Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

choze 

všechny recenze uživatele

Trojlístek manželský pár v krizi a cáklý vrah uzavřený do dopravního prostředku mi připomněl Úplné bezvětří, které má ale výrazně konvenčnější scénář a také podle mě víc směřuje k napínavému thrilleru, zatímco tohle je spíš sedmdesátkově exploatačně sleazy. Jednoduchou výchozí situaci scenáristi ozvláštnili postavou manžela, který je sice dle očekávání intelektuálem, ale nikoli sucharským a bezbranným a jeho sexy manželka se s ním narozdíl od Hoffmanova intelektuála ve Strašácích rozhodně nenudí. Tohle manželství je dost divoké a bylo by zajímavé ho sledovat i bez zásahu zvenčí, což je super. Zajímavý motiv taky je, když Nerův bývalý novinář koketuje se zločincovou nabídkou, aby o něm napsal knihu. A film končí dost nečekaně a originálně. Plus obsazení je typově perfektní - Nero vyfasoval nejzajímavější postavu a i herecky zastiňuje ostatní, Hess hraje to, co vždycky, a Corinne Cléry je přesně ten typ krásné ženské, který chcete vidět v téhle roli. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Bavovými Rabid Dogs je tu zrejmá, ale to vôbec nevadí, nakoľko Hitch Hike je snímkou, ktorej po žiadnej stránke nechýbajú gule. Herec David Hess bol v 70. rokoch famózny a v trojici svojich najslávnejších filmov The Last House on the Left - Hitch Hike - The House on the Edge of the Park stvárnil takmer totožnú postavu extrémne nebezpečného sociopata a táto póza mu v podvedomí fanúškov už tak nejak prischla na celý život. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bude to překvapivé, ale mě to připadalo moc ploché a zároveň surové, a neschopné vyvolat emoce. Dobrý dabing Mrkvičky a Paulové. Corinne Cléry se tu předvede hodně naostro, ale její roli jsem jí nezáviděl. Scéna, v níž je u ohně "znásilňována", měla být nejsilnější v celém filmu, ale působila spíš odpudivě. Zklamala hudba, kamera, výprava, lokace. Prostě si myslím, že to šlo natočit o dost líp. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Připojuji se ke zdejším komentářům nešetřícím různými superlativy...Jedná se o méně známý ale přesto co do žánru vynikající exploitation psychothriller nebo psychologický thriller. Herecké výkony daleko za hranicí veškerého psychického vypětí, dějové a zvratové linky naprosto úžasné, pořád se něco děje, divák se rozhodně nenudí. Nechybí ani mix lehčí erotiky a vážně povedená hudba od mistra Morriconeho, která do zdejších kalifornských reálií (samé hory, písek a nekonečně dlouhé silnice) zapadá jako puzzle. Některé scény kopírovaly jiné nízkorozpočtové béčkové filmy, ale třeba ta s nákladním autem pak zcela jistě veleúspěšný film Duel (i zde není vidět řidič za předním sklem, překvapený divák se pak nestačí divit, s kým opět má tu čest), ale to by nevadilo...Celý film až do konce je opravdu nadmíru skvělou a napínavou podívanou. Stále jsem si říkal, zda nakonec utečou tomu šílenci Hessovi a jak a kdy budou mít k sakru příležitost se dostat ke svým ukrytým zbraním (v karavanu). Konec to tak napůl vyřešil, ale do definitivního konce ještě nejméně půl hodina chyběla, tak o čem to k sakru ještě dál bude? Nakonec bych ani ve snu nečekal takovéto rozuzlení...Takto se, prosím, dělá kvalitní silniční thriller a ke všemu de facto jen se třemi hlavními herci! Podobné filmy: "Duel", "Cani arrabbiati". ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, díky Flipnicovi za doporučení. Až doposud jsm si myslel, že nejlepším stopařským snímkem je The Hitcher, nyní jsem byl vyveden z omylu. Autostop rosso sangue je skvělý, rychle utíkající thriller s opravdu výtečnými herci, propracovanými postavami a s v ledasčem překvapujícím dějem. Vysoké hodnocení a pouhá hrstka hodnotících uživatelů sice může vyvolat dojem, že se jedná o jakýsi raritní film, který obyčejné publikum nesnese, avšak opak je pravdou. Není to žádný ryzí exploitation, jenž by se snažil prvoplánově ukázat co největší zvrhlosti, ani nijaký enormně psychicky náročný teror. Prostě "jen" velmi povedený napínavý thriller, navíc skvěle natočený a s padnoucí hudbou. Rozhodně lze doporučit. 9/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Franco Nero mal počas filmu zlomenú ruku, pretože si v skutočnosti zlomil ruku, keď udrel neslušne sa správajúceho koňa pri natáčaní filmu Keoma (1976). Kvôli zraneniu bol scenár prepísaný tak, aby Walter (Nero) opitý spadol a zlomil si ruku na začiatku tohto filmu. Ďalej bol tiež scenár prepísaný tak, aby Eve (Corinne Cléry) viedla auto počas celého filmu. Pôvodne mal auto šoférovať Walter. (westerns)
  • Film sa mal pôvodne natáčať v severnej Kalifornii, no rozpočet neumožňoval natáčanie filmu mimo Talianska. Preto miesta v Taliansku boli vybrané tak, aby ich terén vyzeral ako ten americký. To isté platí o dopravných značkách a čerpacích staniciach, ktoré sa vo filme objavia. (westerns)

Reklama

Reklama