Reklama

Reklama

Tři kamarádi, Honza, Petr a Karel, uspořádají v bytě párty, na kterou si kromě pizzy objednají i luxusní prostitutku Nicol. Ta se však předávkuje kokainem a zemře. Zděšení mladíci netuší, jak si se situací poradit. Nicolin pasák Iggy dá raději od všeho ruce pryč. Poslíček s pizzou nebo osamělá neukojená sousedka mladíkům samozřejmě starosti spíš přidělají, než aby jim pomohli. Po vzrušené debatě se kamarádi rozhodnout zbavit těla. Jenže napřed musejí sehnat auto. To se jim nakonec podaří, ale jejich problémy tím zdaleka nekončí. Vychytralý podvodníček totiž prodal mladíkům vůz nájemného zabijáka, který se ihned vydává po jejich stopách... (Magic Box)

(více)

Recenze (269)

Cival 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou se režisér tohohle braku označí za českého Kevina Smithe a osobně mu rozbiju hubu. Tohe není film. Jen trapná kupa citací a hlášek, kterou pan scenárista nedokázal poskládat tak, aby vznikl FILM. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut se děj slibně rozjíždí, ale příchodem trapného poslíčka to jde s filmem "od desíti k pěti". Režie je podivná, místy je film velmi zmateně nastříhaný a jediné, co je na něm stojí za zmínku, je skvělá kamera a soundtrack. Herecké výkony jsou mnohdy příšerné, vrcholem je přehrávání "vrtulňase" Viktoříka a krátký výstup producenta Melounka. Ono by nevadilo, že je tenhle film přiblblej. Horší je, že je strašně nudnej. Těch několik odkazů na kultovní filmy to nezachrání. Zkrátka - český Tarantino či Kevin Smith se nekoná, ti to umějí mnohem lépe. A hlavně nenuděj. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ne Snowboarďáci, ale Brak je prvním českým pokusem o prcičkomedii. Úplně zanedbatelný zbytečný film s příšernými projevy "herců" (hlavně ten poslíček s pizzou je hrozný) a jen občasným vtipným nápadem (použití písně S cizí ženou v cizím pokoji). Mraky odkazů na jiné filmy, ale žádný pilíř, který by Braku umožňoval stát na vlastních nohou. Přitom to není parodie. Jen prachsprostá vykrádačka za pár korun s děsným obsazením a velmi mlhavou představou o řemesle. 10% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

S filmu srší prázdnota, hrozná režijní práce s herci a velmi špatný scénář. kOCOUR musel něco podobného zažít, nebo si musel s Paulou Wild šňupnout, jinak si jeho hodnocení neumím vysvětlit :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kámošům a chlápkům s velkým ptákem v kápi nikdy nevěř." Tak nakonec to přišlo. Poučení. A to už jsem ho ani nečekal. Pořád se totiž jen hulilo, chvástalo, plácaly se nesmysly a já jsem v tom marastu patrně z nudy objevil talent - Paulu Wild. Ta holka zahraje všechno - prostitutku i mrtvolu, což bylo úžasné. Ale kdybych při sledování měl po ruce toho ukecaného Pizza mužíka, tak by se asi jely schovávat dvě mrtvoly a nebylo to by to ani o kousek zábavnější. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Veletrapná celovečerní studentská taškařice, přičemž klíčové slovo je celovečerní. Všechno to začalo krátce předtím, než jsem začal studovat na filmovce ve Zlíně, kdy škola vypsala každoroční scénáristickou soutěž, jejíž nultý ročník byl pouze pro její studenty. Je to velmi malá škola, takže konkurence asi nebyla velká, soudě podle vítězného Spěváčkova scénáře zřejmě žádná a na jeho realizaci v produkci páně Melounkovy společnosti Whisconti (rozpočet byl tuším kolem 4 milionů) se podílel Bonton ateliéry Zlín a studenti školy. Když jsem později na školu přišel já, téma tehdy ještě stále aktuálního BRAKU bylo tabu, ke kterému nám všichni tvrdošíjně a s kyselými úsměvy odmítali cokoliv říct (s ohledem na výsledek se moc nedivím), špatně maskujíce svou nevraživost vůči režisérovi. Mimochodem ta scénáristická soutěž se svého prvního ročníku nikdy nedočkala. Nemíním si tu na BRAKU či Spěváčkovi brousit svůj ostrovtip - pro mě je to sympatický, byť otřesně špatný počin filmového maniaka, který - ačkoliv je narván písničkami a citacemi a kamera v něm neustále popojíždí sem a tam - je sice neskutečně pomalý a sterilní, ale nenudí (až tak moc), protože je pořád čeho si všímat. Ale aspoň ten zhulený prolog a metafyzický epilog si autor mohl odpustit. Jenže vytáhnout to na 86 minut asi nebyla žádná sranda. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jednu za úpornou snahu, za dva tři slušné vtípky a za to, že jde o film české provenience. Zbytek je tak neumětelský, křečovitě pohodový, oplývající tak příšerným scénářem a tak nehoráznými herci, že je to opravdu k nevydržení. Směšné (ovšem v naprosto nesměšném smyslu slova). 10% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nadávejte mi, jak chcete, ale mně se Brak líbil. Nehraje si to na nic víc, má to poměrně zdařilé scénky, ve kterých film odkazuje ke známějším snímkům (Pulp Fiction, Star Wars) scény plné absurdního a místy i černého humoru a Paulu Wild, která hraje… samu sebe! Brak se ale ani v jedné sekundě nebere vážně (musím to tu podruhé napsat, protože někteří to holt nepochopili) a myslím, že speciálně tohle je film, který si napodruhé užijete mnohem víc, protože už alespoň tušíte, na jakou šílenost se máte připravit. A ten pěkně vypointovaný konec… ;-) 80 %. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Až na to půjdu znova a nestřízlivej, tak asi změnim názor. Zatim je to pro mě jen slušný pokus o natočení něčeho, co ještě u nás natočeno nebylo. Místy mi to připomínalo jako když pejsek s kočičkou vařily dort a ne vždy je výsledek tak vtipnej, jak si asi tvůrci představovali. Každopádně, ale určitě pár hlášek z hlavy jen tak nedostanete. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti marihuane, ani proti ľuďom, ktorí ju uživajú. Ale čumeť na bandu mizerných hercov, ktorí hulia jedného joina za druhým a popri tom vedú oplzlé, nechutné reči plné vulgarizmov a tupého slengu, nedokážem tolerovať. Herecké výkony a dialógy sú skutočne niečo otrasné. Narážky a parafrázy scén zo známych hollywoodskych filmov sú skôr trapné ako smiešne. Kamera sa chce tváriť štýlovo, moderne, ale v konečnom dôsledku je to len lacná, nepodarená kópia dávno používaných techník. Soundtrack suchý, bez šťavy. Karel Spěváček, ktorý si zrežíroval svoj vlastný scenár, zrejme bude pracovitý, ambiciózny mladý muž, no ako filmový tvorca zatiaľ je to dosť veľká bieda. Jeho prvý film nie je len „Brak“, ale predovšetkým ukážkový odpad!. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Na české poměry hodně kvalitní studentská komedie se spoustou výborných gagů, hlášek a bláznivě ujetých postaviček. Nejlepší podáváno "pod parou"!;) se skupinou podobně postižených kámošů. "Treees tequilas polfavooor!!!" ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nejstupidnější stupidní komedie, jakou jsem doposud viděl. Příšerná stylizace, neskutečně debilní navozování situací, nevtipné parodické momenty, dokola omílaná stereotypní vulgarita, příšerní herci. Dialogy snad zimprovizovali na místě chovanci psychiatrické léčebny. Pokud někdo natáčel Brak mizerně úmyslně, měl ho opatřit alespoň nějakým kouzlem sledovatelnosti, jelikož je i přes nebetyčnou hromadu kreténismu až absurdně nudný. Utrpení. 0/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Film nabitý hláškami a parodií na všechny možné snímky...Jo, kouknout se na to dá a pro pobavení je to dobré... (ale jen poprvé) Možná jste přehlédli: - Poté co si kluci koupí toho starého "žigula", tak jeden z nich otevře dveře, které mají z boku modrou barvu. Celé auto je ale zelené!! ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Vezmi to nejstrašnější a nejtrapnější, co se v luzích a hájích českého herectví pohybuje, zalij to trapnými hláškami, kecama o hulení, hulením, mrtvou kurvou, posyp Kornem a Viktoříkem, kteří hrají, jako když prdí, zamíchej, zatřepej, a máš...brak. Vlastně BRAK. Strašlivej! Kdyby tam alespoň ty prima hvězdičky nesraly ()

Reklama

Reklama