Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Na Rapla jsem se docela těšil, ale první díl se podle mého moc nevyvedl. Hned první scéna je strašně nahraná, takovou rvačku už uvidíte jen v 50 let starém východoněmeckém westernu. Obsazení a herecké výkony taky zrovna moc neoslnily. Ale nejhůř je na tom scénář. Čistě náhodou se zmíní někdo přesně tak aby to vyhovovalo postrčení děje a je to až blbě okaté. Manželka se zmíní o bažinách, aniž by se í na to někdo ptal, přítělkyně se zmíní o předávkování jen tak mimo řeč, biatlonistka si zrovna jen tak postěžuje o změně tréninkové tratě a kupodivu, jsou to vždy ta rozhodující doznání. takže zatím tak jedna hvězda. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra dobrá, natočené je to také moc pěkně, lokalita na Severu zvolená skvěle, ta depresivní nálada na každém kroku. Příběha ale zatím dle mého dost zaostává, ke všemu se dostali jak slepí k houslím (uz vidím, jak tu zbraň takhle najdou v té vodě), ale co, určitě tob ude ještě lepší a když už ni jiného, Hynek Čermík to nějak utáhne. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc jsem se snažil, přivíral jsem oči, jak jen to šlo, ale nakonec jsem se ke čtyřem hvězdičkám přinutit nedokázal. První epizoda fungovala poměrně dobře jako nenáročná oddechovka, líbila se mi pochmurná atmosféra, ale zklamala mě forma vyšetřování. Major Kuneš v podstatě kašlal na důkazy i stopy, místo toho spoléhal na intuici a skvělé potápěče, kteří dokázali najít vražednou zbraň v mokřině, v níž bylo, podle jejich vyjádření, pod hladinou po kolena bahna, přitom měli plochu pro hledání určenou evidentně jen slovy: "Někde tady." ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mě teda nenadchnul. Vraha si Kuneš a spol vyfabuloval zřejmě pomocí černé magie, prostě se rozhodl, kdo to bude a basta fidli. Prostě se rozhodl, ve které slatině najde vražednou zbraň a tam to taky bylo. Upřímně, moc dobrý policajt to asi nebude, měl by se živit spíš jako jasnovidec. Zatím tak 1*, ale hodnocení nechám na celý seriál. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polda-jasnovidec? Tohle snad ne....všichni fízlové z toho Jáchymovského místního oddělení můžou jít do civilu:)))Tak nudnou a hloupou kriminálku jsem už neviděl hodně dlouho... SPOILER:Ještě by mně zajímalo, čím vás role toho arogantního a agresívního šmejda tak zaujala?Jak mu ten mladej říká, aby nekouřil v autě, že mu je pak špatně a on mu foukne kouř do obličeje, za to bych mu prostřelil palici. SPOILER2: Vrchol trapnosti bylo, jak veze mladýho ke kinu, on mu říká,ať jde taky a na plakátu je film Gangster Ka.To bylo jak z Troškových shitů.Ne, je to prostě slátanina na entou ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • V úvodních titulkách (konkrétně u jmen Lukáš Příkazký/Alexej Pyško) se objeví letecký záběr na bývalou nacistickou továrnu Sauersack (česky Rolava), jež se nachází poblíž Přebuze. (Šéfik)
  • Zhruba v polovině dílu si můžeme ve scéně u kina všimnout plakátu na film Gangster Ka (2015), ve kterém ztvárnil hlavní roli také Hynek Čermák. (Bube1)
  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama