Reklama

Reklama

Obsahy(1)

30. léta minulého století. Joe (Ewan McGregor) se nechá najmout jako dělník na loď driftující mezi Glasgowem a Edinburgem. Osudovým se mu stane setkání s manželkou svého zaměstnavatele, krásnou Ellou (Tilda Swinton). Brzy se začnou intimně scházet. Jednoho dne je ale v kanále nalezena mrtvola mladé ženy. Pachatel je policií zadržen, ale při vyšetřování vychází najevo, že Joe ví o mrtvé dívce víc, než by se mohlo zdát... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (63)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle není film pro širokou diváckou obec (a především ne pro mě :). Příběh odehrávající se v odpudivém protředí nemá žádný spád. Něco se na začátku stane, a na konci se to nevyřeší. Mezitím je spousta sexu a keců o ničem. Já na tyhle filmy nejsem a považuju je za ztátu času. Řemeslně to sice špatné není, ale co z toho ? ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Vyústění mi bylo jasné po dvaceti minutách. A jelikož jsem po pětadvaceti minutách film vypnul, musel jsem si ověřit u půjčitele, že jsem měl opět pravdu, z čehož jsem měl nezřízenou radost. Brrr, typ filmu, který absolutně nemusím. Pro některé lidi na západě je asi sex a touha vlivem náboženské výchovy něco spalujícího, tajemného a nebezpečného, že o tom musí tvořit takové "zpovědi". Mě ovšem tahle nitra rozervaná libidem a vlastní idiocií vůbec nezajímají. ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Artový film, jehož nízké hodnocení na zdejším serveru není výrazem jeho kvalit. Film je to nekomfortní, pomalý až meditativní a vyžaduje značné úsilí i na straně diváka. Děj se odehrává v době beatnického hnutí v Anglii a zprostředkovává ducha hnutí mnohem opravdověji, než romantizující pohled Kerouacka. Svérázná variace na Zločin a trest, s mnohem reálnějším koncem časů, kdy bůh je mrtev a člověk mírou všeho. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Velmi ponurý film s vleklým dějem. Divák velmi brzy pozná, že Adam je vrahem dívky, kterou na začátku filmu utonulou vyloví. Na filmu mě ze všeho nejvíc zklamalo to, že děj filmu nakonec nevyústí v nic rozumného. Vadilo mi, že za vraždu byl odsouzený nevinný člověk. Adama sice za jeho čin hryzalo svědomí a cosi udělal i pro záchranu nevinného člověka, ale nestačilo to. A pokud bych se měl vyjádřit k otázce míry či přemíry sexu, tak bych musel napsat, že ho tam bylo vzhledem k ději a vzdledem k Adamově povaze tak akorát. Film se mi nezdál nijak mimořádně divácky náročný; jen děj byl rozvleklý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Adamovo tajomstvo mohol byť skvelým filmom. Lenže to by sa musel zamerať na krimi rovinu prípadne na vzťahovo-dramatickú rovinu. Obe boli silné a zaujímavé. Lenže nie, film sa namiesto toho zamral na libido. Celkovo mi to príde, že v konečnom dôsledku bolo cieľom filmu obnažiť celé osadenstvo. Že by preto sa Adam volal Adam? Neviem, ale mám veľké pozorenie, že aj kameraman bol nahý a natáčal s hompáľajúcimi sa vajcami. Na McGregora sa totiž v tomto filme hodí pamätný výrok z Pásla kone na betóne: "Kadze chodzi, dzeci robi." On samotný ukáže vtáčika hneď niekoľkokrát, ako správny chuťovkár ľahne dokonca aj na Tildu Swinton, ktorú by nechcel ani dlhoročný väzeň, ošuká aj jej kamošku, potom aj ďalšiu ženu, ktorá sa tam objaví len na pár záberov, a sklamaním pre mňa bola aj sympaťáčka Emily Mortimer, ktorú som ppvažoval za taký vzor nevinnosti. Lenže aj ona mala asi tri výstupy a vždy komplet nahá. Tak neviem, film bol aj nebol nuda. Nenudil som sa, ale natáčať ho mohli rovno na nudapláži. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Původně měly být všechny nahé scény s Ewanem McGregorem pro kina v USA vystřiženy, ale poté, co sám herec proti tomuto protestoval, scény ve filmu zůstaly. (viperblade)
  • První film, na jehož natáčení Ewan McGregor nevzal svou rodinu. (viperblade)

Reklama

Reklama