Reklama

Reklama

Strýček Tonton

(seriál)
Rodinný
Česko, 2016, 5 min

Hrají:

Robin Ferro

Obsahy(1)

Sourozenci Evžen a Dora přijíždějí na prázdniny ke svému strýčkovi Tontonovi do Paříže. Strýček mluví legračně česky a Evžen ani Dora nemluví francouzsky. Hned na letišti zjistí, že neumí francouzsky ani pozdravit. Naštěstí si do kufru přibalili kouzelný plechový hrníček, který jim pomůže v každé svízelné situaci. (Česká televize)

Recenze (7)

bohus75 

všechny recenze uživatele

Jak tak vidím, velký rozptyl od odpadu po plný počet. Tak já si přisadím. Pro mě je to velice povedený miniseriálek, který si rozhodně nedává ambice naučit děti francouzsky. Velice příjemnou a pohodovou cestou se snaží dětem ukázat, že existuje nějaká Francie, že tam mluví jiným jazykem, že se z toho pár slov a obratů dá zapamatovat a že si francouzi kolikrát nelámou hlavu z věcí, ze kterých čechy pomalu jebne. První díl jsem si myslel, že je to pěkná ptákovina, ale s každým dalším se mi to líbí čímdálvíc a doufám, že ČT natočí ještě hodně a hodně dílů...díky! ()

semtamfor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to vtipně vymyšlené a udělané. Taková nenásilná a kapku ujetá francouzština pro děti. Nevím, na kolik se podle toho dá francouzsky naučit vzhledem k tomu, že v každém díle pořeší třeba jen jedno slovo :), ale tady jde asi spíš o to, trochu děti s francouzským jazykem a možná i kulturou seznámit. I hudební a výtvarná stránka věci je příjemná a nápaditá. Týpek, co hraje Tontona, je fakt srandovní, ale jeho projev je přirozený. To se o každém v pořadech ČT déčka rozhodně říct nedá. Třeba Pavel Šporcl s jeho hudebními perličkami je tak strašně přeslazený, že se to vážně nedá... ()

Reklama

MrAldridge 

všechny recenze uživatele

Cílová skupina pořadu by měla poslouchat hlavně srozumitelnou češtinu, což je v předškolním věku nejdůležitější. Tento pořad ani neučí cizí jazyk, jen komolí ten český. Navíc francouzský jazyk, který bude za pár let zbytečný, protože ve Francii bude úředním jazykem arabština, je zbytečné se učit. Ale chápu, že dotace z EU se musí využít na pořady tohoto typu, takže je vlastně třeba si vážit toho, že se vysílá francouzsky a není takový pořad v ČT například v té arabštině, nebo v nějakém africkém kmenovém dialektu. Zatim... ()

Sylviiik 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že tento pořad je spíš pro ty odrostlejší děti, které už umí česky. K čemu by bylo dětem, co ještě nemluví, aby se učily komolit český jazyk s francouzštinou? Proto ovšem nechápu dvě věci: Za prvé, proč jsou ty loutky tak odpudivé? Při prvním sledování se mi chtělo ječet hrůzou. Dcerku to naštěstí nechalo chladnou, asi to přijde děsivé jen nám dospělým. A za druhé: Proč se to vysílá mezi pohádkami pro ty menší? Chtělo by to nějaký harmonogram....a nechápu význam toho zženštilého chlapa. Jedna věc je řeč, ale co ty gesta, artikulace, jeho chování? To je hodně špatná ukázka toho, jak má vypadat muž... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama