Reklama

Reklama

Tři kamarádi, Honza, Petr a Karel, uspořádají v bytě párty, na kterou si kromě pizzy objednají i luxusní prostitutku Nicol. Ta se však předávkuje kokainem a zemře. Zděšení mladíci netuší, jak si se situací poradit. Nicolin pasák Iggy dá raději od všeho ruce pryč. Poslíček s pizzou nebo osamělá neukojená sousedka mladíkům samozřejmě starosti spíš přidělají, než aby jim pomohli. Po vzrušené debatě se kamarádi rozhodnout zbavit těla. Jenže napřed musejí sehnat auto. To se jim nakonec podaří, ale jejich problémy tím zdaleka nekončí. Vychytralý podvodníček totiž prodal mladíkům vůz nájemného zabijáka, který se ihned vydává po jejich stopách... (Magic Box)

(více)

Recenze (269)

tempus 

všechny recenze uživatele

Moje představa před filmem byla něco na způsob míň ujetého (sjetého) Ro( c )ku podvraťáků, jen 90“. Vzezřením. Po filmu se moje představa trochu vyplnila, protože jsem dostal toto: Ano je to atmosféry z 90.“ let, ale oproti podvraťákům vyzařuje film víc ujetosti a i sjetosti (jako by režisér, když to psal byl úplně sjetej. Což je jeho plus. Mínus (i oproti podvraťákům) jsou mafiáni až moc bráni jako odvary mafiánů, kteří ve filmech podobného zaměření obvykle bývají, nejsou bohužel vůbec cool. Do posledních 5 minut jsem dílko více méně chápal, ale pak to mi hlava fakt nebrala. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Tvůrci "Braku" se tak enormně snažili nacpat do svého filmu všechny možné odkazy a citace jiných děl a jejich tvůrců (a taky hromadu písniček) až z toho vznikl takový naducaný slepenec, který vypráví úplně o ničem. Kdyby byl alespoň pořádně vtipný a nesnažil se některými scénami a jejich hudebním doprovodem tvářit, že občas buduje nějaký příběh a charaktery postav, byl by "Brak" alespoň sympatickým pokusem o komedii plnou popkulturních odkazů. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo sľubuje názov. Ale nie, nedám odpad, pretože tvorcovia vytvorili presne to, čo chceli vytvoriť. So všetkými trápnymi scénami, amatérskymi hercami a niekoľkými momentami, ktoré stoja za pozornosť. A vidieť Paulu Wild v „slušnom“ filme tiež nie je bežná záležitosť. ()

S_M_Lomoz 

všechny recenze uživatele

Abych zahájil stylově citátem: Achich, achich, to jsem si dal, co v tom dortu bylo, že po něm mám takové ukrutánské bolení! Ano, ten film je opravdu jiný než všechny české filmy před ním. To samo o sobě ještě vlastně neznamená nic. Nicméně jakékoliv kladné stránky, které má, jsou bohužel ryze formálního rázu. Tím myslím kameru, použití hudebních citací, některé herecké výkony (Nosálek! - čas ale ukáže, jestli je to kvalitou představitelů nebo jejich vhodností pro danou šarži). Na druhou stranu Paula Wild, Michal Viktořík, Jiří Korn...ufff... Co se týče obsahu, je už to podstatně horší. Film, který se baví citováním a vykrádáním - proč ne, možná. Ale když taková věc jako vršení citací na sebe jen tak bez ladu a skladu je vším, co v tom filmu je, je to zkurveně málo... ()

ganz 

všechny recenze uživatele

v tomto komentáři nechci používat vulgarismy, bohužel u tohoto "filmu" je to pro mě velmi složité. Tématiku marihuany u těchto béčkových komedií mám rád a filmy jako How High mi vůbec nevadí. Jednoduše v klidu vypnete mozek a sledujete jednoduchou podívanou plnou více či méně kvalitních scén. Bohužel brak mě urazil už scénou odkazující na Pulp Fiction, která byla zahraná absolutně amatérsky a milovníky tohoto filmu spíš odradila( asi jako většina scén). Scénář mi přišel psaný ne pod účinky marihuany, ale nejméně toulenu, nebo něčeho ještě mnohem horšího. Vtipy typu "Hele Kaktus!" "No jo." mě vážně moc neoslovily. 1 hvězdička za kameru, místy dobrý soundtrack a nahou Paulu Wild. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikol v spolupráci s Vyššou odbornou školou filmovou a spoločnosťou Whisconti. Týmto projektom dochádza k naplňovaniu zámeru spoločnosti produkovať popri klasických filmoch tiež dlhometrážne nízkorozpočtové filmy s maximálnou účasťou mladých talentovaných tvorcov a technikov. (Smok)
  • Natáčeno v okolí Zlína, v Luhačovicích a bývalém lomu Drysice. (M.B)
  • Producentom debutového filmu Karla Spěváčka je akciová spoločnosť Ateliéry Bonton Zlín. (Smok)

Reklama

Reklama