Reklama

Reklama

Krevní msta

  • Československo Krevní pouto (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malom mestečku na Sicílii zavraždil vodca mafiánskeho klanu Vitto Acicatena Angela Paterna, ktorý sa zaplietol do stávky rybárov za zníženie cien. Jeho manželka Concetta (Sophia Loren) bola svedkom vraždy a navyše sa jej bezprostredne potom narodilo mŕtve dieťa. Súd uzavrel prípad, pretože páchateľ je "neznámy" a Concetta sa márne dovoláva spravodlivosti. Socialista a advokát Rosario Mario Spalone (Marcello Mastroianni) sa chce angažovať do tohto prípadu, aj kvôli náklonnosti ku Concette. No z Ameriky prichádza ďalší nápadník, Angelov bratranec, Nick Saint Miquelle (Giancarlo Giannini), ktorý uplatňuje skôr nelegálne prostriedky k dosiahnutiu spravodlivosti. Concetta bojuje proti neprávosti, proti Acicatenovi, ale najväčší zápas vedie s vlastnými citmi v ľúbostnom trojuholníku. (wewerička)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vydavatel zmršil tento film tak důkladně, že to nutně poznamenalo můj divácký zážitek. Ze 124 minut zkrátil film na pouhých 92. Aby to nebylo málo , dal mi na výběr mezi strašlivým anglickým dabingem a děsivým českým dabingem. Před strachem jsem si vybral děs. Bohužel, herectví je v této tragédii antických, reps. operních rozměrů (dokonce se chvílemi odehrávající v antických kulisách při znějící operní árii - ona exaltovanost dění je uvědomělá, záměrná i přiznaná) dosti podstatnou součástí diváckého zážitku, neboť velké množství scén spíše slouží k charakterizaci postav, než aby pomáhaly divákovi konstruovat fabuli. +++++ Krom strašlivé kvality DVD mi film znepřístupňuje obtížné porozumění postavám - jsem přeci jen poněkud chladnější osobou než tito vášní zmítaní lidé. Přesto na příkladu Spaloneho vidím, že Lina Wertmüller své protagonisty představuje detailně a promyšleně. Spalone je člověkem, jemuž velmi záleží na tom, aby se sám před sebou a do jisté míry i před ostatními cítil jako opravdový muž. Není zřejmé, zda-li v něm tuto potřebu zažehl cit pro Concettu (což si myslím spíše) nebo je v něm přítomna již dlouho. Ukazuje se v jeho zvyšování sázek v pokeru, hovoru s matkou, jíž hrozí prodáním sadů, obraně Concetty i - SPOILER - jeho násilném pokusu o zjednání spravedlnosti a tragické smrti - KONEC SPOILERU. Nick může působit na řadu lidí podobně, ale je tu jeden podstatný rozdíl. Nick si obvykle své jednání promýšlí, "konstruuje" si situaci podle svých potřeb - proto má vždy "eso v rukávu" a nestřílí před svědky - ještě je na to hrdý. I o Concettě bych něco zvládl napsat (zahořklá, dusící vášeň jako Etna - nikdy dojde k erupci a kdy jen zlobně "kouří"), ale přiznávám, že ji chápu nejméně - Concetta je ženská hraná ženskou, již vede ženská podle scénáře, který napsala ženská (ta samá, shodou okolností), tak se nedivte. +++++ Precizní je mizanscéna, poctivý střih, herci... s ohledem na DVD těžko říci, ale zřejmě velmi dobří, kamera často vzdalující Concettu tak, až se samotinká, osamělá ztrácí v sicilské krajině, nese význam a rozhodně nedělá ostudu pánu za ní, jenž točil např. nejslavnější westerny Sergia Leoneho (poznáte jej např. v zabírání tváří). Já však až takovou vášeň nedokážu následovat tam, kam vede. Objektivně - Lina Wertmüller je pro mě potenciálně zajímavým tvůrcem, Subjektivně - tentokrát jen za slabé ***. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Opravdu by to bylo asi hezké hvězdně obsazené politické drama ze Sicílie fašistické éry. Někdo to ale zkurvil, asi ne SL ani MM ale štrajchpudlíci. Na film v původním italském znění zapomeňte, je tu jen americký paskvil. Volil jsem menší zlo a pustil si to v češtině. Etzner je mizerný dabér, je to takový seriálový rychlokvašek z dolů a Cibulková to dabuje systémem, pospíchám do masny a večer musím ještě vařit. Za ty prachy se na to můžu vysrat. Takže já nevím vo čem to vlastně bylo a jestli to nějakej kokot zkrátil o 32 minut, patří ho zastřelit. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nekomentář mimo mísu... To se zase jednou ve Filmhajzlu s tím dvd pěkně posrali... Místo originální délky filmu 124 minut - 92 minut, místo originální zvukové stopy v italštině - anglický(!) dabing... K tomu tedy samosebou český dablink a titulky. Fakt super - prostě je to nějaká potroublá verze pro popcornové masturbanty kdesi v jůesej... - - - Tož to si d.m.s.n. pánové magoři distributoři takové edice myslím můžou nacpat do špic... - - - Proč tohle někdo dělá a komu to slouží... (?!) . . . Lze tedy jen doufat, že jim to cinefilové remitendou vyjádří jak se patří... :-( - - - P.S. Dnes - 30.4. - šel jsem to dvd vrátit. Milá paní trafikantka uznala, že na takovou zprasenou edici se může i průměrný milovník dobrých starších italských filmů - o mistrech S.L & M.M. ani nemluvě - opravdu vysrat... :-) . . . Prostě NEKUPOVAT!!! - - - - - (Poprvé viděno kdysi dávno pradávno v tv, repete pak se znechucením 29.4.2009 na dvd, nekomentář zde jako první - 29.4.2009) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mafie a láska, to nikdy nešlo dohromady.. Vzpupný manžel je zlikvidován Organizací, jeho manželka však nechce vzdávat všechny šance na potrestání viníků a rozkrytí pravdy, k tomu se jí nabízí její krásou okouzlený socialistický advokát, který má peníze i sílu bojovat proti Mafii, snad.. podívejte se, jak tato bitva skončí, kdo zaplatí krví. Duel Lorenové s Mastroiannim proti zlověstným mafiósso. Stran snímku se jedná o průměr kamery, střih je šíleně neutěšený a nezdařený režisérská ruka vede v tomto díle personál za kamerou špatně, ale co je před kamerou, to je vidět, za to dávám čtyři hvězdy. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by to byl zrovna milostný trojúhelník, ale trojúhelník to byl a to plný nenávisti a krutosti. Lorenová je sice výborná, i když místy přehrává jak je jejím zvykem. Mastroianni je nemastný neslaný a Giannini je takovej správnej hajzlík. Ale asi jsem viděl krátkou verzi, kde se vlastně nic moc člověk nedozví a jen poslouchá tlachání. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Podle Guinessovy knihy rekordů jde o film s nejdelším názvem. Úplný a přesný název filmu je "Un Fatto di Sangue Nel Commune di Sculiana Fra Vzhledem Uomini za Causa Di Una Vedova Si Sospetano Moventi Politici. Amore-Morte-Shimmy. Lugano Belle. Tarantelle. Tarallucci È Vino." (Karlos80)
  • Třináctá ze čtrnácti společných dvojic Marcella Mastroianniho a Sophii Loren. (Karlos80)

Reklama

Reklama