Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Hinton pracuje s kamarádem Philem v prestižní reklamní agentuře a oba jsou natolik zaměstnaní, že jim na rodinný život nezbývá čas. Phil zanedbává synka Maxe a Charlie na tom není o moc lépe. Ben má zanedlouho začít chodit do školky a rodiče mu vyberou luxusní a drahou Chapmanovu akademii, kterou vede přísná ředitelka Gwyneth Harridanová. Protože se Charliemu a Philovi nepovedla kampaň na dětskou zeleninovou snídani, přijdou o práci. Charlie věří, že novou brzy sežene, o šest týdnů později je situace stejná. Jeho žena Kim začne pracovat, ale z jednoho platu si nemohou dovolit platit drahou školku, a tak Ben zůstává s otcem doma. Kamarádka Peggy je přivede na nápad otevřít si školku. Měli by práci i peníze. Nejprve však musí překonat nedůvěru maminek a pak přijít na to, jak tu podivnou bandu zkrotit. První den jsou úplně vyřízení. Protože ředitelce Harridanové začínají ubývat žáci, poštve na nečekanou konkurenci pracovníka sociálky, který Charlieho a Phila donutí splnit různé náročné požadavky. Mimo jiné musí přijmout dalšího vychovatele. Mladý Marvin je pro školku požehnáním, protože si s dětmi opravdu rozumí. Dětí přibývá a školka prosperuje. Jenže pak jim pracovník sociálky řekne, že kvůli množství dětí musí přesunout provoz do opravdové školky. Marvin sice ví o místě, kde by ji mohli otevřít, vinou Harridanové však nezískají na otevření potřebné finance. Navíc dostane Charlie nabídku vrátit se do agentury. Neodolá, ale záhy pochopí, že udělal chybu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Po prvé, asi netreba vysvetliť prečo je slovenský názov zavádzajúci. Po druhé, asi netreba vysvetliť, kde sa stala chyba a prečo film vyznieva skôr rozpačito ako vtipne. Herecké výkony Eddie Murphyho a Jeffa Garlina sú síce miestami vtipné, ale väčšinou sklznu do tej povrchnejšej roviny. Problém je, že tvorcovia na nich vsadili prakticky všetko - podriadili vykreslenie postáv a ich rodinného života času, ktorý uvedený páni už trávia v škôlke. Vzťah otec-syn je síce zaujímavo načrtnutý, ale vinou nedostatku priestoru je aj nedotiahnutý. Jediným jednoznačným plusom komédie je teda odmeraná Anjelica Houston. Aj vdaka nej, ale aj vdaka tým zopár skutočne vtipným momentom sa môžeme ešte baviť o priemernom hodntení. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová komedie, kde nesmíte zapínat vaše případné intelektuální mozky, jinak budete mít plná ústa řečí, jako zdejší většinové osazenstvo. Neměl jsem problém ani se sympatickým obsazením, ani s jednoduchým příběhem, kde dobro zvítezilo nad zlem, resp. to, na čem skutečně záleží nad tím, na čem nezáleží. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Místy docela zábavné, místy neskutečně trapné. A teď babo raď… Eddie Murphy jednu dobu točil docela pohodové filmy, díky kterým si získal mé sympatie, jenže poslední dobou narážím na samé kokotiny, díky kterým se mi pomalu ale jistě začíná hnusit. Tady jsem se několikrát zasmál hlavně díky malým capartům a jejím škodolibostem, ovšem to je tak vše. Zavřu obě oči a dám tomu průměr, ale znovu už to vidět opravdu nepotřebuji… ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivě nemám s touto komedii nějaký větší problém, nelíbily se mi tak maximálně dvě tři situace, ale zbytek celkem ušel. Neříkám, že je to bůh ví jak zábavné, to určitě ne, ale v poslední době jeden z nejlepších kousků komedii nižší sorty. Eddie Murphy sice za svými velkými rolemi dost zaostává, ale odvádí slušný standart, který lze označit za dostačující. Samozřejmě má na to nadzvednou film o stupínek výše, ale ačkoli se tak nestalo nebudu se tím dále zabývat. Klasická šablona tohoto typu komedií zůstává však bohužel neporušena, což je vzhledem k možnostem asi zklamání největší. Vytíkat přílišné moralizování asi nemá cenu tak se posuneme zase o blok dál. Příjemným kladem je Ben (Khamaki Griffin), který sice ani nebude mít zářnou budoucnost, ale v tomto filmu hraje velice přesvědčivě a splňuje do posledního puntíku všechny své úkoly. Chlapeček Flash Gordon a jeho pozdější odstrojení je také zábavné, stejně tak jako příjemná vsuvka pro fanoušky Star Treku. Na druhou stranu tu však máme kupu podprůměrného humoru, který však - vyjma toho fekálního? - děti rozhodně pobaví. Celkově slabší průměr, u kterého příjemné odpoledne stráví spíše ti mladší diváci... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bláznivá školka je takový standart Eddieho Murphyho. Někdy v tomto období hrál i v Dr. Dolittle a jeho pokračování nebo Strašidelný dům. Je to veskrze pořád stejné, jen se mění prostředí. Hlavní hrdina má rodinu, jde o spořádaného člověka, ale pak se z nějakého důvodu se rozjíždí kolotoč bláznivých situací. V této školce jde v podstatě o to, jak si poradit s malými dětmi. Ženy to povětšinou zvládají dobře, muži se musí některé věci učit. Pravda ale je, že v hlavní dějové zápletce moc nevidím rozdíl mezi třeba Bláznivou školkou a Policajt ze školky. Steve Carr vlastně s ničím novým nepřichází. On dělal druhého Dr. Dolittle 2, na pdobné bázi bude i Policajt ze sámošky ačkoli jsem neviděl, tak kdo ví... Pro Geoffa Rodkeyeho se jedná o první filmový scénář a i on jede ve svém duchu: Rodinná dovolená a jiná neštěstí, Bláznivej tábor... Závěrem tak musím dodat, že je zajímavé, jak snadné, alespoň z filmového pohledu, je založit si pánskou školku. Schválně, kdo by u nás svěřil dítě do rukou výhradně mužů? V Česku vy vypuklo hafo demonstrací, že se pedofilové shromažďují v jedné budově a při splnění všech dalších požadavků ze strany úředníků by se možná dotyční tak za 10, 20 let dočkali. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Eddie Murphy zde hraje postavu jménem Charlie. Zajímavé je, že Eddie má bratra Charlieho. Tvůrci však uvedli, že jde o shodu okolností. (SONY_)
  • V závěrečných titulcích se objeví vzpomínka na producenta a herce Jacka Brodskyho, který zemřel v roce 2003. (SONY_)
  • Z anglické verze filmu je vystřižena scéna, ve které se dítě napije saponátu a pouští z pusy bubliny. (Cheeker)

Související novinky

Indické plány M. Douglase

Indické plány M. Douglase

25.01.2005

Michael Douglas se dal slyšet, že se hodlá podílet na produkci filmu RACING THE MONSOON, natočeném výhradně v prostředí Indie. Sám si chce v dobrodružném snímku samozřejmě také zahrát. Douglas… (více)

Reklama

Reklama