Reklama

Reklama

Předvolání do pekla

  • Tchaj-wan Shuang tong (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Prezident chemické společnosti Tai Feng zemřel ve své kanceláři. Na tom by nebylo nic neobvyklého do té chvíle než vyšetřovatelka určila jako příčinu smrti utoní. Kancelář navíc sídlila v 17. patře budovy. Pak uhoří manželka vlivného senátora. V jejím bytě se však nenašla ani stopa po požáru. A nakonec je brutálně zavražděn otec Lorenzo. Kněz, který je navíc zaangažován do obchodů se zbraněmi mezi Amerikou a Tchaj Wanem. Na pomoc při řešení případů, které mají několik společných prvků je přizván americký expert Kevin Richter. Jeho průvodcem se stává Huo Tu. Bývalý člen oddělení vražd, který byl poté, co odstartoval velkou korupční aféru na policii, přeřazen na oddělení zahraničních věcí. Zpočátku k Richterovi chová značnou nedůvěru stejně jako zbytek místních policistů, ale pak za jeho pomoci začnou vyplývat na povrch nové indicie k odhalení vraha. Největší stopy vedou do starobylého taoistického chrámu. Začíná vyvstávat myšlenka, že vrahem není člověk. Na tuto myšlenku však racionálně uvažující Richter odmítá přistoupit. (Isherwood)

(více)

Recenze (23)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pýtali ste sa ma, na čo verím. Verím na to, že v ten deň videla Zlo. A odvtedy neprehovorila ani slovo. Lekár povedal, že z toho nebudú žiadne následky. Ale mýlil sa. Lebo na to išiel vedecky. Ako vy. Démoni sú medzi nami. Toľko rokov pracujete u FBI - a žiadneho ste nevideli?“ Jedno z dvojčiat umiera. Ale v jeho oku niečo JE. Nájde sa telo muža na 17. poschodí. Sedí zababušený do deky. Pravdepodobne sa utopil. Agent FBI (David Morse) vyšetruje sériu vrážd „usmievavých obetí“. Mladá žena uhorí. Jej telo nie je obhorené. A v byte nie sú stopy po požiari. Svet sa zbláznil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný mysteriózny krimi thriller. Má veľmi dobrý príbeh o detektívovi, ktorý má kvôli pracovným problémom z minulosti po všetkých stránkach pokazený život, prišiel o dcéru a žena sa s ním rozvádza. Ale keď sa v okolí začnú diať tajomné vraždy, na ktorých vysvetlenie bežné vyšetrovacie metódy nestačia, je z Ameriky povolaný špičkový vyšetrovateľ, aby miestnym pomohol. A keďže detektív vie ako jediný plnohodnotne po anglicky, spolu pátrajú po vrahovi, ktorý ale nemusí byť z tohto sveta. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, k celej tejto výbornej tématike s veľkým potenciálom sa pristupuje dosť nezaujímavo, je tu viacero zbytočných miest a problém je, že ani tie dôležité nedokážu moc upútať. Ešte spočiatku sa na to celkom dobre pozerá, ale keď sa už začne riešiť chrám, tak celá zaujímavosť filmu končí a časom mi už bolo úplne jedno, ako to celé vlastne dopadne. O nejakých výraznejšie hororovo ladených scénach sa tu až tak moc hovoriť nedá, na tých samotných vraždách ani nie je moc o čo stáť, celý záver síce v sebe nejaký potenciál mal, ale ako som spomínal, kvôli predchádzajúcemu dianiu ma to už nedokázalo ani trochu zaujať, ale poteší aspoň jedna slušná vyvražďovacia scéna. Herecké obsadenie je na tom dobre, je asi aj hlavným kladom filmu, výborný Tony Leung Ka Fai a aj jeho partner David Morse. Réžia za moc nestojí, síce film na prvý pohľad vyzerá dobre, s viuálom nemám problém, ale všetko potrebné pre tento typ filmu tu nefunguje, napätie je nulové a režisérovi sa vôbec nedarí budovať atmosféru. Ale aspoň technická stránka je na tom celkom dobre. Obsadenie, vizuál a aj tématika na ten slabší priemer stačia, raz sa na to pozrieť dá, len škoda, že dve hlavné zložky filmu, teda scenár a réžia sú veľkým sklamaním. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 53%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

K vyšetřování série rituálních vražd na Tchaj-wanu přijede spolupracovat s místní policií americký specialista z FBI. Všechno je ale mnohem záhadnější a nebezpečnější, než si představoval. Tchaj-wan zasáhne vlna záhadných vražd. Ředitel chemičky zemře ve své kanceláři a příčinou smrti je podle patologa, navzdory letním vedrům, utopení v ledové vodě. Milenka vlivného politika uhoří, ale nikde není ani stopa po požáru. A tak tento spletitý příběh je přinejmenším zajímavý hlavně ve své první polovině a rozhodně mu nechybí originalita a David Morse v roli vyšetřovatele je více než dobrý, ale druhá polovina a hlavně závěr dobře vystavěnému příběhu dost podráží nohy a působí až nesmyslně. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zhruba tak první dvě třetiny se jedná o sice průměrnou, přesto však celkem koukatelnou detektivku se sympatickým Morsem a jako obvykle kvalitním Leungem v hlavních rolích. Poté se to ovšem najednou zvrhne v jakýsi zpatlaný mysteriózní horor, který postrádá atmosféru, myšlenku i logiku a film tak posouvá do kategorie "V zájmu zachování duševního zdraví ignorovat". ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Po úspechu Mlčania jahniat a Sedem prišla vlna podobne ladených mrazivých krimithrillerov ako boli Zberateľ bozkov, Zberateľ kostí či Vraždy podľa Judáša... Podobnú mysterióznu kriminálku sa viac menej úspešne pokúsili natočiť aj Taiwanci a podarilo sa im do nej obsadiť aj amerického herca Davida Morseho. Predvolanie do pekla nie je zlým filmom, miestami však pôsobí zlátane až nepochopiteľne, čo znižuje jeho celkovú údernosť. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až u tohohle filmu mi došlo, kolik jsem vlastně už viděl tchaj-wanských horrorů a jak jsou dobré a hlavně pestré. Čekal jsem, kdy se v nějakém komentáři objeví Mlčení jehňátek a Sedm. Čistě subjektivně, ale klidně to budu tvrdit dokud nezemřu - tohle má mnohem lepší atmosféru než Mlčení jehňátek a Sedm a Předvolání do pekla si, na rozdíl od těchto dvou filmů, kdykoliv znovu a rád pustím. Scény se zorničkami a rukama jednoho z čelních představitelů sekty... brrr. Morse hodně potěšil. 3.5* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní a divný film. Myslela jsem, že půjde o skvělou kriminálku, ale všechno se bohužel někam vytratilo. Atmosféra byla celkem zajímavá. Ten americký expert, který přijel, aby jim pomohl s vyšetřováním záhadných umrtí, působil tak trochu jako pěst na oko. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tajemný film se skvělou atmoseférou, ale na můj vkus místy až příliš nadpřirozený a nepochopitelný. A také občas extrémně brutální (Kill Bill hadr:-). Myslím si ale, že nebudu sám koho závěr lehce dojal... ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu né, film je celý v čínštině, a jen pár vět je dabovaných, zbytek titulky. K tomu šílený ne příliš srozumitelný děj a ještě k tomu strašně dlouhý. Přeskakoval jsem to jak to jen šlo. Už nikdy více. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V centru Tchai-wanu dochází k záhadným, zdánlivě nesouvisejícím vraždám. Ředitel chemické firmy zemře utopením, akorát že se to celé stane v jeho kanceláři křesle v 17 patře budovy. Milenka senátora zase uhoří ve svém bytě, aniž by zde byly jakékoliv známky po požáru. Policie si neví rady, proto pozve odborníka z FBI (David Morse). Vražd přibývá, a vše naznačuje že se vrah plní dávné proroctví o získání nesmrtelnosti... Zajímavě pojatá detektivka, která standardní scénář (dva zcela odlišní parťáci) obohacuje o záhadné proroctví. Jen škoda toho konce - poslední minuty byly hodně zmatené, a scénář s "oživením" byl kritizován již dávno v Matrixu. Ani David Morse se tady moc nevytáhl.... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z lásky k východoasijské tvorbě obrovské zklamání.Naprosto nekousatelně zmatečný film,jeden velký chaos,nepochopitelný a americká vsuvka úplně zbytečná.Ani klasicky skvělá atmosféra a bravurní asijští herci nezachrání Předvolání do pekla pro mě od totálního provaru! ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Tento film som radšej ani nemal vidieť, je totiž dosť reálne že ma odradí od zhliadnutia snímku Time ktorý rovnako stvorili šikmooký. Predvolanie malo totiž množstvo chýb. Azijský herci predvádzali presný opak hereckého umenia, kroky režiséra boli velmi bojazlivé a jeho zásluhou bol film na akejsi strune, ako keby tvorcovia očakávali že všetko príde samo. Navyše profesionál akým je David Morse mohol využiť svoj čas efektnejšie. Ale snaha sa cení jedna hviezda. ()

Danula13 

všechny recenze uživatele

Takové trochu divné a trochu úchylné "cosi" na jedno podívání. Přišlo mi to jako jeden velký zmatený chaos. Tento druh filmů mě nebere. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Opakující se ta samá písnička už od pradávna, při porodu dvojčat jedno je mrtvé a druhé přivítají do světa živých. Načež se kolem živého sourozence děje nadpřirozeno, bla bla bla. Jediné exotické kouzlo je mateřština, která dá celému filmu pestřejší nádech toť vše. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečná ptákovina, nebylo to moc děsivé a hlavně to ani nemělo hlavu a patu. U filmu jsem se dost nudil a to by se u titulu s označením mysteriózní nebo horor dít nemělo, je to taková podivná kriminálka. Nic víc, nic míň. 30 % ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvlastni a zajimavy film z asijske produkce. Dost se divim ze neco takoveho davali prave na Nova cinema. Jde spise o klubovy film ktery ma sve kvality. Dukazem budiz hodnoceni zde na CSFD - prumer. Vetsina lidi na CSFD proste klubove filmy nepochopi. Je to jako hazet perly prasatum. ()

Reklama

Reklama