Reklama

Reklama

Srdce z oceli

  • Čína Bleeding Steel (více)
Trailer

Zvláštní policejní agent Lin Dong se těžce vzpamatovává ze zpackané akce, při které zemřela řada jeho kolegů, a ze smrti dcery, která podlehla leukemii. Pomoct mu má nový případ, při kterém se upne na dívku Nancy. Tu musí uchránit před biorobotickým padouchem, který touží po její léčivé krvi... Zvláštnímu policejnímu agentu, Lin Dongovi, umírá v nemocnici jeho malá dcerka Xixi. Lin k ní však nemůže dorazit, protože právě řeší zvláštní případ. Na rozkaz velení má převézt na vojenskou základnu doktora Jamese, muže, který dosud prováděl biochemické pokusy pro velkého dealera se zbraněmi. Linova policejní kolona je napadena zvláštní zločineckou skupinou, kterou vede biorobot Andre. Andreho vytvořil právě James. Lin v boji takřka podlehne, snad i proto, že se dozví, že malá Xixi zemřela. O třináct let později Lin vykonává podivné podřadné práce a snaží se dohlížet na mladou Číňanku Nancy. Tu se pokouší unést podivná žena v černém, která je neustále obklopena armádou do motocyklových kombinéz a helem oblečených tvorů. Pokusu o únos Nancy ještě předchází vražda spisovatele, který se právě proslavil svým novým románem „Srdce z oceli“. Spisovatele zavraždí právě žena v černém poté, co se v jeho apartmá utká s převlečeným Linem, který zde také pátrá po informaci, odkud vzal spisovatel námět pro svou knihu. Z apartmá nepozorovaně proklouzne mladík Leeson, který je pro Lina záhadou. Tento mladík se brzy začne točit i okolo Nancy, což Lina ještě více rozčiluje. Po vraždě spisovatele vyjde najevo, že Nancy chodila se svými psychickými problémy k místní čarodějnici, od které tento spisovatel koupil všechny zápisky a nahrávky, v nichž Nancy vzpomínala na mládí. Nancy zamíří do Sydney, kde se chce setkat s jakýmsi kouzelníkem. Přímo v opeře se ji však pokusí unést žena v černém a její doprovod. Tentokrát Lin společně s Leesonem dokážou únosu ještě zabránit. Lin dopraví omráčenou Nancy do svého domu, kde uvězní i tajemného Leesona. Ve chvíli, kdy není Lin v domě, Nancy z domu uteče. Začíná si vzpomínat, co se jí stalo, a zamíří do domu, kde kdysi žil Dr. James. Tam si uvědomí, že je vlastně Xixi a že přežila díky pokusům doktora Jamese s geneticky upravenou léčebnou krví, kterou má v sobě. Vzápětí je Nancy unesena ženou v černém. Lin v jednom z odjíždějících aut zahlédne unesenou Nancy, a únosce ve svém autě pronásleduje. Lin se pokusí Nancy zachránit. To se mu i přes pomoc Leesona, který se najednou objevil, nepodaří. Lin se svou bývalou policejní kolegyní, Susan, připraví malou lest na ženu v černém. Ta má totiž u sebe malý klíček od bezpečnostní schránky, který Nancy našla v domě Dr. Jamese... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

kingik 

všechny recenze uživatele

Odlišný snímek ve filmografii Jackieho Chana, v němž se melou jak vítr v bedně scifi/futuristické aspekty, komediální vsuvky, comicsové charaktery a akční výplň, která je těžce dýchavičná. Jackie je už na podobné role příliš stár. Moc kontaktní akce zde nemá. Jsou zde proto i jiné atrakce, mezi něž spadá latexová pichna Tess Haubrich, která se tváří hodně nesmlouvavě, mladý čínský mladík, který přes počáteční nedůvěru z Jackieho strany a nejasné úmysly, s ním nakonec společně vstane bok po boku, pak je zde Jackieho věrná kolegyně z policejní minulosti, jejichž cesty se na delší dobu rozešly a celá story se točí kolem zázračné čínské teenagerky, po které pase hlavní záporák, který, aby působil maximálně démonicky, má obličej natřený vápnem, A je vyzbrojen moderními technologiemi i futuristickou armádou. Jackie je zpočátku zvláštním agentem. Pak se něco zásadního stane - prim v tom hraje jeho malá dcera. Jackie už není agentem, vykonává podřadné práce, sleduje mladou slečnu, v ději jsme se posunuli o 13 let dál, je rok 2020. Akce sice převládá, jenže není nijak mimořádná, od ohlušujících výbuchů dojde i na slabší bitky a auto demoliční derby, to vypadá schopně. Film má i debilní a vyloženě nepovedené sekvence. Seskok padákem má do očí bijící zadní projekci, v bitkách pomáhají hercům ve vzduchu lana. Na Chana je v projektu nahlíženo ikonicky, to, že v něm celkem dvakrát zazní jeho jméno, lze brát jako poctu jeho osobnosti. Má to svižné a neutuchající tempo, prokládáno je to četnými scenáristickými/režijními/produkčními nedodělky a nedostatky. Ve výsledku čínsko/australský projekt nemohl dosáhnout spektakulárnosti velkých nákladných produkcí hollywoodských mistrů, ačkoliv od nich nemálo snaživě opisoval. Film není úplně vhodný pro děti, neb v něm navzdory dětinskému scénáři padají nevhodné výrazy a celkově má příběh nemravně násilnický až pohoršující ráz. 6/10 ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ťažko je človeku písať niečo na úvodný Marvelovský útok pomaľovaného chlapa. Potom v cyberpunkovom Sydney a potom s Audinami v vesmírnej lodi. Viacmenej netuším kde sa to odohráva a hlavne kedy. Buzerant, Džeky a bezmenná čínska žena je trojlístok útrpných nápadov, kde dramaturgicky sa v jednej scéne bavíme na typicky Jackieho tvorbou a v durhej oplakávame stratenú dcérku a smrť. Čínsky typický pozliepané dielo, z ktorého vôbec nesrší dospelosť a účel. Atribútmi na dopozeranie je stála akcia, dve humorné scénky a celkom krvavé strety. Inak vo výsledku zmätené dielo bez Hawkingovho žiarenia. (videné 01.09.2020, Joj archív) ()

Reklama

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Grafika na PS2 ještě nikdy nebyla tak ryzí! Typicky asijská FPS s přehnaným HDRkem, které vám vypálí sítnici, se záporáky, kterým by se vysmál i Uwe Boll, kdyby náhodou zabloudil do hračkárny, a s čínským patosem natolik tupým a přehnaným, že jakékoliv pokusy o slzopudné momenty působí jak z parodie na libovolnou venezuelskou telenovelu. Ačkoliv se můžou čínské blockbustery, na rozdíl od ruských, pochlubit aspoň řemeslnou použitelností, pro běžného Nečíňana jsou naprosto nekoukatelné, jelikož si Číňani zakládají na tom, aby všechno bylo co možná nejextrémnější a za hranicí zdravého vkusu - od přebarvičkovaného vizuálu přes humor ve stylu osmdesátkových sitcomů a křečovitou snahu o dojení slz až po...ding ding ding...budovatelskou kampaň, která nám představí aspoň jednoho bílého rasistu a černocha, který nosí basketový dres, rappuje a jí kuřata. Těžko však vinit čínského diváka, protože právě on platí jachty všem Bayům a Dieselům, a právě u něj nachází tyhle reklamy nevkusu úrodnou půdu. Hlavní rozdíl je však v tom, že na západě umí vybalancovat infantilitu, epičnost a guilty pleasure potenciál, zatímco Beijingwood jede přes metodu “čím víc, tím líp” a ve výsledku je mimo domácí hřiště naprosto nepoužitelný. Je to podobně špatné jako Old Guard, jen z druhého konce spektra - v Old Guard není nic a tady je všechno a všechno je přinejmenším cringe. Jenže Old Guard šlo vnímat aspoň trochu seriózně, tohle je výlet downů ze světa Street Fightera do země lízátek...a není to zdaleka tak guilty pleasure jak to zní. A já vím, že to Jackieho prostě baví a Oscara za zásluhy už doma má, takže nemusí nikomu nic dokazovat, ale zvolit si pro derniéru takové infantilní rychlokvašky není to, co bych mu jako jeho fanoušek přál. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, po 50 letech došel Jackiemu dech...došel mu o něco dřív, berte to jako metaforu...a nevím, v jaké koprodukci je to točené, asi HongKong, ale až na výjimky zde hrají prim city a ten patos okolo...už to nejsou rubačky jako dřív, no, prostě jak jsem psal asi před pěti lety, fousy na bradu, hůlku do ruky a bude z Jackieho skvělý učitel třeba nového mladého opilého mistra...a nemyslím ministra Klouzka ;-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud došlo no nějaké to akční blbnutí, tak to ještě šlo. Ne že by tu Jackie předváděl něco, co jsme u něj ještě neviděli, ale ty jeho komediální bitky mě prostě baví, jakkoliv sem moc nezapadaly. Všechno jde do kopru jakmile se člověk musí soustředit na příběh, protože ten je neskutečně blbej. Za zapamtování tak stojí jen Tess Haubrich jako katalogová záporačka a to je sakra málo. 30% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (9)

  • Keď Lin (Jackie Chan) bojuje so Ženou v čiernom (Tess Haubrich) na streche Budovy opery, tak skĺznu na jednu stranu, ktorá je osvetlená slnkom. V zábere na budovu z diaľky je však táto strana v tieni. (ČSFD)
  • Linov (Jackie Chan) falošný pas mal dátum platnosti len do roku 2015. Film sa však odohráva v roku 2020. (ČSFD)

Reklama

Reklama