Dáma a lupič (TV film)

Dáma a zbojník

Dobrodružný / Drama / Romantický

Velká Británie, 1989, 90 min

John Hough

Historický, romantický příběh, který zbytečně nepoužívá mnoho skutečných jmen a dějinných událostí. Díky této "prevenci“ scénář nemusí měnit a "zvýrazňovat" dějiny. Zkrátka u vymyšlených postav si může dovolit vše, co potřebuje pro spád i napětí. V neurčitém prostoru, nicméně v Anglii za dob Cromwella nebo krátce po něm se objevuje maskovaný zbojník, lupič (něco ve stylu Černého tulipána), který bojuje za chudáky i krále. Samozřejmě, že tento šlechtic zachrání i svoji krásnou vzdálenou sestřenku... A toho lupiče tam hraje Hugh Grant, který tu je oproti očekávání docela sexy!(10.10.2003)

Jestli se donutím někdy k repríze, tak ocením jen Lysette Anthony (skvělou Angelique z Dark Shadows revivalu nebo záporačku z Kdopak to mluví 3 ;)). Jinak to bylo slabé už když to bylo poměrně nové a retrospektivně se to prodávalo jako hit s mladým Hugh Grantem.(10.10.2009)

Hezký dobrodružný příběh z časů anglické republiky a posléze restaurace. Na Granta (byť bezesporu sympatického) jsem od dob vysílání tohoto filmu málem zapomněl, na jeho překrásnou, sladkou, miloučkou atd. partnerku lze zapomenout stěží, pokud jste heterosexuální muž... a ctitel umění, samozřejmě.(24.8.2007)

Moje prve stretnutie s este vtedy neznamym Hughom Grantom. Anglicky Janosik za cias Olivewa Cromwella,vela krat videny, ale stale celkom pekny romanticky pribeh a k tomu charizmaticky H.Grant...proste taka neskodna televizna pohodicka.(21.2.2006)

Krásny romantický film, po ktorom si človek povie, že láska nie je až taká hrozná :)).(3.6.2003)

Historická romantika podle Cartlandové, Hugh Grant zachraňuje hlavu své sestřence Lysette Anthonyové.(10.1.2007)

Stravitelně dobrodružné(20.12.2009)

obstojne, historicke mam rad(24.3.2006)

Příběh hezký, ale nelíbí se mi jak hraje Lysette Anthony a Hugh Grant vypadá v té paruce spíš směšně než přitažlivě. Příjde mi to jako jedna z jeho slabších rolí(16.5.2008)

Sladká limonáda, na kterou se vždycky znova ráda podívám a probudím tím ty kousky romantika uvnitř.(28.12.2009)

Příjemná a hezká romantika, vážně, akorát nevím, jak komentovat, ale snad takto : Rozhodně si nemyslím, (na rozdíl od Jeanne) že Hugh Grant je v tomto filmu docela sexy , to teda né. Král Charles II. (Michael York) měl fialový péro. Nakonec přidám doporučení Barbary Castlemaine (Emma Samms) Luciovi Vyne (Hugh Grant) spojené s popisem Lady Panthei (Lysette Athony), řekne to svými slovy : Zapomeňte na ni, Ta chudokrevná jeptiška přece nemůže uspokojit muže jako jste vy, vy potřebujete ženu ! (2.12.2011)