Reklama

Reklama

Neznámý Antonín Dvořák

(TV film)

Obsahy(1)

Tajemství ze života slavného skladatele a osud jeho chátrajícího letního sídla, které se muzeem nestalo. Unikátní pohled do skladatelova letního sídla ukrytého před zraky veřejnosti. Na okraji středočeské vesnice Vysoká u Příbrami se za vysokou kamennou zdí skrývá dům plný tajemství, letní sídlo hudebního skladatele Antonína Dvořáka. Pečuje o něj jeho poslední žijící vnuk Antonín Dvořák III. Přestože sem od skladatelovy smrti zavítala řada soukromých návštěv, tato vila se nikdy neotevřela pro veřejnost, nestala se muzeem a zůstala v majetku rodiny. Tvůrcům dokumentu se nepřístupné prostory otevřely a zaznamenali i nečekaný a významný objev spojený s Dvořákovou cestou do Ameriky. Památce nevýslovné kulturní hodnoty se však nedostává peněz na opravy, stovky předmětů spojených se životem slavného skladatele jsou v kritickém stavu a hrozí jejich zkáza. Jaký bude příští osud jeho letního sídla? (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

ČT si částečně spravila reputaci za nactiutrhačný projekt o tomto vzácném muži (Americké dopisy, 2015). Škoda, že min. kultury nemůže(?) podpořit společnost, která udržuje odkaz na mistra a raději vráží oběživo do prospekce talentů mezi „avantgardou“. ()

Jincom 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý dokument, jehož těžištěm je osobní svědectví Dvořákova vnuka a veřejnosti zapovězená vila, Dvořákovo letní sídlo. Poutavé vyprávění, ilustrované zajímavým místem a doprovázené nádhernou hudbou. Určitě stojí za zhlédnutí ;) ()

Reklama

Reklama