Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

What the f...??? Bryan Cranston vyleze na půdu, aby šmíroval svoji rodinu, rozmlouval s postiženýma dětma a ve volných chvílích zápasil s dalšími (skutečnými) bezdomovci a Rusy o časáky z popelnic. To vše, aby po roce z půdy zase sešel a...what the f...? K dovršení (filmové) tragedie chybí snad jen úvodní "inspired by true ivents.." Být to zajímavěji natočené, méně divadelní, kratší a...spousta dalších věcí...ale takhle fakt NE. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Má dobrú prácu, peniaze, veľký domu, ženu a dve deti. Jedného dňa počas návratu z práce domov mu prepne, nevráti sa a zostane žiť niekoľko mesiacov na pôjde garážového domčeku sledujúc ako sa ľudia jemu blízky vyrovnávajú s jeho zmiznutím. Poháňaný sebectvom si začína uvedomovať aké to je nežiť konzumným životom. Vráti sa vôbec niekedy k svojej rodine? Ak áno, ako ho príjmu? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad perfektní a ať mi ni kdo neříká, že ho po shlédnutí něco podobného nenapadlo. Cranston je tady excelentní a jeho glosy jsou trefné, vtipné, kousavé i přemýšlivé, ačkoliv na můj vkus toho tady nakecal až moc. Proces, který vedl hlavního hrdinu k tomu, aby si ujasnil priority, mi narušily jen postižené děti, což byla z mého pohledu hodně laciná berlička. Ale budiž. Ovšem konec mě naštval řádně. Já sice chápu, že Swicord si asi nechtěl nikoho znepřátelit, ale tímhle se mu povedl pravý opak a nas*al úplně všechny. I tak to ale za vidění stojí. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Koho to alespoň jednou nepadalo, vypadnout z toho životního kolotoče, který se řítí takovou rychlostí, že rozmazanou šmouhu začíná připomínat nejen to nedůležité na obzoru, ale vlastně celý život. Prostě se sebrat, vystoupit a stoupnout si stranou a dívat. Jak jsem žil a jak by šel život dál, beze mně. Originální námět, pozvolna plynoucí příběh se zvláštní, velmi podmanivou atmosférou a k tomu herecký koncert Bryna Cranstona, díky němuž jsem do poslední minuty napjatě čekal, jak to vlastně dopadne. No, svým způsobem jsem se vlastně nedočkal, ale aspoň si mohu dosadit vlastní konec. A třeba pokaždé jiný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

HBO má dar na zajímavé scénáře, do kterých umí obsadit jednu zásadní hvězdu, která si svojí roli pokaždé užije. V tomto případě září Bryan Cranston. Jeho postava a hlasité rozmýšlení nad životem nemá chybu. Strašně se mi ten nápad líbil. Tak moc, že nebýt useknutého závěru, skončil bych klidně u páté hvězdy. Koho kdy nenapadlo celý život hodit za hlavu, odklidit se do kouta a pozorovat, jak žije okolí bez nás samotných? Takhle ale naprosto chápu, proč tu řada diváků film tak srazilo. Film většinou funguje tak, že spěje k samotnému závěru, ve kterém se divák dočká rozuzlení. Tady je ale zásadní to, co se děje v průběhu filmu (hlavně tedy myšlenkové pochody hlavní postavy) a závěr je jenom takový důsledek, který pro film nemá žádný význam…ale všichni na něj čekáme a v něco doufáme. Marně. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama