Reklama

Reklama

Před dvaceti lety se Charlie Carbone seznámil s černošským klukem Louisem, který ho zachránil z vody, když se topil vinou mafiánského synka Frankieho. Charlie a Louis zůstali kamarády, i když jsou každý jiný. Dnes je Charlie majitelem kadeřnictví, sní o setkání s milou dívkou, místo toho však neustále tahá z malérů smolaře Louise. Když se nechá přemluvit, aby mu pomohl odvézt několik kradených televizí, zaviní při honičce s policií prozrazení Salova tajného skladu. Zuřící mafián jim dá šanci odčinit, co způsobili, a pošle je do Austrálie s obálkou, kterou mají předat jistému panu Smithovi. Cesta letadlem probíhá poměrně klidně, přestože Louis cestou zjistí, že obálka obsahuje padesát tisíc dolarů. V Sydney si dvojice najme džíp a cestou srazí klokana. Nehybné zvíře Louisovi připomene mafiána Jacka, a tak mu navleče svou bundu a nechá se s ním vyfotografovat. Jenže v tu chvíli klokan ožije a odskáče i s bundou. A samozřejmě také s obálkou s padesáti tisíci, která byla v kapse. Dvojice ho marně pronásleduje. V městečku narazí na ochránkyni zvířat Jessii, která jim poradí, že na něj musí s letadlem a uspávacími střelami. Jenže v tu chvíli už Smith telefonuje Salovi, ten je přesvědčen, že mladíci peníze ukradli. Vyšle za nimi Frankieho, doprovázeného jedním z jeho pistolníků. A tak se v buši rozpoutá nejpodivnější štvanice v dějinách Austrálie. (TV Nova)

(více)

Recenze (114)

Matty 

všechny recenze uživatele

Fascinovalo mě, jak reklamní spoty dokázaly z devadesátiminutového filmíku udělat dvouhodinový kolos, jinak to dle očekávání ohromná blbost. 45% Zajímavé komentáře: tron, Slarque ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $66,934,963Tržby Celosvetovo $88,929,111║ Producent Bruckheimer akoby už nevedel do čoho má od radosti investovať a sázka na dobrodružnú komédiu odohrávajúca sa v Austrálii mu zrovna nevyšla asi tak ako by očakával. Dosť nevýrazne, dejové kopírovanie už mnoho krát videného a hlavne bez lepších vtipov čo by aspoň pobavili. Aspoň že ten klokan nepôsobil tak trápne ako pes Scooby-Doo v hranom počine. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Hey Baby - DJ Otzi [3:36] ,2. Round Round - Sugababes [3:55] ,3. Tainted Love - Soft Cell [2:34] ,4. So Clever - Lucia [3:58] ,5. Cassanova - Paula Rubio [3:36] ,6. Hey Sexy Lady - Shaggy [3:20] ,7. Spread My Wings - Shawn Desmon [3:53] ,8. 2 Way - Lil' Romeo [3:42] ,9. Start the Commotion - Wiseguys [2:32] ,10. Rapper's Delight - Sugar Hill Gang [4:15] ,11. Down Under - Men at Work [4:46] ,12. Rock Da Juice - The Dude [3:31], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všimol som si, že vaše lietadlo sa volá Dingo 4. Čo sa stalo s jednotkou, dvojkou a trojkou?“ – „Ha-ha-ha-ha-ha!!!“ Jerry Bruckheimer je macher na produkciu akčných trhákov (Skala, Con Air, Verejný nepriateľ...), ale ako každý ambiciózny tvorca, i on skúša aj menej prebádané vody. V r. 2000 produkoval Divoké kočky a o tri roky neskôr poveril ich režiséra natočiť trikové, rodinné bláznovstvo o dvoch dobrodružných smoliaroch (Jerry O´Connell a Anthony Anderson), ktorí sa v Austrálii zapletú do... nuž, do všeličoho. Mafia, nájomní vrahovia, prdiace ťavy (na ktorých v dávnych časoch dobrodruhovia skutočne dobývali nepreskúmanú Austráliu, v tomto sú filmári prekvapivo realistickí), opití domorodci a jedna blond kráska s počítačovou kengurou v červenej vetrovke s päťdesiatimi tisícami dolárov. Snímka osciluje medzi dvoma a troma hviezdami, akože jasné, Bergman to nie je, ale už som videl stokrát slabšie sračky. Výborná výprava (predsa len, Austrália je Austrália), milé herecké obsadenie (Walken), pesničky, svižné dialógy a komediálne scénky (WC v lietadle, fotenie s mŕtvym národným symbolom Austrálie, fatamorgána), plus vtipy na pokračovanie (Blue), v mojom prípade finálne vyhodnotenie vyhnali na 3*. Diváci na snímku celkom počuli, celosvetovo jej darovali temer 9O miliónov, čo ej pekné číslo, žiaľ i kvôli trikovej náročnosti sa rozpočet vyšplhal na 6O, takže tých takmer 9O napokon nebolo až tak veľa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova naprosto pohodova blbustka s jednoduchym, ale vcelku originalnim dejem zasazena do zajimavyho prostredi. Vetsina foru sice tezi z napadu dva blbove versus klokan, ale na tom nesejde, protoze i kdyz fory nejsou buhvijaky, pobavit dokazou. Navic tu je Walken v prijemny mafiansky roli a super sexy Estella. No a hlavni dvojka jsou sice hovada, ale docela sympataci, navic hraje prijemna hudba a klokan je udelanej vcelku povedene, takze to da 80 minutovou zabavu za lepsi 3*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvaja kamaráti Charlie Carbone a Louis Booker majú do Austrálie doručiť päťdesiat tisíc amerických dolárov. Pracujú pre mocného mafiánskeho bossa Sala. V Austrálli im však tento balík peňazí uradne klokan. Ujde im v ich bunde. Je jasné, že Salvatore Sal Maggio by len ťažko uveril tomuto príbehu. Musia za každú cenu chytiť klokana a vyzliesť ho z bundy. Je to poriadne bláznivý námet na celovečerný film. Prekvapivo to však celkom fungovalo. Pobavil som sa pri tom. Americko-austrálska klokania komédia. "Kangaroo Jack". *** ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude trapné a taky to moje očekávání splnilo, škoda mohlo by to být lepší, kdybych tomu klokanovi uveřil, že je pravej, byl moc ujetej .... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Raz som to pozeral v telke, ale poviem vám, ak máte viac ako 18 rokov nepozerajte to.Ja som to ani nedopozeral, takže ani neviem o čom to bolo a ako to skončilo, ale jedno viem - ta cca pol hodinka bola strata času. 20% - 1* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10///+dvojice O´Connell a Anderson, krásné scenérie, nadupaná hudba -divatelné jen pokud filmu přijdete na chuť/// Dlouze jsem se snažil přijít na to, čím bych hodnocení filmu srazil dolů, proto si jej trošku rozeberme. Obsazení filmu není plné hvězd, přesto kdo má rád ustřední dvojici, bude potěšen. Estella Warren, i přesto že se objeví více až na konci filmu, tak je na ni radost pohledět. Herecké výkony se dají přežít. Horší je to se scénářem, nic co by tu už nebylo, přesto pro tento film postačuje. Samotný Klokan Jack je na první pohled uvěřitelný a především připraví hlavním hrdinům nejdenu peprnou situaci. Krásně na mě zapůsobili přírodní scenérie a většina akčnějších scén. Nejvíce však musím vyzdvihnou hudbu, která vás provází téměř celím filmem a pokud máte rádi Hip-Hop určitě si příjdete na své./// Celkem 68%/// ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Silena kravina, nevtipna, trapna, klisovata... Ani nevim, jestli by se to tem malym detem libilo, kdyz uz to je pro ne urceny... A ten cernoch byl straaasnej, u tech jeho radoby-legracnich hlasek sem zavirala trapenim oci, usi a zbyly telni otvory. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Taková americká ptákovina. Docela to šlo a místy jsem se i smál. Co bych tak ještě dodal..? Estella Warren je kočka a výrazně zvýšila zájem o tuhle pitominku, takže ji musím zmínit. Jinak je to spíše taková trapárnička. Béčková komedie z dílen Hollywoodu, kterých je nespočetně. 55% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rád bych doufal, že na téhle stupidní kravině Jerry Bruckheimer prodělal... Komedie spíš trapná než vtipná mě bavila míň než Troškovy Kameňáky (jejichž příznivcem rozhodně nejsem). Scénář pitomý, herci trapní (Christopher Walken je tam jen na chviličku a nepředvádí nic zvláštního, ale i tak je samozřejmě suverénně nejzajímavější), režie nijaká. Klokan je evidentně určen stejně starému publiku jako Garfield či Scooby-Doo, ale zápletka s mafiánskými zabijáky pro něj moc vhodná nebude. Takže nejlepší bude, když se tomu vyhnou všichni. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Klokan je zajímavé zvíře, o tom nepochybuji. A je jen škoda, že se nedaří v Čechách klokany do přírody zasadit a dosud věda nezapracovala na tom, aby nám zde přírodu obohatili.***Tahle komedie dělá klokanům a Austrálii záviděníhodnou reklamu.***3.12.2011 ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Nudné, trapné, nevtipné, neuvěřitelně špatné herecké výkony, bez nápadu, žádné dobrodružství, téměř žádný děj, žádná myšlenka a zmiňovaný klokan se na obrazovce skoro neobjeví. Smutné... ()

Reklama

Reklama