Reklama

Reklama

Legenda pekelného domu

  • Velká Británie The Legend of Hell House
Trailer

Obsahy(1)

Nechte svůj rozum přede dveřmi! Pekelný dům. Zahaleno mlhou a tajemstvím je místo živoucího zla a vražedného teroru. Roddy McDowall v čele obsazení vzrušujícího hororu a čtyřech vyšetřovatelích a temnotě obklopující sídlo, které oni sami nazvali "Mt. Everest všech strašidelných domů". Odvážná čtveřice se pouští do riskantního podniku a chce vypátrat a odhalit jeho tajemství. Všichni musí projít hotovým utrpením, setkat se s vraždou a s tím, co pro ně nachystali duchové obývající toto hrůzné místo, aby přišli na to, že pravda je může dovést k šílenství. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (65)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměrná duchařina. Skvěla natočená, velmi atmosférická, vzhledem ke svému stáří na mě až překvapivě fungovala, už jen silueta ústředního prokletého baráku působí děsivě. Ale co ten konec proboha? Ten je tak neskonale mimo, že se to rozumu příčí. Měl jsem kvůli němu přesně takový ten zklamaně zmatený "cože/proč" pocit, jako kdyby mě nejlepší přítel bodnul kudlou přímo do srdce. Takhle atmosféricky povedený horor s takhle mimózně nesmyslným závěrem se fakt nevidí každý den ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Horor Johna Hougha o dome, s ktorým nie je všetko v poriadku. Temné kúty, čudné zvuky, tajomný prievan a iné klasické vtákoviny. Pre fanúšika žánru. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Kvalitni ducharina o strasidelnem dome se vsim, co k tomu patri. Dostatecne ponure sidlo, zavoje mlhy, vydeseni a tajemni navstevnici, podivne zvuky a samovolne se pohybujici predmety. Proste idealni. Navic je to cele natoceno opravdu uchvatne, kamera je vyborna a herci naprosto presni, skvela je hlavne Pamela Franklin jako mlade medium. To vse by ukazovalo na jednoho z nejlepsich zastupcu subzanru, bohuzel konec je tak podivnej, ze jsem se neubranil smichu. Nektere repliky proste zneji smesne, byt by je herci pronaseli se sebevaznejsi tvari. Skoda toho, ale holt je to tak nejspis i v Mathesonove predloze. I tak jde o hodne silny nadprumer. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jak píše Tron - pro fanoušky žánru. A duchařiny já rád. LEGENDA PEKELNÉHO DOMU ze sedmdesátek hravě předčí mnoho současných snímků o "strašidelných domech", ostatně jak se praví ve filmu: "Tohle je Mount Everest všech strašidelných domů." Což sedí. Zajímavé osazenstvo, na moji slabou náturu pár solidních lekaček, atmosféra která by se při troše snahy už dala i krájet a v neposlední řadě hodně zájímavé experimentální hudba! Doporučuju. Btw snímek u nás cca. před 2 lety vyšel záhadně na VHS. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Teda... kdyby mně se válel pod peřinou duch, asi bych se zachoval jinak (chápej, nasral bych si do kalhot), než slečna ve filmu. Ale já naštěstí nejsem médium. Tim chci naznačit, že Legenda pekelného domu se mi postarala o pár krušných chvilek. Super atmosféra obrovského sídla zahaleného nepropustnou mlhou, uvnitř něhož se dějou fakt strašidelný věci. Dobrý obsazení, parádní hudba. Obsahuje sice několik logických kopanců, ale jinak nemám žádný jiný námitky. ()

igi B.

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem vydržel 30 minut a vzdal to. Stačilo totiž zavřít oči a poslouchali jste jakousi divnou rozhlasovou hru. Film za to samozřejmě nemůže, můžou za to naprosto diletantští debilové, kteří vyráběli český dabing tohoto filmu. Krom naprosto nepřirozeně hlasitých dialogů (včetně občasného jíkání a polykání a mlaskání a jiných pazvuků, vydávaných dabujícími čudláky - to je tedy zážitek...) tam totiž krom vyloženě hlučných scén bez hlasů neslyšíte prakticky žádné(!) zvuky(!!) ani nějaké ruchy(!!!), vytvářející atmosféru filmu - natož atmosférického hororu... °-(( . . . Děs a běs, tahle prasečina by měla vstoupit do legend o pekelném českém dabingu. Docela by mě i zajímalo, z jakých zdrojů sledovalo tenhle film oněch 128 nicků přede mnou, že byli schopni nějak subjektivně hodnotit >film< a ne jeho televizácký bezzvučný paskvil! - - - - - (Poprvé s natěšením počato a z výše uvedených důvodů nedohleděno 13.3.2011 na tv >Pr(im)ase< , nehodnoceno, nekomentář zde jako dvanáctý - 13.3.2011) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Houghův gotický rukopis se tu nezapře, vyšinuté záběry strašidelného domu, kolem kterého se převaluje mlha hned upomenou na jeho Lesního ducha. Kamera, výprava a herci dobří, ale dějově je to poslabší a třeba útok posedlé kočky docela srandovní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmovú horrorovú tvorbu. Nevyhýbam sa žiadnemu jej subžánru. Takže som už navštívil viacero strašidelných domov, budov a objektov. Teraz som sa vďaka snímku "Legenda pekelného domu" ocitol vo veľkej, vidieckej usadlosti niekde v Anglicku. Opustené, rozľahlé rodinné sídlo ponorené do hmly si žije vlastným životom. Neznesie narušiteľov a zvedavcov. Doktor Lionel Barrett sa pokúsi objasniť paranormálne a parapsychologické javy, ktoré sa v tomto dome dejú. Zaplatí za to vlastným životom. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

„I don't know you people. Why are you here? It does no good. Nothing changes. Nothing.“ Takže z tohto filmu použili Orbital sample do svojho songu I don't know you people. A tá scéna je výborná, rovnako ako zvádzania modelky Gayle Hunnicutt v nočnej košeli. Scenár mal na starosti známy novelista Richard Matheson (Duel, What Dreams May Come, Stir of Echoes, I Am Legend, The Box). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Remeselne vyborne. Kamera, zvuk, hudba strih alebo vyprava su fajnotka. Vdaka tomu sa tu urodilo niekolko spickovych sekvencii. Bohuzial cely scenar a mytologia su vymyslete neskutocne nezaujimavo a nudne (a v zavere aj nechcene vtipne). Skoda, pretoze v jednotlivostiach je to obcas uplne super. 6/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V sedmdesátých letech u "Legendy pekelného domu" možná diváci usrávali kuřince, ale v současné době film vzbudí maximálně lehce nevěřící, shovívavý úsměv. Od britského duchařského hororu bych čekala přinejmenším nějakou atmosféru... tentokrát marně. Dvě hvězdičky vylovím z temných, pavučinami opředených zákoutí svého vkusu čistě jako uznání, že ve své době to třeba mohlo děsit, leč ostré tesáky času zanechaly jen práchnivějící kosti, co potěší maximálně televizní archeology a postraší přecitlivělá předškolní dítka. Kdybych si u toho nečetla, byla by to naprostá ztráta času. 33% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poměrně dosti vydařený duchařský horror se slavnými britskými herci své doby...! Kdo stojí za obludnými zvěrstvy a záhadnými zmrzačeními a vraždami v tajuplném domě...? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběhy o strašidelných domech jsou tak trochu na jedno brdo, tenhle má ale přidanou hodnotu v tom, že spadá do kategorie gotického hororu. Nádherný starý dům se skvostnými interiéry je obklopen neustálou mlhou. Černý kocour bedlivě sleduje temnou siluetu stavby, které se přezdívá pekelná. Proč, to se nakonec dozví i divák. Výborná kamera, skvělá vizuální stránka a temná mrazivá hudba přidávají na ponurosti. Škoda, že většina filmu se nese v duchu dokumentu o paranormálních jevech. Útoky ducha jsou solidní, na mrtvé rovněž dojde. Slunce se ukáže až v samotném konci. 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

The Legend of Boring House. Takže: 1. neskutočne ale neskutočne nudné 2. postavy sa správajú ako banda dementov, ktorí prišli do strašidelného domu, no tvária sa akoby otvárajúce sa dvere a lietajúce predmety (presne tak, to najlacnejšie klišé žánru) bolo niečo normálne 3. celý príbeh je o vedeckej (!) eliminácii viacnásobných (!) zlých duchov v dome 4. záverečná pointa by aj mohla byť úchylne zaujímavá, ak by ju nakrútil niekto zručný... možno. Len pre masochistov žánru. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu neskutečně slibná (skvělá atmosféra), zbytek bohužel podprůměrný a "pointa" vše dokonala... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako málo kedysi stačilo na natočenie dobrého hororu. Žiadny viditeľný bubák, stačí len perfektný, strašidelný interiér, tajomné zvuky, výrazná hudba, vŕzganie a k tomu samozrejme zaujímavý scenár s tajomným príbehom a dobrou atmosférou. A ono to funguje. 75/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

HAHA prej Mt. Everest strašidelnejch domů. Za mě je to spíš dům naivity a trapnosti. A konec filmu je toho jen důkazem. Tohle mi teda vůbec nesedlo. Dlouho jsem tenhle film odkládal a kdybych věděl co z toho vyleze mohl jsem to klidně odkládat dál.  V roce 1973 to MOŽNÁ mohlo být něco. Dnes už je to ale absolutně nefunkční duchařina. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu celkem působivý horor o strašidelném domu s pár sadistickými scénami a dobrou atmosférou. A ačkoli je námět už trochu ohraný a rozuzlení je tak trochu na hraně možností, tak film není vůbec špatný. Ba naopak. Příjemný sympaťák Roddy McDowall a slušná hudba dělají dobrý duchařský film. Chvilku jsem uvažoval i o pěti hvězdách. Trochu mě mrzí zdejší nespravedlivě nízké hodnocení. Myslím, že Legenda pekelného domu má na víc. Určitě doporučuji. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Miluju, když racionální a v empirické důkazy věřící vědci (zdravím Subjektiva) dostanou od paranormálních sil do držky :-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Báječně rozehraná partie v duchařském pokeru, v níž je základním vkladem zachování příčetnosti a nejvyšší sázkou holý život. Legenda pekelného domu se s ničím příliš nepáře a po kraťoučkém entrée vrhá své čtyři hrdiny do strašidelného domu, kde ihned počnou prožívat všelijaká dobrodružství s tajemnými silami. Skvěle využitá atmosféra temného sídla bez oken, kde duchové dávají dobrou noc, zvýrazněná kamerou, která miluje detaily tváří. Strach by tak mohl prýštit z každého filmového políčka, bohužel tomu tak není. Přes všudypřítomné projevy neznámých sil se totiž postavy chovají jako by se nic až tak neobvyklého nedělo, reagují klidně a s rozvahou, rozčilení, obavy či zmatek přicházejí velmi zřídka a tenhle jejich přístup mne velmi rychle infikoval. Místo příjemného mrazení v zádech se tak do popředí dostalo prosté zaujetí. Což je sice taky celkem fajn, to by ale nesměla Legenda v závěru předvést tah na G12 a zaznamenat tak další aut v dějinách filmového hororu. Na druhou stranu, -SPOILER- vypořádání se s duchem jeho uřváním se jen tak nevidí. ()

Reklama

Reklama