Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ, který začíná téměř nevinně – krádeží v jedné z laboratoří veterinární stanice, dostává dramatický spád, když kriminalisté zjistí, že se ztratilo větší množství omamných látek a nebezpečný jed. Policie následně rozběhne zatýkání osob v okruhu narkomanů a dostane se až na stopu výrobce drog Postlera (V. Preiss), kterého zatkne. Druhého zloděje se ale zadržet nepodaří a Postler odmítá prozradit jeho jméno. Na policii navíc zavolá anonym, který vyhrožuje, že – pokud nepropustí Postlera z vazby – otráví jedem zdroj pitné vody... (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typické chování narkomanů když dojdou omamné látky a tělo si je žádá. Prostě ukradnou na co přijdou bez ohledu co to je. A tak se může stát, že vezmou i látky jedovaté. Tato epizoda se takovým případem zabívá a nutno uznat,že je to natočeno velmi vkusně. Chování a agresivita dvou narkomanů v podání Petra Čepka a Viktora Preisse je věrohodná a pro film náležitě dramatická. Dramatický je i tento příběh, neboť se tu objeví i hrozba v podobě otrávení vody. Scéna zatýkání v hospodě není přehnaná a naopak velmi reálná. Předposlední epizoda druhé série je tedy velmi povedená. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělí záporáci Preiss a Čapek, kdy si dokonce jeden z nich zahraje na teroristu, co vyhrožuje otrávením města - a oproti mnoha novým kriminálkám to nepůsobí vůbec trapně. Preiss tady předvedl excelentní výkon člověka devastovaného drogou, který přece jen zná určité meze, které nepřekročí. Rudolf sice podobné případy nemá rád, ale přesto na to jde efektivním způsobem, který mu nakonec přinese úspěch. Závěrečná scéna v hospodě chvíli zavání takovým "nepřidáme tam nějakou poslední dramatickou honičku?", ale nakonec je ukončena realistickým a proto taky lepší koncem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy jste hlídala jedno dítě a neuhlídala. A nás, co máme na starost celou Prahu, byste chtěla hubovat. To před Váma smekám." Tak jsou drogy cool nebo nejsou cool? Dneska je to těžké poznat, protože pumpování žilou, nosem či jazýčkem se stalo běžnou věcí. Já jsem však v jalových letech zahlédl Narkomany, takže jsem věděl, že mé žíly se s jehlou potkají jedině při odběrech krve. Ty prázdné oči chemika Postlera a žebrání o trochu perníčku mě vyléčilo od jakékoli závislosti dřív, než vůbec nastala. Díky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blížíme se s Malým pitavalem do finále a tentokrát tu máme feťácký díl s výborným Viktorem Preissem a bandou narkomanů. Mělo to místy vskutku slušnou dramatickou vložku – zvláště pak při jeho výslechu a výhrůžkou o otravě vody. Kvalitou si tento díl udržel průměrnou laťku a to na všech frontách. Potěšila jak Adamovská tak i Petr Čepek, stejně jako Rudlovy moudra a setření naštvané maminky… ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco se těm novějším dílům nedá upřít, a to, jaké hvězdy dokázali tvůrci sehnat do epizodních rolí. Kemr, Hrušínský, tady zas Čepek, ačkoliv teda jen v podstatě do jedné scény, kdy hlavní padouch je celou dobu neznámý. Jak na postavách nebyla ta pauza mezi natáčením znát, tak Abrhám, který je v novějších dílech poprvé, za těch pár let viditelně hodně zestárl. Z novějších dílů tenhle zatím nejlepší, i díky scéně výslechu Preisse, jakožto šíleného narkomana. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • V této epizodě používá policie k nahrávání výslechu Kazetový magnetofon BRG MK27 IC automatic maďarské provenience, který stál v době dovozu 1 500 Kčs, tedy jeden průměrný plat. (sator)
  • Scéna, kdy jsou pronásledování a následně zatčeni narkomani při jedné z honiček, se natáčela v ulici Africká na sídlišti Červený Vrch v Praze. (Winster)
  • Ve scéně, kdy si vyšetřovatelé prohlíží karty podezřelých, je na kartě Tomáše Postlera uveden datum narození 3. 6. 1956, povolání student, bydliště Nad Kajetánkou 15. Na konci scény při záběru na stejnou kartu jsou na kartě jiné údaje, např. je Postler o cca 3 roky mladší, pracuje jako pomocný dělník, bydlí Pod Kajetánkou 14 a mj. patří k jeho zájmům kromě drog a chemie také obložené chlebíčky. (Faznoh)

Reklama

Reklama