuny heráku, hlídaná dvěma strážci (ti jsou ale hladce odrovnáni skrz vanu obrněnce několika přesně vedenými výstřely 9mm pistolí). No naštěstí banda neskutečně iritujících študáků poškoláků se pod vedením Dolpha Lundgrena (bývalého mariňáka, nyní učitele TV a dějepisu) dokáže proměnit v borce likvidující zločince umným zacházením s lukem, devítkama a mp5. Nejextrémnějším týpek je ale ten na vozejku, protože dokáže ujet idiotovi, co se školní chodbou řítí na chopperu! Nejdrsnější hláška: "já jsem těhotná, nezabíjejte prosím mé dítě" a "vydržte pane učiteli, já ty šmejdy zabiju!", také mě zaujala hláška od pana učitele k jednomu z študáků: "spočítej si náboje" (taky mu ale mohl dodat, že je jich v té devítce asi třicet, jak jsem napočítal). Nejvíc krutá hláška je ale až ke konci, kdy jeden z náctiletých hrdinů v záchvatu euforie že to dobře dopadlo všem oznamuje, že "Jsem otec! Jsem otec!" (což mi dodává sílu - pokud skórovalo takovýhle ucho, můžu snad i já). No jinak, za mnohonásobnou expolozi vrtulníku sestřeleného -jak jinak- devítkou by to mělo být nominováno minimálně na oskara. Jen mi řekněte, jak to zhodnotit. Ale co, Dolph to zmáknul, študáků zařvalo jen několik, takže nakonec všichni nasadili pravý americký úsměvy a hotovka. Dávám 2/10 za to, že jsem se pekelně zasmál. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Scenár bol napísaný už v roku 1993. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. júla do 12. augusta 2002 na strednej škole Sira Johna A. MacDonalda v meste Hamilton, Kanada. (m.a.t.o.)
  • Snímek byl nominován na cenu Directors Guild of Canada v kategorii nejlepší zvuk (Mark Beck, Jonas Kuhnemann a Wayne Swingle). (Terva)

Reklama

Reklama