Reklama

Reklama

The Exception

  • Velká Británie The Kaiser's Last Kiss (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na pozadí 2. svetovej vojny sa nemecký kapitán Stefan Brandt (Jai Courtney) pokúša odhaliť špióna v dome Kaisera Wilhelma II. (Christopher Plummer), ktorého tam mal údajne nasadiť holandský odboj. Avšak počas svojho pobytu podľahne citom voči mladej židovke Mieke (Lily James), ktorá v dome pracuje ako chyžná... (DamianaR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (29)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Romantický film, ovšem podepřený dobrými herci. Historicky nesmysl, zápletka banální. Císař Vilém II. byl přeci duchovním otcem německého militarismu, podporovatel antisemitismu a jedním z Hitlerových fandů. Teď ve stáří tedy asi zcela změnil názory, že? Vlastně není o co stát, bereme-li film ale jen jako klasický doják, chvílemi je to přeci jen docela dobré. Na nedělní odpoledne tak akorát. 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Exception je výborný film. Dokonca veľmi dobrý. Vždy je o krok pred divákom. Netreba od neho očakávať spektakulárnosť hollywoodskych veľkoprodukcií ani naturalizmus ich bojových scén. Hoci ich tu pár je (a nepôsobia lacno), o ne tu nejde. Čo sa týka hercov, ansámblu dominuje Jai Courtney v hlavnej úlohe. Ak pripustíme, že postavy sú v tomto rozprávaní hlavne funkciami, je nutné prispôsobiť tomu aj herecký prejav. Celkovo sa dá povedať, že herectvo prakticky všetkých zúčastnených (nielen Jai Courtneyho) vynikajúco korešponduje s tónom a celkovou atmosférou filmu. Štýlovosť The Exception cítiť prakticky z každého záberu a divák, ktorý nepozerá filmy iba pre výbuchy, by mal byť nadmieru spokojný. A záverečný cynický „povzdych“ režiséra je odmenou pre tých, čo to vydržali až do konca a boli ochotní pristúpiť na režisérovu hru s divákom. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Christopher Plummer jako německý císař Wilhelm II., který žije dvacet let v exilu na zámku v Nizozemí, kterému je jako ochranka při obsazení země wehrmachtem přidělen kapitán Brandt , který se zakouká do jedné služebné a zároveň pátrá v zámku po špiónovi odboje, což při množství postav ve filmu je celkem průhledné. Přestože se vše odehrává na jednom místě o několika hercích, působí to komorně, ale ne lacině, přestože se vše odvypráví pomalu nenásilně, vtáhl mne tento fiktivní příběh umně kombinovaný s fakty překvapivě na plný plyn. Složení filmu: romance s erotikou 60% , válečný 25%, špionážní 10%, akční 5%. Co se týká kategorie nejlepší herecký výkon, tak všechny převálcoval Plummer ( věk 88! let ). Dal bych i čtyři hvězdy, kdyby posledních patnáct minut neustřelilo mimo logiku věrohodnosti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christopher Plummer ukazuje, jak je velkým hercem a že rozhodně nic ze svého umění nezapomíná. Přesto není hlavní postavou, ty hrají Lily James a Jay Courtney v romanci plné vášně, lží a zrady, což je v konečném důsledku docela nuda, protože to nic nového nepřinese. Ti nacisti se sem skoro ani nehodí, i když je to samozřejmě podle historických událostí. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GERMANY NEEDS ITS KING!" --------- Zatiaľ čo väčšina osemdesiatnikov sedí na vozíku s kyslíkovou nádobou a srká trubičkou miešanú kašu, Christopher Plummer aj v jeho úctyhodnom veku 87 rokov stále ukazuje svoje herecké majstrovstvo. On je snáď nesmrteľný. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama