Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na obrazovku České televize se vrací legendární rada Vacátko (Jaroslav Marvan) a jeho vyhlášená „mordparta" s inspektory Mrázkem (František Filipovský), Brůžkem (Josef Bláha) a Boušem (Josef Vinklář). Ani ten nejrafinovanější zločinec nemá šanci uniknout dedukčním schopnostem těchto kriminalistů! V prvním dílu budou řešit případ těžko objasnitelné vraždy. V jednom pražském bytě je objevena mrtvola Adolfa Zemana a jeho psa. Všechny okolnosti nasvědčují tomu, že byla spáchána vražda. Zastlaná postel ukazovala na ženskou ruku... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namlsán novodobější kriminální tvorbou (Případy 1. oddělení) jsem byl zvědavý na nějakou tu starší „chuťovku“ a byla mi doporučena tato klasika. Hříšní lidé města pražského mi nebyli tak úplnou neznámou (kdysi jsem pár dílů – tuším, že tak dva) viděl a tak proč nezabrousit do archívu České televize…Bylo zajímavé sledovat starou mordpartu okolo pana rady Vacátka, která si mohla o nejnovější technologii jen zdát a všechno museli poctivě odmakat a vyřešit sami. První díl a zapáchající mrtvola + zdechlina psa – pěkná lahůdka na začátek. Hlavně díky skvělému hereckému obsazení a slušným hereckým výkonům. Sice to nebylo žádné terno, ale jisté kouzlo to skutečně mělo. Zázvorková si nevedla špatně a nadržená Růžičková jakbysmet. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší začátek kultovního seriálu. Trochu je znát to zákulisí, kdy se ještě na začátku nevědělo, kolik dílů nakonec vznikne a zda první příběhy budou mít dostatečný úspěch na vytvoření celého seriálu. Jiří Sequens měl sice za sebou jeden ze svých filmařských vrcholů (Atentát, 1964), ale v pilotním dílu Hříšních lidí cítím spíše poznamenání jeho televizními prácemi z počátku 60. let, kdy se točilo vzhledem k dosavadné technice ještě jiným způsobem. Přísaha taky připomíná styl televizní inscenace a pár míst (samotný úvod v kanceláři i prohlídka páchnoucího bytu) působí až zbytečně zdlouhavě. Stejně tak v rámci celku hodně pestrá hudba Zdeňka Lišky se v prvních dílech odvíjí přibližně v přibližně vždycky stejném aranžmá zvonkohry a dokonce uslyšíme (uprostřed 2. a 4. dílu) jako výplň i samotnou znělku. Je to dobřá podívaná, to ano, seznámení s ústředními postavami taky, ale v porovnání s veškerými ostatními díly zůstává pro mne nejslabší a i ten příběh přinese spíše průměrný případ s podivnou závěrečnou pointou. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem slušný rozjezd kultovního československého krimi seriálu. Parádní hudba, skvělí herci a samotný případ je také lepší než mnohé z těch, co řeší současné Mordparty, Policie Modrava nebo Specialisté. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlková - stůj! Koki - za ní! :) Tohle se docení až po opakovaném shlédnutí. Napoprvé za tři, po pochopení celé série vč. barevných přídavků je tohle majstrštyk za čistých pět. Vlková - stůj! Stella a další - to už se prostě nikdy nebude opakovat. A celá ta promyšlenost, provázanost s realitou, se "čtyřkou". Prostě geniální to je celé. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama