Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Decker (Dolph Lundgren) své ideály dávno ztratil a svůj poslední den na bojišti státního školství tráví dozorem nad těmi největšími výtržníky, kteří za trest zůstali po škole. Školní budova se má ale brzy stát bojištěm skutečným. Dobře organizovaná skupina zabijáků vyzbrojená zbraněmi a výbušninami vtrhne do školy v domnění, že je prázdná, a hodlá si v ní udělat základnu pro svou pečlivě naplánovanou loupež. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

waits 

všechny recenze uživatele

Hodně odflaknute béčko, a nemyslím tím scénář, od toho se dalo asi těžko něco čekat ("dostanem toho hajzla"..apod.). Ale nešlo by vybrat do castingu někoho, kdo aspoň vzdálene vypadá jako student střední školy? Nemohli by zločinci aspon trochu nevypadat jako parodie na zločince? A hlavne, nemohl by režisér vymyslet něco, co by narušilo téměř konstantní pocit nudy a absolutniho nedostatku napětí? S bidou jedna hvezda za okamžiky, kdy se nezajimave proměnilo na pitome směšné. ()

Testament odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl být schovívavější, ale tohle ti Dolphe, po tom "srdceryvném" závěru nedaruji. Krom toho, že školu přepadne parta absolutních nul, které by Lundgren normálně zlikvidoval během minuty a ne za cca 90minut, je film napěchován tolika nelogičnostmi, až se domnívám, že Furie to netočil zastřízliva. Aspoň jeden originální nápad oceňuji: když studenti zastaví odpočítávání bomby k výbuchu, tak se čas nezastaví na obligátním 0:01, ale 0:02. Kolik scénáristů muselo dát dohromady takovýhle geniální nápad?:-D ()

Reklama

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Jeden extrémní megaspoiler! Banda naprosto tupých americko-maďarských(!) zločinců s výzbrojí hodnou celé čety přepadne americkou SŠ, vníž je identicky tupá skupinka študáků poškoláků. Celé osazenstvo je ale nutné do posledního študáka povraždit (včetně kripla na nitrovozíku a nabouchané dívky náhodou-budu-rodit-zrovna-teď), aby mohla tato vrcholně nebezpečná zločinecká buňka skrz sklepení tamní SŠ vlézt do kanálu, nad kterým přesně o půlnoci zaparkuje opancéřovaná kára vezoucí půl tuny heráku, hlídaná dvěma strážci (ti jsou ale hladce odrovnáni skrz vanu obrněnce několika přesně vedenými výstřely 9mm pistolí). No naštěstí banda neskutečně iritujících študáků poškoláků se pod vedením Dolpha Lundgrena (bývalého mariňáka, nyní učitele TV a dějepisu) dokáže proměnit v borce likvidující zločince umným zacházením s lukem, devítkama a mp5. Nejextrémnějším týpek je ale ten na vozejku, protože dokáže ujet idiotovi, co se školní chodbou řítí na chopperu! Nejdrsnější hláška: "já jsem těhotná, nezabíjejte prosím mé dítě" a "vydržte pane učiteli, já ty šmejdy zabiju!", také mě zaujala hláška od pana učitele k jednomu z študáků: "spočítej si náboje" (taky mu ale mohl dodat, že je jich v té devítce asi třicet, jak jsem napočítal). Nejvíc krutá hláška je ale až ke konci, kdy jeden z náctiletých hrdinů v záchvatu euforie že to dobře dopadlo všem oznamuje, že "Jsem otec! Jsem otec!" (což mi dodává sílu - pokud skórovalo takovýhle ucho, můžu snad i já). No jinak, za mnohonásobnou expolozi vrtulníku sestřeleného -jak jinak- devítkou by to mělo být nominováno minimálně na oskara. Jen mi řekněte, jak to zhodnotit. Ale co, Dolph to zmáknul, študáků zařvalo jen několik, takže nakonec všichni nasadili pravý americký úsměvy a hotovka. Dávám 2/10 za to, že jsem se pekelně zasmál. ()

dainio odpad!

všechny recenze uživatele

To byl ale zase pořádný shit ! Trapné "céčko", u kterého nevíte, jestli se máte smát nebo plakat nad ubohostí. Dolph je sice herec, který většinu filmů dělá pro videa, ale i toto mi na něj přišlo moc. V celém snímku je taková řada nelogičností a trapných krkolomností, že by pro to nestačil ani formát A5. Již hlavní záporák "nemá chybu". Hláškuje ultra-debilní kidy, divně se pitvoří, neustále se cucá s ženskou, která jakoby vypadla z nějaké sci-fi porno-parodie. Grimasí se jako nějaký zoufalý klaun bez angažmá. Jeho parťáci = nemají konkurenci. Pořád jen střílí a střílí. Ale, že by někoho zasáhli, to teda ne. Všechno neživé, trefí - lidský terč nikoli -- a to dokonce ani z jednoho metru. Panečku, to jsou "bandité". Nemluvě o tom, že mají neustále plné zásobníky. Velká otřesnost. Korunu celému filmu dávají poškoláci. Zvláště synek na vozíčku, který je nejdrsnější ze všech. Jak už zde bylo zmíněno, tak honička po škole, kdy se prohání elektrický vozík vs. chopper, se jen tak nevidí. Řekl bych, že se to musí zapsat do historie nejvíc trapných scén v dějinách filmu, jako takového. Připočtěte si nesmyslné zpomalené záběry (neznám jejich účel), urážku herectví jako celku, mega-ubohé hlášky a happy end po americku. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když to vezmeme kolem a kolem, tak tento snímek je na způsob typické 'seagalovky' , jen s tím rozdílem, že tady nikdo nikoho neunesl. Dolph Lundgren tu hraje nějakého Sama Deckera, který patřil mezi nejlepší vojáky v konfliktu v Bosně. A světe div se, po návratu z války se stal učitelem tělocviku na Lincoln High School. No tak dobrá, dejme tomu, i bývalý voják se musí nějak živit, ale to by se nesměla stát taková podivnost, že onu školu přepadnou teroristé. A vlivem toho se začnou dít věci. Takovýto námět nám připomíná také jinou hvězdu akčních videofilmů, tentokrát z řad režisérů. Na počátku 90. let takové náměty natáčel například Jim Wynorski. V podstatě je to celé jeho styl. Tento rádoby filmový počin se tak zařazuje mezi snímky o smrtonosné pasti, tentokrát ve škole. Absurdnost nezná slitování a tak tu máme akční podivnost, která předčí očekávání v tom nejhorším slova smyslu. Dolph je Dolph, od něj se dá čekat ledasco, ale když se zaměříme na samotné žáky, kteří se do toho dostali jenom proto, že museli být za trest po škole, svou bojovou zdatností snad předčí i samotného Dolpha. Podivný děj, podivné dialogy, podivné situace a jejich řešení, podivný zkrátka celý film. A protože těch podivností je více než dost, něco takového skutečně zhlédnout jen na vlastní nebezpečí. Tímto jakoby jsme se skutečně vrátili zpět na přelom osmdesátých a devadesátých let, kdy takových podobných snímků vznikalo přehršel. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Scenár bol napísaný už v roku 1993. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. júla do 12. augusta 2002 na strednej škole Sira Johna A. MacDonalda v meste Hamilton, Kanada. (m.a.t.o.)
  • Snímek byl nominován na cenu Directors Guild of Canada v kategorii nejlepší zvuk (Mark Beck, Jonas Kuhnemann a Wayne Swingle). (Terva)

Reklama

Reklama