Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clara se zkrátka nedokáže vyrovnat se ztrátou svého milovaného Bena, který zemřel před dvěma lety při autonehodě. Dokonce ani její umíněné spolubydlící Katje se nedaří vrátit své kamarádce chuť do života. Clara však i nadále posílá na Benův starý mobil tesklivé zprávy… aniž by tušila, že bylo jeho číslo nedávno přiděleno někomu jinému. Když se sportovnímu novináři Markovi začnou na displeji nového telefonu objevovat její romantické a láskyplné vzpomínky, je zmatený, ale dojatý. Poté, co se jeho vlastní milostný život ocitl v troskách, Mark cítí nutkání vyhledat tajemnou neznámou, která mu neustále píše, a požádá svého nejlepšího kamaráda Davida, aby mu pomohl... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Banální příběh, vykrádání emocí, jednoduchá zápletka a jinak hrozná nuda. Je to škoda, všechny čtyři hlavní postavy jsou sympatické a herecky jim to spolu funguje, bohužel nemůžu najít cokoliv jiného pozitivního. Přitom romantická komedie se dá natočit opravdu kvalitně, jen musí obsahovat něco víc než levnou zápletku, od které se nikam nepohneme. Výš než na úroveň zápletky fotorománu z Bravíčka se bohužel nedostaneme. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia, ktorá sa na nič nehrá a aj keď príde s dosť prvoplánovým nápadom s smskami, stále to akosi funguje a dá sa to pozrieť. Mne ale samotný námet dosť vadil, takže štvrtú hviezdu nepridám, ale pri tomto snímku som si parádne oddýchol, asi je to aj tou sympatickou ústrednou dvojicou. Herfurth to jednoducho vždy vie dobre uhrať. 65 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemecké Všetko alebo nič. A z tohto porovnania je jasné, že nemecká komerčná kinematografia pre ženy z toho vychádza víťazne. Karoline Herfurth je nemecká Pauhofová a nesmie chýbať ani Katja Riemann, to by ústrednej aj v úlohe režisérky Nemky neodpustili. No, napriek tomu, že to má určitý nadhľad, čiže všetci chápu akú kravinu natáčajú a posledná pieseň je čistá recesia, tak ide stále o totálnu šeď, ktorá sa s najlepšími romantickými komédiamu nemôže porovnávať, preto aj to nižšie hodnotenie, aj keď Text for you sa dá bez problémov prežiť a nie je to žiadne utrpenie. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších romantických komedií které jsem kdy viděl doplněná hromadou skvělých hlášek.Jsem nadšen,že jsem na takovou parádu narazil.Začíná to pomalým rozjezdem jak Clara(Karoline Herfurth) žije se snoubencem Benem kterého na ulici usmrtí jedoucí dodávka a ona se najednou ocitne sama.Když ani po dvou letech nemůže na Bena zapomenout tak vezme krabici jeho věcí a z ní vytáhne jeho mobil a na staré telefonní číslo začne zemřelému Benovi posílat SMS plné básniček.To telefonní číslo už ale patří novináři Markovi,který má zrovna také špatné období a ví,že jeho současný vztah s přítelkyní visí nad propastí.SMS zprávy plné básniček od Clary způsobí,že se v něm zažehne plamen a jeho život dostane nový impuls i když ho současná přítelkyně opustí.Clara s Markem se párkrát potkají než si domluví rande a čím častěji se schází tím více dostává i Clara po dvou letech truchlení větší chuť do života.Tento film dokáže nabít velkou dávkou energie,mnohem víc než rady od kartářek v problémových situacích které by zněly:,,Myslete pozitivně", ale už vám neřeknou,že štěstí je jako televizní signál,který občas naruší inverze,jen s tím rozdílem,že u někoho je ten výpadek mnohem častější a dlouhodobější. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Moc nevěřím tomu, že by z Karoline Herfurth vyrostla nějaká velká evropské režisérská hvězda, ale v případě SMS pro tebe se očividně obklopila profesionálními řemeslníky, kteří s ní prostě a jednoduše natočili kvalitní romantickou komedii. Co na tom, že je celá zoufale neoriginální. Scénář sází na vtipné dialogové výměny a bez zastávky míří k nevyhnutelnému happy endu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film vychádza z rovnomenného románu Sofie Cramer z roku 2009. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Berlíne (Nemecko). (Arsenal83)
  • Herfurth využila román pre svoj režijný debut, pretože sa jej páčila zápletka: „Príbeh má silný emocionálny základ, ktorý je veľmi vážny a hlboký. Je vtipný aj romantický. Je tu skvelý milostný príbeh s komediálnymi prvkami, ktorý dosiahne tú správnu rovnováhu, akú som chcela dosiahnuť." (Arsenal83)

Reklama

Reklama