Reklama

Reklama

Tři kamarádi, Honza, Petr a Karel, uspořádají v bytě párty, na kterou si kromě pizzy objednají i luxusní prostitutku Nicol. Ta se však předávkuje kokainem a zemře. Zděšení mladíci netuší, jak si se situací poradit. Nicolin pasák Iggy dá raději od všeho ruce pryč. Poslíček s pizzou nebo osamělá neukojená sousedka mladíkům samozřejmě starosti spíš přidělají, než aby jim pomohli. Po vzrušené debatě se kamarádi rozhodnout zbavit těla. Jenže napřed musejí sehnat auto. To se jim nakonec podaří, ale jejich problémy tím zdaleka nekončí. Vychytralý podvodníček totiž prodal mladíkům vůz nájemného zabijáka, který se ihned vydává po jejich stopách... (Magic Box)

(více)

Recenze (269)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nadávejte mi, jak chcete, ale mně se Brak líbil. Nehraje si to na nic víc, má to poměrně zdařilé scénky, ve kterých film odkazuje ke známějším snímkům (Pulp Fiction, Star Wars) scény plné absurdního a místy i černého humoru a Paulu Wild, která hraje… samu sebe! Brak se ale ani v jedné sekundě nebere vážně (musím to tu podruhé napsat, protože někteří to holt nepochopili) a myslím, že speciálně tohle je film, který si napodruhé užijete mnohem víc, protože už alespoň tušíte, na jakou šílenost se máte připravit. A ten pěkně vypointovaný konec… ;-) 80 %. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ne Snowboarďáci, ale Brak je prvním českým pokusem o prcičkomedii. Úplně zanedbatelný zbytečný film s příšernými projevy "herců" (hlavně ten poslíček s pizzou je hrozný) a jen občasným vtipným nápadem (použití písně S cizí ženou v cizím pokoji). Mraky odkazů na jiné filmy, ale žádný pilíř, který by Braku umožňoval stát na vlastních nohou. Přitom to není parodie. Jen prachsprostá vykrádačka za pár korun s děsným obsazením a velmi mlhavou představou o řemesle. 10% ()

Reklama

Právnička 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se rozhodovala, jestli dát odpad a nebo 4 hvězdičky :) Vím, že je to opravdu ujetá hovadina a slátanina, kdy o nějaké kvalitě (herecké i jiné) se mluvit nedá, ale bylo pár okamžiků a scén, u kterých jsem se od srdce zasmála a u filmu jsem si skvěle odpočinula a tento uvolněný pocit u mě nakonec zvítězil :) - proto tak vysoké hodnocení!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut se děj slibně rozjíždí, ale příchodem trapného poslíčka to jde s filmem "od desíti k pěti". Režie je podivná, místy je film velmi zmateně nastříhaný a jediné, co je na něm stojí za zmínku, je skvělá kamera a soundtrack. Herecké výkony jsou mnohdy příšerné, vrcholem je přehrávání "vrtulňase" Viktoříka a krátký výstup producenta Melounka. Ono by nevadilo, že je tenhle film přiblblej. Horší je, že je strašně nudnej. Těch několik odkazů na kultovní filmy to nezachrání. Zkrátka - český Tarantino či Kevin Smith se nekoná, ti to umějí mnohem lépe. A hlavně nenuděj. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, obtížného tématu je dobré zbavit se už v názvu. Parta pošuků s volným bytem zahání nudu a potká hromadu jiných pošuků. Asi nejvíc mě bavily výkony herců ve vedlejších rolích, vždy vzpomenu při použití mikrovlnky slova Rudolfa Máhrly vohřejvaný není nikdy dobrý, s tím jeho krásným Ř. Jednoznačná perla je pizzamužík v podání Jakuba Šafránka (který není na CSFD?) a jeho vlezlý kecy. Výborný je drsňák Jiří Korn, co nezná Rena a Stimpyho, vhodně zvolená Bára Štěpánová, epizodka Míry Cipry. A Miroslav Moravec? Ten měl nejlepší roli - válel se na matračce a tahali ho po bazénu. Kamera experimentuje a docela se líbila, hudba taky potěšila. Hlubokomyslnost (ne)hledejte, je to povedená oddychová ptákovina, co dobře pobavila. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčeno v okolí Zlína, v Luhačovicích a bývalém lomu Drysice. (M.B)
  • Film vznikol v spolupráci s Vyššou odbornou školou filmovou a spoločnosťou Whisconti. Týmto projektom dochádza k naplňovaniu zámeru spoločnosti produkovať popri klasických filmoch tiež dlhometrážne nízkorozpočtové filmy s maximálnou účasťou mladých talentovaných tvorcov a technikov. (Smok)
  • Producentom debutového filmu Karla Spěváčka je akciová spoločnosť Ateliéry Bonton Zlín. (Smok)

Reklama

Reklama