Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martina navštíví jeho rodiče – otec Karel a matka Miroslava. Doktor Elinger se svými rodiči nemluvil několik let a z jejich náhlého příjezdu je zaskočený, navzdory tomu se jim snaží být dobrým hostitelem. Jeho otec mu ale předhazuje pokles na společenském žebříčku, že se z chirurga stal vesnickým felčarem. Elegantní Karel Elinger je rovněž bývalý chirurg a umí svůj šarm dát najevo, na rozdíl od svého syna. Obyvatelé městečka brzy podléhají kouzlu jeho osobnosti. Ale Martinova matka je naopak podivně zamlklá. Skutečný důvod rodičovské návštěvy se ukáže ve chvíli, kdy je Martin vezme za tetou Marií, Karlovou sestrou. Farmu a pozemky, kde Marie hospodaří, odkázal strýc oběma sourozencům společně. Teď chce Karel prodat dům, aby získal svůj podíl, a vůbec ho nezajímá, že by Marie přišla nejen o svůj domov, ale i o živobytí. Dokonce i Martin je zděšený otcovým podlým jednání a udeří na svou matku. Ta mu k jeho šoku sdělí, že vztah mezi ní a otcem se změnil dnem, kdy se Martin narodil a teď se rozhodla situaci vyřešit po svém. Martin nedokáže snést pomyšlení, že by tetička přišla o střechu nad hlavou. Rozhodne se proto, že věci vyřeší sám.

Učitelka ze základky Eva Tejcová přibývá na váze a stěžuje si na únavu. Domnívá se, že má nemocnou štítnou žlázu, a přijde s tím za doktorem. Martinovo poněkud necitlivé jednání jí však odradí od toho, aby si přišla vyzvednout výsledky. A ty jsou poněkud překvapivé. Topinka se mezitím chystá k zásnubám s Julií, už pro ni koupil i prsten. Architekt Dan má taky plné ruce práce a to s opravami na matčině domě. Ale když přijede Lída, aby mu pomohla s prací, Dan zkolabuje. Lída volá Martina i záchranku. Martin zjistí, že Dan má pneumotorax a je ve smrtelném nebezpečí. Jenže záchranka má zpoždění a čas na záchranu se nebezpečně krátí. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tolik šťastných a povedených událostí, ve vánočním čase, byl tento díl asi nejvíce smutný. Martina mi bylo až líto, ale na konci se ukázala naděje. "Kapři došly. " :-D ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama